Αγκμπελέσε στο Onsports: «Απέδειξα ότι μπορώ να είμαι πρωταγωνιστής»!

Αγκμπελέσε στο Onsports: «Απέδειξα ότι μπορώ να είμαι πρωταγωνιστής»!

Ο MVP του Super Cup Ντάνι Αγκμπελέσε μιλάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Onsports για τον πρώτο τίτλο με τον Προμηθέα, τους στόχους της ομάδας, το δικό του ταξίδι και την αξία της ζωής

Η σταθερή βελτίωση του τον οδήγησε στην κορυφή και την ανάδειξη του σε πολυτιμότερο παίκτη (MVP) του 1ου Super Cup που διεξήχθη στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τον Ντάνι Αγκμπελέσε, που ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας το 2015 για λογαριασμό του Ρεθύμνου και στην συνέχεια από το 2018 και τον Χολαργό του Άρη Λυκογιάννη, δηλώνει «παρών» στην Basket League, αφού ακολούθησε ο Κολοσσός και από φέτος ο Προμηθέας.

Ο Αμερικανός που η σκούφια του βαστάει από τη Νιγηρία μετά την κατάκτηση του τροπαίου από την ομάδα της Πάτρας και την δική του ανάδειξη σε πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης μιλάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Onsports, για τον Προμηθέα, τους στόχους της ομάδας, το δικό του μπασκετικό ταξίδι και την αξία της ζωής!

«Ο τελικός με το Περιστέρι ήταν εκπληκτικός. Μόλις την περασμένη εβδομάδα είχαμε παίξει εναντίον του Περιστερίου σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο μας και γνωρίζαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε αν μείνουμε σταθεροί στις αμυντικές μας αρχές και έχουμε ευστοχία στην επίθεση» εξηγεί ο Ντάνι Αγκμπελέσε και συμπληρώνει: «Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, μάλιστα, απαλλαγήκαμε και από κάθε πίεση. Για εμάς η νίκη στο Super Cup είναι ένα βήμα παραπάνω στην πορεία μας για να πετύχουμε αυτά που έχουμε ως στόχους: Να περάσουμε στο Top-8 του Eurocup, να φτάσουμε ξανά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και, αν είναι δυνατόν, και στον τελικό της Basket league τον Ιούνιο!».

- Έχεις περάσει τη… μισή επαγγελματική σου καριέρα στην Ελλάδα. Τι σου έχουν προσφέρει αυτά τα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε επίπεδο τακτικής ή άλλο; Σε ποιο βαθμό σε διαμόρφωσε ως παίκτη η εμπειρία σου στην Ελλάδα και σε πώς ακριβώς;

«Ε όχι και τη μισή! (γέλια) Έχω παίξει εδώ ήδη τρεις σεζόν και αυτή είναι η τέταρτη. Η εμπειρία μου στην Ελλάδα με βοήθησε να μεγαλώσω και να δω τον εαυτό μου ως παίκτη καλύτερο από ό,τι τον έβλεπα μέχρι τότε. Πάντοτε ήλπιζα πως θα μπορούσα να πετύχω περισσότερα, να παίξω μεγαλύτερο ρόλο ως παίκτης, και αυτά τα τρία χρόνια το απέδειξα».

- Έχεις ζήσει σε πολλές χώρες και ηπείρους. Η ζωή στην Ελλάδα πώς είναι συγκριτικά;

«Η ζωή στην Ελλάδα είναι πραγματικά μια χαρά. Δεν έχεις τίποτε που να σε ανησυχεί και απολαμβάνω κάθε ημέρα κάνοντας αυτό που αγαπώ πολύ».

- Η πανδημία είναι μία τραυματική εμπειρία για τον περισσότερο κόσμο. Πώς αντιμετωπίζεις την κατάσταση όλους αυτούς τους μήνες, με την καραντίνα ή την απειλή καραντίνας, μη μπορώντας να ζήσεις κανονικά και μη γνωρίζοντας πότε θα επιστρέψεις στην κανονικότητα;

«Η πανδημία μας δίδαξε ότι η ζωή είναι πολύτιμη, ότι κακομεταχειριζόμαστε την καθημερινότητά μας, παραβλέπαμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Πρέπει τώρα να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, πρέπει να έχουμε παντού μεγαλύτερη καθαριότητα, να μην μαζευόμαστε πολλοί σε μικρούς χώρους. Όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία, δεν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα παλιά, θα πρέπει να ακολουθούμε αυστηρότερους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας και θα πρέπει να έχουμε εναλλακτικές λύσεις για την προστασία της υγείας μας».

 



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved