Ολυμπιακός-Λούντζης: «Η χημεία που έχουμε κλειδί για το τρόπαιο»
In Time

Ολυμπιακός-Λούντζης: «Η χημεία που έχουμε κλειδί για το τρόπαιο»

Ο Μιχάλης Λούντζης αναφέρθηκε στον πρώτο τίτλο του Ολυμπιακού και εστίασε στην χημεία της ομάδας

Στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ μίλησε ο Μιχάλης Λούντζης για την κατάκτηση του Super Cup, αλλά και για πολλά θέματα, όπως την προσωπική του βελτίωση αλλά και τους φετινούς στόχους του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε o Μιχάλης Λούντζης στο WebRadio της ΕΟΚ:

Για την κατάκτηση του Super Cup: «Είναι πολύ ωραίο το να ξεκινάς κερδίζοντας ένα τίτλο και ακόμα ωραιότερο κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα είναι αρχή της χρονιάς, πολλοί θα πουν ότι είναι ο λιγότερο σημαντικός τίτλος, όμως δεν παύει να είναι ένας τίτλος και να μάς δίνει μια παραπάνω ώθηση για τη συνέχεια, να συνεχίσουμε με ταπεινότητα, σκληρή δουλειά, ώστε να κερδίσουμε περισσότερους τίτλους».

Για το τουρνουά της Ρόδου: «Ήταν ένα πολύ ωραίο τριήμερο, σ’ ένα πραγματικά πολύ ωραίο νησί που στηρίζει το μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια. Τα πρώτα δύο ματς δεν είχαν πάρα πολύ κόσμο, αλλά κρατάμε ότι στον τελικό με τον Παναθηναϊκό το γήπεδο ήταν γεμάτο, με παιδιά και ακόμα κι ενήλικες που μπορεί να υποστήριζαν ο ένας τη μία ομάδα και ο άλλος την άλλη. Ήταν ένα πολύ ωραίο κλίμα, ένα πολύ ωραίο ματς, το χαρήκαμε πάρα πολύ και το χάρηκε και ο κόσμος. Το σημαντικότερο είναι ότι είδαμε στις κερκίδες οπαδούς και των δύο ομάδων δίπλα δίπλα». Για το «κλειδί» της κατάκτησης: «Η χημεία που έχουμε σαν ομάδα. Πιστεύω ότι έχουμε ξεκινήσει απ’ το σημείο που τελειώσαμε πέρυσι σε θέμα αγωνιστικού ρυθμού, παιχνιδιού και αυτοματισμών. Ο κύριος «κορμός» έχει μείνει, πράγμα πάρα πολύ σημαντικό. Τα καινούργια παιδιά που έχουν έρθει έχουν ενταχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ομάδα και τη φιλοσοφία του κόουτς, οπότε αυτό είναι που μας έδωσε ένα προβάδισμα».

Για τους φετινούς στόχους του Ολυμπιακού: «Το ότι βρεθήκαμε πέρυσι στο Final-4 δε σημαίνει ότι θα βρεθούμε και φέτος. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς. Στόχος μας είναι να εμφανιζόμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Ακόμη δεν είμαστε στο βαθμό που θέλουμε. Προβλέπεται μια πολύ δύσκολη χρονιά. Στην Ευρωλίγκα τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν, οι ομάδες γίνονται όλο και δυνατότερες, αλλά το γεγονός ότι βρεθήκαμε πέρυσι στο Final-4 μόνο καλό μπορεί να είναι, γιατί μπορεί να μάς δώσει την ώθηση και να μάς κάνει πιο «πεινασμένους» για να πετύχουμε και φέτος».

Για την προσωπική του βελτίωση που τον έφερε και στην Εθνική ομάδα: «Η δουλειά παίζει πάρα πολύ ρόλο. Σίγουρα έχω δουλέψει πολύ, ένα χρόνο προπόνηση με όλα τα παιδιά του Ολυμπιακού, το Σλούκα, το Γουόκαπ και τους υπολοίπους στη θέση μου, έχω πάρει πάρα πολλά πράγματα, έχω δει πολλές εικόνες και μ’ έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Όταν μπαίνω στο παρκέ νιώθω καλά, νιώθω έτοιμος, δε νιώθω περίεργα ακόμη κι όταν έχω να παίξω 1-2 ματς. Όσο κάνεις στο παιχνίδι αυτά που κάνεις και στην προπόνηση, θα σου είναι πολύ εύκολα με όποιον αντίπαλο κι αν παίζεις».

Για την κίνηση του Κώστα Παπανικολάου να παραδώσει τον τίτλο του Σούπερ Καπ στο Χρήστο Μπαφέ: «Εγώ δεν ήξερα ότι θα συμβεί αυτό, αλλά ήταν πραγματικά πολύ ωραία και συγκινητική στιγμή. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στον Κώστα που ως αρχηγός του Ολυμπιακού έδωσε τον πρώτο τίτλο στο Χρήστο. Εκτός απ’ το Χρήστο αυτή η κίνηση μάς «άγγιξε» όλους και χαρήκαμε πάρα πολύ που τον είδαμε καλά και να σηκώνει αυτόν τον τίτλο».

 



Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
Elite Neon Cup 2024: Τα ταλέντα του… αύριο παίζουν μπάλα στα Σπάτα! – Πού θα δείτε το τουρνουά
Elite Neon Cup 2024: Τα ταλέντα του… αύριο παίζουν μπάλα στα Σπάτα! – Πού θα δείτε το τουρνουά
Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved