ΠΑΟΚ: Εκτός playoffs από το 2008 - Το «συγγνώμη» του Λυκογιάννη στον κόσμο (video)

ΠΑΟΚ: Εκτός playoffs από το 2008 - Το «συγγνώμη» του Λυκογιάννη στον κόσμο (video)

ΠΑΟΚ: Εκτός playoffs έμεινε ο «Δικέφαλος» μετά από 14 χρόνια με τον Άρη Λυκογιάννη να ζητά συγγνώμη για την απογοήτευση που έφεραν στους φιλάθλους

Οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν την ΑΕΚ. Ωστόσο, η νίκη δεν ήταν αρκετή για μία θέση στα playoffs, αφού στην πρόσφατη εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό, τερματίσαν στην 9η θέση με ρεκόρ 10-14 και το Περιστέρι είχε το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Ο ΠΑΟΚ είχε να μείνει εκτός playoffs από το μακρινό 2008 με εξαίρεση τη σεζόν 2019-20, που δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορονοϊού.

 

Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε για την απογοητευτική σεζόν του ΠΑΟΚ, ζητώντας ένα μεγάλο συγγνώμη από τους φίλους της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ ο προπονητής του ΠΑΟΚ: 

«Κλείσαμε με τον σωστό τρόπο, παίξαμε καλό μπάσκετ και κερδίσαμε με διαφορά μια καλή ομάδα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την χρονιά. Ακόμα και σήμερα ο Ρίβερς έπαθε ρήξη στον έσω πλάγιο, ο Γκριν έπαθε ρήξη αχιλλείου. Δεν έχει τελειωμό η κακοτυχία μας φέτος. 

Ζητάμε ένα μεγάλο συγνώμη στον κόσμο που τον απογοητεύσαμε. Υπάρχει πικρία γιατί άλλη ομάδα χτίσαμε, με άλλη τελειώσαμε. Όλα θα ειπωθούν την ώρα που πρέπει».

 

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου έπειτα... 

Στην αρχική του τοποθέτηση για το παιχνίδι ανέφερε: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είχαμε μεγάλη διάθεση να πασάρουμε και αυτό φαίνεται από τις 26 ασίστ. Είχαμε καλά ποσοστά, βρήκαμε φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο και γενικά, κάναμε ένα σωστό παιχνίδι απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα που σήμερα, φάνηκε κάπως άδεια από ενέργεια σήμερα».

Για τον πρώτο απολογισμό του με το τέλος της σεζόν τόσο νωρίς χρονικά: «Σαφώς είμαστε απογοητευμένοι. Δε μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη μία σεζόν για τον ΠΑΟΚ, που μένει εκτός πλέι οφ. Άλλη ομάδα ξεκίνησε, άλλη τελείωσε. Ακόμα και σήμερα, ο Ρίβερς έχει μία κάκωση στον έσω πλάγιο , ο Γκριν άκουσε ένα «κρακ» στον αχίλλειο… Συνέβησαν πολλά για να κάνουμε τώρα έναν απολογισμό. Το συμπέρασμα είναι ότι η σεζόν καταλήγει με αποτυχία…»

Για το πρόβλημα πέρα από τους τραυματισμούς και τις ατυχίες: «Υπάρχει διαφορά… Εμείς είχαμε αλλαγές λόγω τραυματισμών. Αν βγάλουμε την ΑΕΚ, δε νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που να έπαθε αυτά που πάθαμε εμείς. Έφταιξαν πολλά… Είχαμε πάρα πάρα πολύ μεγάλη ατυχία με παιχνίδια στον πόντο που χάθηκαν. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν είχαμε καλή χημεία μεταξύ μας. Υπήρχαν αρκετές προσωπικότητες που δεν αποδέχθηκαν το ρόλο τους, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουμε την κατάλληλη χημεία στο παιχνίδι. Έτσι όπως είναι δομημένο το ελληνικό μπάσκετ, τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καλώς ή κακώς τον έχουν, οι ξένοι παίκτες. Σε αυτό το κομμάτι, είχαμε πρόβλημα και όσο περνούσε η σεζόν, με όλα όσα συνέβησαν, αυτό μεγάλωνε. Η μεταξύ μας κακή χημεία, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για την αποτυχία της φετινής σεζόν».

Για τη δική του ευθύνη για τη φετινή αποτυχία: «Χτίζουμε μια ομάδα με τον Τζόουνς, τον Γκρίφιν και τον Κάρτερ και αυτοί φεύγουν σε κρίσιμο σημείο. Η βασική μου ευθύνη, είναι ότι επιλέχθηκαν κάποιοι παίκτες από μένα, με τους οποίους είχαμε επιτυχημένη συνεργασία και για κάποιο λόγο, δεν αποδέχθηκαν ούτε το ρόλο τους, ούτε το λόγο που του έφεραν εδώ. Αυτό είναι η μεγαλύτερη ευθύνη μου. Δε θέλω να φωτογραφίσω παίκτες…»

Για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κινηθεί η ομάδα την επόμενη σεζόν: «Είμαι ο μόνος που το λέει εδώ και πέντε χρόνια, υπάρχει τρομερό θέμα με το «καλάθι» των Ελλήνων παικτών. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα, όσον αφορά ποιοι παίκτες κυκλοφορούν και ανακυκλώνονται κάθε χρόνο από ομάδα σε ομάδα. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ, είναι και άλλες ομάδες. Σίγουρα θα αλλάξει τη σχέση μας, όσον αφορά την προσέγγιση αυτή. Το recruiting μιας ομάδας, όπως και πως θα πάει στη σεζόν, έχει να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα. Οποιαδήποτε σκέψη και να έχει ο προπονητής, πρώτα πρέπει να δει η ομάδα τι γίνεται με τα έσοδα και μέχρι που μπορεί να απλωθεί».

Για τον «μπούσουλα» ενόψει της επόμενης σεζόν και αν υπήρχε πρόβλημα στα αποδυτήρια: «Εμάς τα αποδυτήρια μας δεν είχαν πρόβλημα, αλλά το παρκέ μας. Ο καθένας φεύγοντας από τα αποδυτήρια, θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι πρωταγωνιστής και να παίζει περισσότερο. Δεν ήταν έτσι μέχρι τη στιγμή που έφυγε ο Μάρβιν. Ίσα-ίσα ήταν σε ένα πολύ καλό μομέντουμ και ήταν το σημείο που η ομάδα, είχε βρει κάποιους αυτοματισμούς και ρόλους με κάποιες συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Νομίζω ότι θα κάνουμε διαφορετικές επιλογές, εκ των πραγμάτων και εκ των συνθήκων για την παρουσία Ελλήνων παικτών. Θα πάμε σε τελείως διαφορετικό πλάνο, με παιδιά που να έχουν πραγματικό κίνητρο. Με παιδιά που μέσα από τον ΠΑΟΚ, θα θέλουν να βελτιωθούν, να δείξουν καλύτερο πρόσωπο, να βρουν ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα της αντιπάλου που παίξαμε σήμερα, που ταλαιπωρήθηκε πιο πολύ από εμάς. Σε εκείνο το διάστημα όμως, παιδιά που είδαν σαν κίνητρο την παρουσία τους εκεί, όπως ο Φλιώνης, όπως ο Πετρόπουλος. Πήραν την ευκαιρία και κράτησαν την ομάδα και το εξαργύρωσαν με καινούργιο συμβόλαιο. Εμείς αυτό, δεν το είχαμε εδώ. Όταν χρειαζόμασταν κάποιους να βγουν μπροστά, ήταν κατώτεροι των προσδοκιών. Όσο περνούσε ο καιρός και με αυτά που συνέβησαν, έκαναν πιο δύσκολη την κατάσταση. Μαζί και με 5-6 παιχνίδια που χάσαμε στο σουτ, παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο. Ο μπούσουλας θα είναι εκεί, σαφέστατα με πιο χαμηλό μπάτζετ.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή του Ρένφρο. Όταν κάποιος έχει κίνητρο και θέλει να αρπάξει την ευκαιρία, βγάζει τον καλύτερο του εαυτό. Κάπως έτσι θα κινηθούμε...»

Για το αν διαπίστωσε πρόβλημα στη χημεία μετά την αποχώρηση του Τζόουνς: «Επιδείνωσε την κατάσταση… Έφυγε ένας πολύ κομβικός παίκτης, έφυγε το καλύτερο πεντάρι της κατηγορίας. Οι παίκτες που έχασε ο ΠΑΟΚ, στο πως έχτισε το ρόστερ του, ήταν οι τρεις βασικοί πυλώνες που χτίστηκε η ομάδα. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεις αντικαταστάτες και να βρεις χημεία και ρόλους».

Για το τι θα άλλαζε από τη φετινή σεζόν: «Κάποιους παίκτες δε θα τους επέλεγα. Όταν τελειώνει μια χρονιά έτσι, θεωρείς ότι κάποιος που πήρες, δε σου έδωσε αυτά που ήθελες. Μπορεί να επέλεγες κάτι άλλο, κάποιον άλλο, αλλά αυτή είναι μια κουβέντα καφενείου. Ο προπονητής, πρέπει να βλέπει τα γεγονότα και πως αυτά επηρεάζουν μια κατάσταση. Πέρσι, τρία μεγάλα σουτ σουτ στο τέλος που έδωσαν τρεις μεγάλες εκτός έδρας νίκες, άλλαξαν το κλίμα μιας ομάδας. Φέτος τρία τελευταία σουτ, πήγαν από την άλλη πλευρά και αυτό, πάντα παίζει το ρόλο του. Πολύ αμφιβάλλω αν θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα τώρα, αν είχαμε τους τρεις παίκτες που ξεκινήσαμε».

Για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η ομάδα και την απώλεια των πλέι οφ: «Δε θα έπρεπε να είναι εκτός πλέι οφ αυτή η ομάδα. Δε θα έπρεπε να έχει φτάσει εδώ, με τον Ιωνικό γιατί από αυτό το παιχνίδι είναι εκτός πλέι οφ. Το ρόστερ με το οποίο τελειώσαμε, κάποιος μπορεί να το βλέπει πολύ πλούσιο, κάποιος διαφορετικά. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εκείνο το παιχνίδι που χάσαμε, που μας στέρησε την είσοδο στα πλέι οφ.»

Για το πρόβλημα στη χημεία και τη δική του συμμετοχή σε αυτό: «Όχι σε καμία περίπτωση δεν είμαι ευχαριστημένος. Δεν ταιριάξαμε μεταξύ μας. Έφτασε μία χρονική στιγμή που η επικοινωνία ήταν λάθος. Όταν εγώ πιστεύω ότι πρέπει να παίζει κάποιος τρία λεπτά κι εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να παίζεις 33 λεπτά, δεν έχουμε επικοινωνία.»

Για τον Ρένφρο που ξεχώρισε ο ίδιος και αν τον σκέφτεται και για την επόμενη σεζόν: «Κέρδισε τις εντυπώσεις. Ήρθε με λίγα χρήματα, έπαιξε, είναι αθλητάρα. Γιατί να μην τον θέλεις; Απλά τώρα είναι τελείως άτοπο να συζητάμε τι θα γίνει του χρόνου. Ας δούμε τι θα γίνει με τα χρήματα και ξέρουμε πολύ καλά τι έχει γίνει λάθος. Δε μπορούμε όμως να παραβλέψουμε γεγονότα. Αν η ομάδα, τελείωνε έτσι όπως τη χτίσαμε, άλλη κουβέντα θα κάναμε τώρα…».



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved