Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 98-86: Ντιλέινι και ριμπάουντ τον «σκότωσαν»

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 98-86: Ντιλέινι και ριμπάουντ τον «σκότωσαν»

Ο Παναθηναϊκός έχανε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο στο πρώτο ημίχρονο με τη Μπαρτσελόνα να βρίσκει ρυθμό κι όταν επέστρεψε ο Ντιλέινι τα έβαλε όλα για να οδηγήσει τους Καταλανούς στη νίκη (98-86) στη 13η αγωνιστική της Euroleague.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έβγαλε τον κακό του εαυτό στην επιφάνεια, σε ριμπάουντ και άμυνα, σχεδόν για ένα ολόκληρο ημίχρονο, είχε βρει τον τρόπο να επιστρέψει στο ματς στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Οι «πράσινοι» έξι λεπτά πριν το τέλος βρέθηκαν κοντά στο σκορ (81-77), όμως, σε αυτό το σημείο ο Ντιλέινι μίλησε με τον… Θεό. Με δυο απίστευτα τυχερά καλάθια, με ταμπλό, πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους και έδωσε ξανά «αέρα» στους Καταλανούς που εν τέλει πήραν και το ματς (98-86).

Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερη τύχη στη Βαρκελώνη αν έδειχνε συνέπεια στα καλά αμυντικά του διαστήματα και στα διαστήματα που δεν χάριζε ριμπάουντ στους παίκτες του Πέσιτς, ωστόσο, από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε απέναντι σε μια ομάδα με τεράστια ποιότητα και το πιο ακριβό ρόστερ στην Ευρώπη, ήταν μοιραίο να μην έχει τύχη να πάρει κάτι από το ματς. Ο Παναθηναϊκός τώρα καλείται να αφήσει πίσω του το ματς του «Παλάου Μπλαουγκράνα», με τον Ρικ Πιτίνο και τους παίκτες του να είναι στο 8-5 στην Euroleague και να επικεντρώνονται στις επόμενες τους υποχρεώσεις τους. Ειδικότερα στη «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί, με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ την Τρίτη και τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ την Πέμπτη, ενώ ενδιάμεσα θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή το Περιστέρι εκτός έδρας για το πρωτάθλημα…

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να βγάζει δυο καλές άμυνες, όμως, σε ισάριθμες φάσεις η διαιτητική τριάδα χρέωσε με φάουλ Καλάθη και Παπαπέτρου αντίστοιχα. Εκεί φάνηκε να «χάνει» το μυαλό της η ομάδα του Πιτίνο και να έχει πολύ κακή αμυντική συμπεριφορά. Οι «πράσινοι» είχαν τεράστια αδυναμία στο ριμπάουντ, ο Μίροτιτς είχε βρει ρυθμό κι έκανε τεράστια «ζημιά» και το μόνο που συμμάζεψε την κατάσταση ήταν η επίθεση του Παναθηναϊκού. Από αυτή κατάφερε το «τριφύλλι» να μείνει σχετικά κοντά στο ματς και να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο 28-23 για τους «μπλαουγκράνα». Η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε, με τους Καλάθη και Φριντέτ να… τραβάνε το επιθετικό «κουπί» αλλά τα προβλήματα στη ρακέτα του «τριφυλλιού» να παραμένουν. Όσο το «τριφύλλι» δεν σταματούσε τους παίκτες του Πέσιτς και δεν μάζευε και τα ριμπάουντ, δεν μπορούσε να ακολουθήσει και μοιραία πήγε στα αποδυτήρια στο -8 (55-47).

Το τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο, ήταν τελείως διαφορετικό. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολλά σωστά πράγματα, σε αντίθεση με το πρώτο μισό του παιχνιδιού. Οι «πράσινοι» είχαν καλύτερο έλεγχο στη ρακέτα τους τόσο στα ντράιβ των αντιπάλων όσο και στα ριμπάουντ και με έναν εξαιρετικό Φριντέτ έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τη Μπαρτσελόνα (60-58), ωστόσο, και πάλι εμφανίστηκαν αμυντικά ζητήματα για την ομάδα του Πιτίνο με αποτέλεσμα οι Καταλανοί να κρατήσουν απόσταση  ασφαλείας στο φινάλε της περιόδου (71-65). Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μείνει στον ίδιο ρυθμό, με τον Ράις στο παρκέ βρήκε εύκολο σκοράρισμα ενώ έδειξε να ανταποκρίνεται και αμυντικά και μείωσε ξανά στους τέσσερις (81-77), ωστόσο, δεν βρήκε… φάρμακο για τον Ντιλέινι. Ο Αμερικανός με συνεχόμενους πόντους οδήγησε ξανά τη Μπαρτσελόνα στο +13 (94-81) περίπου δυο λεπτά πριν το τέλος, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά για την ομάδα του Πέσιτς.

Δείτε το φωτορεπορτάζ, τα στατιστικά και τα highlights της αναμέτρησης

FC Barcelona - Panathinaikos OPAP Athens Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 13



Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved