ΠΑΟΚ: Ο Μέξας εξηγεί τι θα δώσουν Λοβ και Χέρντον!

ΠΑΟΚ: Ο Μέξας εξηγεί τι θα δώσουν Λοβ και Χέρντον!

Ο Κώστας Μέξας αναλύει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των Λοβ και Χέρντον, που θα ενισχύσουν τον ΠΑΟΚ

Ο Ιούλιος ολοκληρώνεται με το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ να έχει κλείσει και τους Alan Herndon και Jermaine Love να είναι οι δύο τελευταίοι παίκτες που αποκτήθηκαν από τον ΠΑΟΚ.

Με λιγότερα χρόνια επαγγελματικού μπάσκετ και μία σεζόν στην Τουρκία ο πρώτος, με μεγάλη εμπειρία από την Ευρώπη, αλλά και το Ελληνικό πρωτάθλημα ο δεύτερος. Ο Κώστας Μέξας σκιαγραφεί τις δύο τελευταίες κινήσεις της ομάδας…

«Ο Λοβ έχει δείξει τις ικανότητές του και στις δύο σεζόν που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημά μας. Είναι ένα παιδί που έχει μία ικανότητα στο σκοράρισμα, το κάνει με διάφορους τρόπους, αλλά ποτέ εις βάρος της ομάδας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον τρόπο προσέγγισης που θέλουμε να έχουμε στο παιχνίδι», εξήγησε για τον Ζερμέιν Λοβ ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κώστας Μέξας και ήταν ξεκάθαρος για τον Αμερικανό γκαρντ: «Έχει πολύ καλή νοοτροπία, με όλους όσους μιλήσαμε για τον Λοβ, μας έδωσαν μόνο θετική εικόνα. Για αυτό και η επιλογή θεωρούμε ότι δεν έχει ρίσκο. Μιλάμε για έναν παίκτη με ξεκάθαρη ποιότητα και χαρακτήρα και είναι καθαρά θέμα προσαρμογής στα δεδομένα της ομάδας, ώστε να μας δώσει αυτό που μπορεί. Έχει όλα αυτά που θέλουμε, έχει κίνητρο, ενώ έπαιξε ρόλο και η παρουσία του Γκρίφιν, με τον οποίο είχαν καλή συνεργασία και θέλουν να είναι ξανά μαζί».

Πολύ έμπειρος και από Ελλάδα ο Λοβ, με μικρότερη εμπειρία και πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Άλαν Χέρντον. Ο Κώστας Μέξας αναλύει τον απόφοιτο του Ουαϊόμινγκ και λέει χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό που θα έχουμε στην ομάδα πολλά παιδιά με εμπειρία και από το ευρωπαϊκό, αλλά και το Ελληνικό μπάσκετ. Έχουμε ήδη τρία παιδιά που έχουν παίξει στην Ελλάδα, έστω κι αν ο Turner ήταν εδώ για λίγο, αλλά κι αυτός έχει παίξει πολλά χρόνια στην Ευρώπη και ξέρει. Αυτό το στοιχείο θα τους βοηθήσει και αυτούς, αλλά και τα νέα παιδιά. Δώσαμε έμφαση στην εμπειρία της περιφέρειας, καθώς από εκεί θα έρθουν και οι περισσότερες αποφάσεις στο παιχνίδι. Ο Χέρντον έχει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που θέλαμε και πρωτίστως να είναι διαφορετικός παίκτης από τον Κακλαμανάκη.

Το post-up παιχνίδι το έχουμε από άλλα παιδιά, οπότε θέλαμε ένα παιδί που να ανοίξει τις άμυνας, ακόμη και με το σουτ ως «5». Αυτό πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει στη λειτουργία της ομάδας. Είναι νέο παιδί, θα έχει αδυναμίες, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σε αυτές. Έχουμε πολύ καλές πληροφορίες για τη νοοτροπία και το χαρακτήρα του και όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να μας δώσει αυτά που θέλουμε και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση».Live Chat Ισημερινός-Σενεγάλη 0-0
Live Chat Ισημερινός-Σενεγάλη 0-0
Live Chat Ολλανδία-Κατάρ 0-0
Live Chat Ολλανδία-Κατάρ 0-0
Περιστέρι-Αγραβάνης: «Ο κόσμος θα μας δώσει την έξτρα ώθηση με την Ρίτας Βίλνιους»!
Περιστέρι-Αγραβάνης: «Ο κόσμος θα μας δώσει την έξτρα ώθηση με την Ρίτας Βίλνιους»!
Champions League Πόλο: Το 2Χ2 πανηγύρισε στην Τιφλίδα ο Ολυμπιακός – 21-9 την Ντιναμό (vids)
Champions League Πόλο: Το 2Χ2 πανηγύρισε στην Τιφλίδα ο Ολυμπιακός – 21-9 την Ντιναμό (vids)