Υπέκυψε στην ανωτερότητα της Ρεάλ ο Ολυμπιακός

Υπέκυψε στην ανωτερότητα της Ρεάλ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα, κόντρα σε μια Ρεάλ Μαδρίτης που ήξερε πώς να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Το τελικό 83-65 άφησε πικρή γεύση στους ερυθρόλευκους, που πάλεψαν αλλά δεν μπορούσαν...

Αν και η νέα εποχή στη διοργάνωση ξεκίνησε μ' ένα τρίποντο του Σπανούλη, οι Ισπανοί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε του Ολυμπιακού με σκορ 83-65 και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Euroleague.

Την ώρα που ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης τραβούσαν το… κουπί επιθετικά για τον Ολυμπιακό στην πρώτη περίοδο, η Ρεάλ Μαδρίτης ευτύχησε να έχει τον Γιούλ σε μια ακόμη μεγάλη μέρα. Ο ισπανός γκαρντ με απανωτά τρίποντα οδηγούσε τους Μαδριλένους στο σκορ αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη.

Η πρώτη περίοδος κύλησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, αλλά τους γηπεδούχους να μην χάνουν το προβάδισμα έπειτα από το πρώτο τρίλεπτο. Τελικά στο 10’ ο πίνακας έγραψε 24-17 για την Ισπανική ομάδα, διαφορά που ήταν και η μεγαλύτερη της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά, μαζεύοντας την διαφορά στους τρεις πόντους (24-21)με το καλημέρα χάρη σε μια βολή του Λοτζέσκι και σε ένα έμμεσο τρίποντο του Αγραβάνη. Η Ρεάλ κατάφερε να πάρει για λίγο τον αέρα των ερυθρολεύκων, με καλάθια των Κάρολ, Ντόντιτς και Ντρέιπερ, όμως ο Χάκετ και ο Μπιρτς κρατούσαν τον Ολυμπιακό και δεν άφηναν τους γηπεδούχους να ξεφύγουν.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο Γιούλ ήταν στον πάγκο, κατάφερνε να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε η Ρεάλ ήταν έξι πόντων (42 – 36), όμως Πρίντεζης και Σπανούλης με δύο καλάθια κατάφεραν να πάνε τον Ολυμπιακό στο ημίχρονο στο -2 (42 - 40). Στα πρώτα 20 λεπτά ο Σέρχιο Γιουλ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους, σημειώνοντας 15 πόντους, ενώ για τον Ολυμπιακό Σπανούλης και Πρίντεζης κρατούσαν την ομάδα επιθετικά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι, με τους Ισπανούς να έχουν πάντα το προβάδισμα και τον Ολυμπιακό να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Μάντζαρη τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου (49-51), όμως η Ρεάλ απάντησε με ένα σερί 9-0 και ανέλαβε εκ νέου τα ηνία του σκορ και πήρε διαφορά από την ομάδα του Σφαιρόπουλου, με το σκορ να κλείνει στο 30’ στο 62-53.

Με την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου ο Χάντε πήγε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (64-53)όμως ο Ματ Λοτζέσκι απάντησε αμέσως με τρίποντο και έδωσε «ανάσα» στην ομάδα του. Ο Κάρολ απάντησε στην επόμενη φάση με το ίδιο νόμισμα, όμως ο Λοτζέσκι πήρε «φωτιά» και με δύο ακόμα τρίποντα μείωσε στους 8 (71-68 33’38’’). Ο Ολυμπιακός έσφιξε πολύ την άμυνά του σε αυτό το διάστημα, όμως οι κακές επιλογές και τα λάθη δεν του επέτρεψαν να ροκανίσει κι άλλο την διαφορά, παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ αστοχούσε συνεχώς στις προσπάθειές της.

Τελικά η Ρεάλ ξαναβρήκε στόχο από τις βολές πηγαίνοντας το σκορ στο +12 (75-63 36’.56’’) και κάπου εκεί κρίθηκε ο αγώνας, αφού η Ρεάλ πάτησε γκάζι και μπόρεσε να κάμψει οριστικά την αντίσταση της ομάδας του Σφαιρόπουλου. Το τελικό 83-65 μπορεί να αδικεί τον Ολυμπιακό που πάλεψε, ωστόσο δείχνει και την διαφορά που είχε από την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο αγώνα της νέας Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 42-40, 62-53, 83-65

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Ράντολφ 7, Ντέιπερ 2, Ρούντι 7 (1), Ντόνσιτς 11 (2), Ρέγιες 6, Αγιόν 9, Κάρολ 10, Χάντερ 4, Γιουλ 22 (4), Τόμπκινς 2, Τέιλορ 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν, Μπιρτς 6 (10 ριμπ.), Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης 12 (2), Αγραβάνης 6 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 14 (3).



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved