ΕΣΑΚΕ: Ο Μουράτος τρίτος σκόρερ στην ιστορία του Λαυρίου

ΕΣΑΚΕ: Ο Μουράτος τρίτος σκόρερ στην ιστορία του Λαυρίου

Ο Βασίλης Μουράτος είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του Λαυρίου στην Basket League

Το Λαύριο Megabolt έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Λάρισας με τον Βασίλη Μουράτο να φτάνει σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα.

Ο διεθνής γκαρντ με τους εννιά πόντους του, έφτασε τους 549 με τη φανέλα της ομάδας της λαυρεωτικής και έγινε ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της στη Stoiximan Basket League αφού ξεπέρασε τον Ντεμάριους Μπολντς που είχε 541.

Στην ίδια λίστα υπήρξαν και άλλες ανακατατάξεις. Ο Τάισον Κάρτερ με τους 19 πόντους του, πέραν του ότι έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt που έφτασε τους 500, μπήκε και στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας. Έφτασε τους 515 και ξεπέρασε τον Ντέβιν Ντέιβις που είχε 504 στην προηγούμενη διετία. Τον Αμερικανό φόργουορντ προσπέρασε σήμερα και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης που με τους επτά που σημείωσε, έφτασε τους 509.

Ακόμη…

*Ο Πέτρος Γερομιχαλός που ήταν ο κορυφαίος τους, έκανε την 54η εμφάνιση με τη φανέλα του Λαυρίου Megabolt στη Stoiximan Basket League και ξεπερνώντας τον Ντέβιν Ντέιβις έγινε ο 8ος της σχετικής λίστας.
*Το σημερινό παιχνίδι ήταν το 150ό στην καριέρα του Δημήτρη Κακλαμανάκη στην κατηγορία.

Σε ομαδικό επίπεδο για τους νικητές…

*Καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του νικητή του αγώνα, διαδραμάτισαν τα λάθη αφού η Λάρισα έκανα τα τριπλάσια από εκείνα του Λαυρίου Megabolt, 18 έναντι έξι. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σημείωσε νέο ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των επτά λαθών που είχε ο Ιωνικός HNC Revolution στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Oscar. Τα έξι λάθη του Λαυρίου Megabolt αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης επίδοση της τελευταίας τριετίας για τη Stoiximan Basket League.

*Έξι λάθη είχε πέρυσι δύο φορές ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο ματς της 2ης αγωνιστικής με το Λαύριο Megabolt και στον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφ με την ΑΕΚ ενώ αυτή ήταν και η μικρότερη επίδοση της σεζόν 2019-20 με τον Ιωνικό HNC Revolution, τον Προμηθέα, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να τη μοιράζονται. Για να βρούμε μικρότερη επίδοση λαθών θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2018-19 όταν το Ρέθυμνο Cretan Kings και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχαν από τέσσερα στα εντός έδρας παιχνίδια του πρώτου γύρου με το Λαύριο και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα.

*Τα έξι λάθη σε συνδυασμό με τις 21 ασίστ οδήγησαν το Λαύριο Megabolt σε έναν εντυπωσιακό συντελεστή 3,5 που είναι και ο μεγαλύτερος της φετινής Stoiximan Basket League. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 3,4 που είχε στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ.

*Το Λαύριο Megabolt βρήκε πολλές ευκαιρίες για παιχνίδι στον αιφνιδιασμό, σημειώνοντας τριπλάσιους πόντους από τη Λάρισα στο «ανοιχτό» γήπεδο. Είχε 21 πόντους έναντι επτά των γηπεδούχων ενώ το ρεκόρ της σεζόν έχει ο Άρης που σημείωσε 22 χθες κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

*Οι παίκτες των νικητών σταμάτησαν έξι σουτ αντιπάλων τους ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση κοψιμάτων των τριών πρώτων αγωνιστικών. Τόσα είχαν ακόμη στην πρεμιέρα ο Κολοσσός H Hotels και ο Απόλλων Oscar.

*Το Λαύριο Megabolt έφτασε στη νίκη έχοντας μόνο δύο παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, κάτι που έκανε μόνο ο Ιωνικός HNC Revolution στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Oscar.

*Η επιστροφή από το -15 είναι πολύ μεγάλη από την πλευρά του Λαυρίου Megabolt, όχι όμως και η μεγαλύτερη της φετινής Stoiximan Basket League αφού ο Άρης επέστρεψε από το -19 στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

 

 



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved