Το παλιό, το σύγχρονο και η ζωή με το λίτας!
SHARE

Το παλιό, το σύγχρονο και η ζωή με το λίτας!

Το Αλίτους όπου διεξάγονται οι αγώνες της εθνικής ομάδας, είναι μια πόλη περίπου 60.000 κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται όπως όλοι οι Λιθουανοί με το μπάσκετ.

Στους δρόμους υπάρχουν τεράστια σταντ και αφίσες όπου αντιλαμβάνεσαι πατώντας το πόδι σου πως κάτι σπουδαίο γίνεται εδώ, ακόμη και αν δεν ξέρεις τι είναι το μπάσκετ! Το οδικό δίκτυο της πόλης είναι σύγχρονο, το πράσινο κυριαρχεί, αλλά μεγάλο κομμάτι της πόλης σε γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω λόγω των κτισμάτων που υπάρχουν. Υπάρχει βέβαια το σύγχρονο το οποίο βλέπεις σε κάποιες κατασκευές, αλλά το παλιό που σε φέρνει σε μια άλλη εποχή δίνει μια άλλη νότα.

Το μπάσκετ σε κάθε περίπτωση αποτελεί το σημείο αναφοράς των Λιθουανών, που εξυπηρετούν δημοσιογράφους και όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την διοργάνωση. Το χαμόγελο και η διάθεση να βοηθήσουν σε οποιαδήποτε απορία υπάρχει είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Ακόμη καλύτερα όμως είναι όταν αντιλαμβάνεσαι πως αρκετές Λιθουανές μιλούν ολίγον την ελληνική!

Το κέντρο Τύπου παρέχει κάθε άνεση και carusinas (καπουτσίνο) για τους δημοσιογράφους, που θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας για το επόμενο εξαήμερο στην «Αλίτους Αρένα».

Δύο πελαργοί έχουν κάνει την αρχή για να στηρίξουν την Εθνική ομάδα και τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν. Βλέπετε η οικονομική κρίση και το μεγάλο διάστημα που υπάρχει στην διεξαγωγή των αγώνων λόγω της αύξησης των ομάδων σε 24, κάνει τον Έλληνα πλέον να σκέφτεται πολύ περισσότερο το κάθε βήμα του. Πόσο μάλιστα αν πρέπει να έρθει στην Λιθουανία, όπου το λίτας (νόμισμα) μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ωραία (ένα ευρώ είναι 3,4 λίτας), αλλά οι ημέρες είναι αρκετές. Το ψαλίδισμα των μισθών και το φάσμα της απόλυσης που πλανάται πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων, κάνει τον καθένα να σκέφτεται μια και δυο φορές το πόσα περιθώρια και χρήματα έχει για να ταξιδέψει στην Λιθουανία. Πάντως, εκτιμάται ότι κάθε ημέρα που περνά οι Πελαργοί θα αυξάνονται δίνοντας το δικό τους χρώμα στηρίζοντας την Εθνική ομάδα, που θέλει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Ολυμπιακός: Φουλάρει για Βέλεθ
Ολυμπιακός: Φουλάρει για Βέλεθ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων 20/03 (video)
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων 20/03 (video)
NBA: Νίκη και χωρίς Γιάννη οι Μπακς (video)
NBA: Νίκη και χωρίς Γιάννη οι Μπακς (video)
Τραγωδία στο Νέο Κόσμο: Τα τελευταία λόγια της μητέρας πριν πετάξει το παιδί της από το μπαλκόνι
Τραγωδία στο Νέο Κόσμο: Τα τελευταία λόγια της μητέρας πριν πετάξει το παιδί της από το μπαλκόνι

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies