ΕΣΑΚΕ: Από τον Λιαδέλη στον Τσαλμπούρη η σκυτάλη με τις «30άρες»

ΕΣΑΚΕ: Από τον Λιαδέλη στον Τσαλμπούρη η σκυτάλη με τις «30άρες»

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης έκανε ρεκόρ καριέρας στην αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον Ιωνικό

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης διανύει, χωρίς αμφιβολία, την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και χθες κόντρα στον Ιωνικό το επιβεβαίωσε με μία σπουδαία εμφάνιση. Ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ έφυγε από τη Νίκαια με ρεκόρ καριέρας αφού σημείωσε 30 πόντους, πέντε περισσότερους από εκείνους που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Mateco. Ήταν η πέμπτη συνολικά «30άρα» στη φετινή Stoiximan Basket League και η πρώτη από Έλληνα παίκτη.

Παράλληλα ήταν η πρώτη φορά που παίκτης του Απόλλωνα Oscar σημείωσε 30+ πόντους σε ματς της Stoiximan Basket League, από τις 10 Οκτωβρίου 2015 όταν ο Τόνι Μέιερ σημείωσε 31 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings ενώ στις 20 Οκτωβρίου 2012 ο ομογενής Βλάντο Πέτροβιτς είχε 33 στο εντός έδρας ματς με τον ΚΑΟΔ για τη σεζόν 2012-13.

O Τσαλμπούρης έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης της αχαϊκής ομάδας με επίδοση 30+ πόντων μετά από σχεδόν 17 χρόνια! Ήταν 11 Μαίου 2005 όταν ο Παναγιώτης Λιαδέλης σημείωσε 34 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τη σεζόν 2004-05. Νωρίτερα στην ίδια σεζόν ο Βολιώτης γκαρντ είχε 30 στο εντός έδρας ματς με τον Πανελλήνιο και ο Χρήστος Χαρίσης 32 στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ.

Με τους 30 πόντους που είχε στη Νίκαια, ο Τσαλμπούρης ξεπέρασε τους 600 στην 109η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

Ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ είχε 7/7 δίποντα ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση της Stoiximan Basket League αφού την ίδια είχε το Σάββατο ο Χασάν Μάρτιν στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Κατά τα άλλα για τον Απόλλωνα Oscar…

*Ο Νίκος Δίπλαρος είχε 2/6 τρίποντα και με αυτά έφτασε τα 50 εύστοχα σε 81 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Έχει 50/204 (24,5%).

*Ο Γιώργος Διαμαντάκος είχε 1/2 βολές και έγινε ο 50ός παίκτης στην ιστορία του Απόλλωνα Oscar στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τις 50 εύστοχες.

*Ο Τρε ΜακΛίν έφτασε μέσα από την 27η εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα τους 300+ πόντους και τα 100+ αμυντικά ριμπάουντ.

*Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ με τους 17 πόντους και τις επτά ασίστ του, ενώ ισοφάρισε εκείνο των ριμπάουντ με πέντε, όσα είχε δύο φορές πέρυσι με τον ΠΑΟΚ Mateco.

*Ο Απόλλων Oscar είχε έξι διαφορετικούς παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος αφού από μία φορά έφτασαν σε αυτήν την επίδοση ο Προμηθέας (7η), ο Ολυμπιακός (7η), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (9η) και ο ΠΑΟΚ Mateco (10η).

 



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved