Γαλατσόπουλος: «Προτείνουμε καλύτερο σχεδιασμό»

Γαλατσόπουλος: «Προτείνουμε καλύτερο σχεδιασμό»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος αναφέρεται στο νομοσχέδιο για την οπαδική βία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την οπαδική βία, κλήθηκε και ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, σήκωσε τα χέρια για την αντιμετώπιση των οπαδών που προκαλούν βία. «Από τη στιγμή που το φαινόμενο της βίας έχει αποκτήσει τις σημερινές διαστάσεις, οι ομάδες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνες τους εκείνους που εκδηλώνουν εγκληματικές συμπεριφορές» τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας την αρωγή της Πολιτείας και πρότεινε… «καλύτερο σχεδιασμό, συνεργασία και εφαρμογή των προληπτικών μέτρων προκειμένου να προλαβαίνουμε να σβήνουμε φωτιές και να αποκλείονται από τους αθλητικούς χώρους άτομα που έχουν καταδικαστεί και έχουν βεβαρημένο μητρώο».

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είπε τα εξής:

«Όσοι αγαπάμε και υπηρετούμε τον αθλητισμό είμαστε οι πρώτοι που επιθυμούμε την πάταξη της βίας. Ο αθλητισμός πρεσβεύει αξίες που δεν έχουν καμία σχέση με τη βία, διδάσκει σεβασμό και πολιτισμό. Τα τελευταία χρόνια τα φαινόμενα της βίας, με πρόσχημα τον αθλητισμό, γίνονται πιο βάναυσα. Η αυστηροποίηση των διατάξεων για τα εγκλήματα που γίνονται με πρόσχημα τον αθλητισμό, της ανθρωποκτονίας με δόλο, της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, της βαριάς σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης περιουσίας.

Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει το θύμα της βίας. Οι ομάδες και οι σύλλογοι ζημιώνονται πολλαπλά από τις εκδηλώσεις βίας. Από τη στιγμή που το φαινόμενο της βίας έχει αποκτήσει τις σημερινές διαστάσεις, οι ομάδες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνες τους εκείνους που εκδηλώνουν εγκληματικές συμπεριφορές. Χρειάζεται την αρωγή της Πολιτείας και της Αστυνομίας που διαθέτουν άλλωστε και την κατάλληλη υποδομή για να αντιμετωπίσουν τη βία και δεν εννοώ μόνο τις κατασταλτικές δυνάμεις αλλά και την πρόσβαση στα συστήματα ασφαλείας και εποπτείας και τα μητρώα των επικίνδυνων ατόμων.

Θα συμφωνήσω και με τον κ. Μποροβήλο ότι αυτό που μας βρίσκει αντίθετους στο νομοσχέδιο είναι η πρόβλεψη στο νομοσχέδιο που έχει σχέση με τις ποινές που επιβάλλονται και το δεύτερο κομμάτι για τη συστέγαση των Λεσχών είτε με τις ΚΑΕ, είτε με τις Ανώνυμες Εταιρείες. Ναι μεν οι Ανώνυμες Εταιρείες να έχουν ευθύνη για ότι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο αλλά από εκεί και πέρα πιστεύω ότι δεν μπορούν να ελέγξουν το τι γίνεται στο δρόμο ή σε κάποιο σημείο κάποιας πόλης, είτε λέγεται Θεσσαλονίκη, είτε Αθήνα.

Η θέσπιση εξοντωτικών ποινών, είτε ΚΑΕ, είτε ΑΕ, όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα της Βίας στους αθλητικούς χώρους αλλά θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα, θα πλήξει την αξιοπιστία, την ανεξαρτησία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Συμφωνούμε την πρόβλεψη να τιμωρούνται όσοι πρωταγωνιστούν στα επεισόδια, ή παροτρύνουν σε πρόκληση επεισοδίων και ρατσιστικών συμπεριφορών με αυστηρότερες ποινές. Όμως δεν είναι σωστό να τιμωρούνται για πράξεις άλλων οι ομάδες, οι επαγγελματικοί σύνδεσμοι, εφόσον δεν πρόκειται για άμεση ευθύνη ή για μη τήρηση προληπτικών μέτρων.

Θα προτείνουμε καλύτερο σχεδιασμό, συνεργασία και εφαρμογή των προληπτικών μέτρων προκειμένου να προλαβαίνουμε να σβήνουμε φωτιές και να αποκλείονται από τους αθλητικούς χώρους άτομα που έχουν καταδικαστεί και έχουν βεβαρημένο μητρώο».

 



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved