Σκάνδαλο αν δεν μπει… λουκέτο στο ΣΕΦ, «καίει» τον Ολυμπιακό η έκθεση της Euroleague

Σκάνδαλο αν δεν μπει… λουκέτο στο ΣΕΦ, «καίει» τον Ολυμπιακό η έκθεση της Euroleague

Η Euroleague καλείται να τιμωρήσει παραδειγματικά το σκηνικό «ζούγκλας» που στήθηκε για ακόμα μια φορά στο ΣΕΦ ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις από την εισαγγελία και την πολιτεία.

Όλα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης (3/3) στο ΣΕΦ για ακόμα μια φορά απέδειξαν πως το συγκεκριμένο γήπεδο έχει… παραδοθεί από την ΚΑΕ Ολυμπιακός στους χούλιγκαν, που θέλουν να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο και τους δικούς τους κανόνες. Η Euroleague πλέον οφείλει να λάβει αυστηρά μέτρα και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους «ερυθρόλευκους», μετά τις νέες απαράδεκτες εικόνες που έκαναν τον γύρο του πλανήτη και εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τη λίγκα και το προϊόν της.

Αν λάβει κανείς υπόψη του πως στον πρώτο γύρο έκλεισε το ΟΑΚΑ για καπνογόνα που απλά άναψαν στην κερκίδα και δεν είχε συμβεί το παραμικρό, τότε θεωρείται δεδομένο πως η τιμωρία που θα επιβληθεί στον Ολυμπιακό θα πρέπει  να είναι κάτι παραπάνω από βαριά. Στην έκθεση της Euroleague σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταγραφεί όλα όσα έγιναν, συνεπώς δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία σε περίπτωση που δεν κλείσει το ΣΕΦ για τις επόμενες αγωνιστικές.

Στην έκθεση της διοργανώτριας αρχής έχουν καταγραφεί και η επίθεση σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αλλά και η εισβολή περισσότερων από 15 χούλιγκαν του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια. Παράλληλα, γίνεται λόγος για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας από την πλευρά του Ολυμπιακού αλλά και για το γεγονός ότι άνθρωποι με διαπιστεύσεις βρέθηκαν μια ανάσα από τους πάγκους και τη γραμματεία και είχαν συμπεριφορά οπαδών. Επίσης, έχουν καταγραφεί όλα τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια της αναμέτρησης, χωρίς να γίνει καν σύσταση από τα μεγάφωνα.

«Πριν από την έναρξη του αγώνα κατά την είσοδο του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο, υπήρξε μια προσπάθεια επίθεσης εκ μέρους των οπαδών, όπως έχει παρατηρηθεί στο βίντεο. Σε ένα τέτοιο βίντεο έχει παρατηρηθεί και χρήση λέιζερ από τους οπαδούς των γηπεδούχων», αναφέρεται σε σημείο της έκθεσης της Euroleague η οποία έχει επισυνάψει και βίντεο για να τεκμηριώσει όλα όσα έγιναν.

Αναφορικά με την απουσία των μέτρων που θα έπρεπε να έχει πάρει η ΚΑΕ Ολυμπιακός, στην έκθεση αναγράφεται πως «Υπήρξε γενική έλλειψη μέτρων ασφαλείας από τον Ολυμπιακό. Το δίχτυ ασφαλείας που τοποθετήθηκε γύρω από το γήπεδο είχε τρύπες που επέτρεπαν την είσοδο διαφόρων οπαδών ακόμα και να στέκονται μπροστά από τις γραμμές του παρκέ. Προς το τέλος του παιχνιδιού ένας μεγάλος αριθμός κόσμου στεκόταν πίσω από τις γραμμές και κρατούσε σημαίες σε περιοχή που είχε καθοριστεί ως περιορισμένη», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Αρκετοί από τους ανθρώπους που είχαν διαπιστεύσεις, χωρίς συγκεκριμένο ρόλο στο γήπεδο είχαν συμπεριφορά οπαδών, δείχνοντας έλλειψη επαγγελματισμού, με διαδοχικές απειλές προς τους φιλοξενούμενους. Ορισμένοι από αυτούς είχαν επιθετική συμπεριφορά».

Στην έκθεση έχει καταγραφεί και η επίθεση στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού,  την οποία προσπάθησαν και απέκρουσαν τελικά οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Παράλληλα, θυμίζουμε πως στο ΣΕΦ την Τρίτη υπήρξαν συγκρούσεις των οπαδών του Ολυμπιακού με την αστυνομία και στη θύρα 6. Μάλιστα σαν αποτέλεσμα υπήρξε ο τραυματισμός τριών αστυνομικών. Θεωρείται, συνεπώς, δεδομένη η βαριά τιμωρία του Ολυμπιακού και το κλείσιμο του ΣΕΦ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οτιδήποτε άλλο θα προκαλέσει τεράστια έκπληξη και… οσμή σκανδάλου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση της εισαγγελίας και της πολιτείας. Ένα ακόμα επεισόδιο ανομίας και τρομοκρατίας στο ΣΕΦ, δεν γίνεται να περάσει ξανά χωρίς συνέπειες και να νομιμοποιηθεί από τις αρχές του ελληνικού κράτους. Πέρα από τη δεδομένη τιμωρία που θα επιβάλλει η Euroleague, θα πρέπει να δούμε επιτέλους και την αντίδραση των αρμόδιων ελληνικών αρχών και να μπει ένα τέλος στο καθεστώς… άλλου κράτους που έχει εγκαθιδρυθεί εδώ και χρόνια στο ΣΕΦ υπό την ανοχή και την αρωγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός…

Επίθεση κατά Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ



O Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει υπαλλήλους και δίνει έως 30.000 ευρώ ετησίως!
O Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει υπαλλήλους και δίνει έως 30.000 ευρώ ετησίως!
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved