Euroleague: Η ανατροπή της Μακάμπι και η νίκη στον «εμφύλιο» της Εφές (videos)

Euroleague: Η ανατροπή της Μακάμπι και η νίκη στον «εμφύλιο» της Εφές (videos)

Δείτε όσα συνέβησαν στους πρώτους αγώνες για την 13η αγωνιστική της Euroleague

Η άμυνά της Μακάμπι στο δεύτερο ημίχρονο «κλείδωσε» την ΤΣΣΚΑ με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να παίρνει με ανατροπή το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής στη Euroleague και τον τεχνικό των ισραηλινών να αναδεικνύεται νικητής στον ελληνικό «εμφύλιο» σε επίπεδο πάγκων. Η πρωταθλήτρια Ισραήλ επικράτησε με 90-80 της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο Τελ Αβίβ, συμπληρώνοντας τις τρεις διαδοχικές νίκες και εννέα στο σύνολο. Στον αντίποδα, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είδε το ρεκόρ της να υποχωρεί σε 8-5.

Απο εκεί και πέρα δεν... κοίταξε στα μάτια, ούτε μια στιγμή, τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης, στο Wizink Center, ο Ολυμπιακός, εν τη απουσία του αρχηγού του Βασίλη Σπανούλη. Παραδόθηκε στις ορέξεις της, γνωρίζοντας την ήττα με, 93-77, η οποία ήταν η 8η σε 13 αγωνιστικές για τους «ερυθρόλευκους». Η ανωτερότητα της Ρεάλ φάνηκε από την πρώτη περίοδο, δεν χωρούσε αμφισβήτηση και στηρίχτηκε στους διψήφιους Φαμπιάν Κοζέρ (18π.), Άντονι Ράντολφ (15π.), Ρούντι Φερνάντεθ (10π.) και Φακούντο Καμπάτσο (15π 6ασ.). Ο Ταβάρες (10ρ.) νίκησε στη «μονομαχία» τον Σέρβο σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοβ, κάτι που επηρέασε τη συνολική εικόνα των Πειραιωτών στο παρκέ. Η 3η περίοδος ήταν καταστροφική για τους παίκτες του Κεμζούρα, διάστημα στο οποία δέχτηκαν επιμέρους σκορ 31-18 και υπέπεσαν σε 7 λάθη (19 στο τέλος του αγώνα). Αυτή ήταν η 8η διαδοχική νίκη της ομάδας του Πάμπλο Λάσο και 10η στο σύνολο. Από τον Ολυμπιακό, καλύτερη απόδοση «έπιασαν» οι Ουίλ Τσέρι, Σάσα Βεζένκοφ, Τέιλορ Ρότσεστι και Ουίλι Ριντ.

Με τον Νικ Στάουσκας (22π.) να δίνει ρεσιτάλ στην τρίτη περίοδο και τον Τορνικέ Σενγκέλια (19π.) σταθερή αξία στην επίθεση, η Μπασκόνια επέστρεψε στις νίκες με «διπλό», βελτιώνοντας σε 6-7 το ρεκόρ της. Οι Βάσκοι πέρασαν νικηφόρα με 72-64 από το Βελιγράδι, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, για την 13η αγωνιστική της Euroleague, δίνοντας τέλος στο σερί των τριών νικών των Σέρβων και υποχρεώνοντας τους στην όγδοη ήττα τους.

Η καθίζηση της Φενερμπαχτσέ στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν επέτρεψε στην ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να υπερασπιστεί την έδρα της στο τουρκικό ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Euroleague, που βρήκε νικήτρια την πρωτοπόρο Αναντολού Εφές. Η περυσινή φιναλίστ πέρασε νικηφόρα με 81-73 από την «Ulker Sports and Event Hall», βελτιώνοντας σε 11-2 το ρεκόρ της και πανηγυρίζοντας την έβδομη διαδοχική ευρωπαϊκή νίκη. Στον αντίποδα, η Φενέρ υπέστη την ένατη ήττα της, πριν το ταξίδι στο ΟΑΚΑ, όπου καλείται να βγει... ζωντανή (17/12) απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ευστοχία από τα 6.75 επέτρεψε στη Φενέρ να φανεί ανταγωνιστική στα πρώτα δύο δεκάλεπτα (38-38 στο ημίχρονο), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Με επιμέρους σκορ 21-11 της Αναντολού, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο 30΄ στο -10 (49-59), ενώ στον... επίλογο του αγώνα παραδόθηκαν στις... ορέξεις των Λάρκιν (20π.) και Σιμόν (22π.). Με 16 πόντους ο Ντέρικ Ουίλιαμς πρωταγωνίστησε στην επίθεση της Φενέρ, ενώ ο Κώστας Σλούκας έμεινε στο παρκέ 31 λεπτά με απολογισμό 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Με την παραγωγικότητα της στα ύψη, η Χίμκι δεν αγχώθηκε απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, την οποία και συνέτριψε με 104-87 στην «Arena Mytishchi». Οι Ρώσοι επέστρεψαν εμφατικά στις νίκες, δίνοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών και παραμένοντας στην οκτάδα με ρεκόρ 7-6. Στον αντίποδα η Άλμπα υπέστη την ένατη ήττα της.

Οι Ντέβιν Μπούκερ (24π.) και Αλεξέι Σβεντ (22π.) ηγήθηκαν της ρωσικής επίθεσης, ενώ από τους Γερμανούς ξεχώρισαν οι Ρόκας Γκιεντράιτις (17π.) και Λάντρι Νοκό (13π., 11ρ.).

Real Madrid - Olympiacos Piraeus Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 13

Maccabi FOX Tel Aviv - CSKA Moscow Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 13

Fenerbahce Beko Istanbul - Anadolu Efes Istanbul | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 13

Khimki Moscow Region - ALBA Berlin Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 13

Crvena Zvezda mts Belgrade - KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz Highlights | EuroLeague, RS Round 13



Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved