ΕΣΑΚΕ: Ο Καστρίτης 6ος προπονητής με 50 ματς στον πάγκο του Άρη
In Time

ΕΣΑΚΕ: Ο Καστρίτης 6ος προπονητής με 50 ματς στον πάγκο του Άρη

Ο Γιάννης Καστρίτης έγινε ο 6ος προπονητής με 50 παιχνίδια στον πάγκο του Άρη

Μία ξεχωριστή προέκταση είχε για τον Γιάννη Καστρίτη το παιχνίδι του Άρη με το Λαύριο Megabolt αφού ήταν το 50ό του στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης για την Basket League. Ο 40χρονος κόουτς έγινε ο 6ος που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο Καστρίτης που έχει ως τώρα απολογισμό 21 νικών και 29 ηττών στον «κίτρινο» πάγκο στο Πρωτάθλημα, ξεπέρασε τον Στιβ Γιατζόγλου σε αγώνες και έφτασε τους 50 μετά τους Δημήτρη Πρίφτη, Αντρέα Μαντσόν, Σούλη Μαρκόπουλο, Βαγγέλη Αλεξανδρή και Βαγγέλη Αγγέλου, αποκλειστικά μέσα από την ιστορία της Basket League (από το 1992-93).

Με το τέλος του πρώτου γύρου της κανονική περιόδου μάλιστα, ο Καστρίτης θα «πιάσει» τον Βαγγέλη Αγγέλου στην 5η θέση της σχετικής λίστας με 53 αγώνες και θα τον ξεπεράσει με την έναρξη του δεύτερου.

Κατά τα άλλα για τον Άρη…

*Μέσα από ένα παιχνίδι, αυτό με το Λαύριο Megabolt, στο οποίο ο Άρης εμφάνισε μεγάλη πολυφωνία, ο Βασίλης Τολιόπουλος έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις του φτάνοντας σε διπλό, ατομικό επίτευγμα. Ο 26χρονος γκαρντ σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τις 10 ασίστ, φτάνοντας παράλληλα με τους 10 πόντους του στο πρώτο double-double της καριέρας του, μέσα από την 162η εμφάνιση του στην Basket League.

Ήταν το 5ο φετινό double-double με πόντους και ασίστ και το 3ο που ήρθε από παίκτη του Άρη αφού δύο πρόλαβε να κάνει ο Τζος Χάγκινς πριν τραυματιστεί, στην 3η και στην 4η αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αντίστοιχα.

Ο διεθνής άσος μοίρασε λοιπόν 10 ασίστ που αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των οχτώ που μοίρασε ως παίκτης του Ιωνικού στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα, για τη 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2020-21.

Ακόμη ο Τολιόπουλος έχοντας δύο εύστοχα τρίποντα (2/5) έφτασε και ξεπέρασε τα 150. Σε 162 εμφανίσεις στην Basket League μετράει πλέον 151/471 (32,05%).

*Με το πρώτο του double-double άφησε το παρκέ του Nick Galis Hall και ο Νοά Χόρκλερ έχοντας 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν έφτασε μέσα από αυτές τις επιδόσεις σε ατομικά ρεκόρ αλλά οι καλύτερες του δεν ήταν στο ίδιο παιχνίδι αφού είχε 16 πόντους με την ΑΕΚ και 13 ριμπάουντ με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό. Έτσι έφτασε στο double-double για πρώτη φορά.

Ο Χόρκλερ μάλιστα σημείωσε το τρίτο πιο γρήγορο double-double της σεζόν αφού έμεινε στο παρκέ για 21:19. Κατάφερε όμως και κάτι άλλο, εξίσου ενδιαφέρον σε στατιστικό επίπεδο αφού πέραν των δύο διψήφιων επιδόσεων του σε πόντους και ριμπάουντ, «έγραψε» αριθμούς και σε ασίστ (1), κλεψίματα (2), κοψίματα (1) όχι όμως και σε λάθη (0). Είναι η μοναδική φορά από τα 30 φετινά double-double που έγινε κάτι τέτοιο.

Ήταν συνολικά η 8η διψήφια επίδοση ριμπάουντ από παίκτη που έμεινε χωρίς λάθος. Το σχετικό ρεκόρ έχει ένας άλλος παίκτης του Άρη, ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν που είχε 14 ριμπάουντ και κανένα στατιστικό λάθος στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

*Με τις επιδόσεις του Τολιόπουλου και του Χόρκλερ, o Άρης έφτασε τα επτά double-double -τρία έχει ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν και δύο ο Τζος Χάγκινς- και μαζί με αυτά την κορυφή της σχετικής λίστας της φετινής Basket League αφού ξεπέρασε τον Ιωνικό που έχει έξι.
Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μάλιστα τέσσερις παίκτες με τουλάχιστον μία τέτοια επίδοση ενώ καμία άλλη ομάδα δεν έχει να επιδείξει περισσότερους από δύο.

*Αυτή ήταν η 6η φορά στο φετινό Πρωτάθλημα που δύο παίκτες από την ίδια ομάδα έφτασαν σε double-double στο ίδιο παιχνίδι. Μία από τις πέντε προηγούμενες ήταν και πάλι από παίκτες του Άρη αφού το ίδιο έκαναν ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν (16π, 14ρ.) και ο Τζος Χάγκινς (14π, 13ασ.) στο ματς με τον Ολυμπιακό.

*Ο Βασίλης Καββαδάς είχε 4/7 δίποντα και με αυτά έγινε ο 56ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τα 100 εύστοχα.
*Ο Τζανόντ Νότε έβαλε για τρίτη φορά το όνομα του στη λίστα των παικτών που είχαν 6+ άστοχα τρίποντα τελειώνοντας το παιχνίδι με 2/8. Είχε 2/10 με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό και 1/7 με την ΑΕΚ.

*Σε ομαδικό επίπεδο ο Άρης εμφάνισε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Είναι η δεύτερη που το έκανε στη φετινή Basket League μετά το Περιστέρι bwin που είχε μία τέτοια επίδοση τόσο κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό όσο και κόντρα στον Άρη.

 



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved