Έκανε τα εύκολα, δύσκολα η Σλοβενία!

Έκανε τα εύκολα, δύσκολα η Σλοβενία!

Τον χαρακτηρισμό του φαβορί (μαζί με την Ρωσία) για την πρωτιά στον Δ’ Όμιλο επιβεβαίωσε, έστω κι αν δυσκολεύτηκε, η Σλοβενία στην πρεμιέρα της στο φετινό Eurobasket με αντίπαλο την Βουλγαρία.

Η ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς επικράτησε της Βουλγαρίας με σκορ 67-59 παίρνοντας το πρώτο ροζ φύλλο της στην διοργάνωση.

Οι Σλοβένοι πήραν «κεφάλι στο σκορ» από νωρίς, δεν κατάφεραν ωστόσο, να εξασφαλίσουν διαφορά ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι Βούλγαροι να κυνηγούν διαρκώς και να φτάσουν πολύ κοντά στο να «κλέψουν» τη νίκη στο τέλος του παιχνιδιού!

Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε το συγκρότημα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς να προηγείται με 17-13, ενώ το α’ ημίχρονο τελείωσε με το σκορ να είναι 29-25 υπέρ των Σλοβένων, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 12-12 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Γκόραν Ντράγκιτς και Λόρμπεκ «τράβηξαν το κουπί» στα δύο πρώτα δεκάλεπτα για τους Σλοβένους, με τον Ερλ Ρόουλαντ να είναι «όλα τα λεφτά» για τους αξιόμαχους Βούλγαρους του Ρόσεν Μπαρκόφσκι.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, η «εικόνα» του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τους Σλοβένους να αυξάνουν το προβάδισμα τους στους εφτά πόντους (47-40) πετυχαίνοντας επί μέρους σκορ 18-15.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ωστόσο, έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις, καθώς οι Βούλγαροι «έτρεξαν» ένα πολύ μεγάλο σερί, προσπέρασαν στον σκορ κι έφτασαν να διεκδικούν τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!

Το παιχνίδι από κει που έμοιαζε να… γέρνει προς την πλευρά της Σλοβενίας, έγινε ντέρμπι μέσα σ’ ένα δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Μάλκοβιτς να σώζουν την παρτίδα στα τελευταία δευτερόλεπτα επικρατώντας με οκτώ πόντους διαφορά.

Κορυφαίος από τους νικητές ήταν ο Λόρμπεκ, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους και «κατέβασε» 9 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Γκόραν Ντράγκιτς με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Από τους Βούλγαρους ξεχώρισε ο Ρόουλαντ, ο οποίος είχε 20 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Η Σλοβενία έκανε με τον τρόπο αυτό το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Eurobasket της Λιθουανίας, ενώ από την άλλη πλευρά, η Βουλγαρία – αν και πάλεψε όσο μπορούσε – έμεινε για μία ακόμα φορά μακριά από τη νίκη στο πλαίσιο τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς οι Βαλκάνιοι έχουν να πανηγυρίσουν από το 1985!..

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 29-25 (ημίχρονο), 47-40, 67-59

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Σλόκαρ (4π.), Λάκοβιτς (6π.), Ρούπνικ, Όσμπολτ (4π.), Σμόντις, Ούντριχ (3π.), Μούριτς, Γκ. Ντράγκιτς (13π., 6ρ. 6ασ.), Γιάγκοντνικ (3π.), Ζ. Ντράγκιτς (12π., 7ρ.), Μπέγκιτς (4π.), Λόρμπεκ (18π., 9ρ.)

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ντ. Ιβάνοφ (5π., 11ρ.), Κ. Ιβάνοφ (5π.), Ρόουλαντ (20π., 8ρ.), Κοστόφ (7π.), Βιντένοφ (14π.), Μαρίνοφ, Αβράμοφ (2π.), Ζ. Γκεοργκίεφ (2π.), Α. Γκεοργκίεφ, Βελίκοφ, Μπάνεφ, Βαρμπάνοφ (4π.)



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved