Αρης – Ολυμπιακός 63-70: Πέρασαν από το Αλεξάνδρειο οι «ερυθρόλευκοι»

Αρης – Ολυμπιακός 63-70: Πέρασαν από το Αλεξάνδρειο οι «ερυθρόλευκοι»

Σημαντική νίκη (70-63) πήρε ο Ολυμπιακός επί του Άρη στο Αλεξάνδρειο στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της basket league.

Οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν το αήττητο σερί τους στο 5-0 και παρέμειναν κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας συγκάτοικο την ΑΕΚ.

Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν, όμως στο τέλος κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα που απέκτησαν από τα μέσα της τρίτης περιόδου κι έπειτα, όταν και παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί απέναντι στους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός αν και δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική βραδιά τους Βασίλη Σπανούλη (13 π. 11 ασίστ) και τον Κεμ Μπιρτς ο οποίος σε έναν ακόμα αγώνα ήταν πολύ καλός σημειώνοντας 10 πόντους και έχοντας 12 ριμπάουντ και 4 κοψίματα.

Ο Άρης έκανε καλύτερο ξεκίνημα και κατάφερε να προηγηθεί με 8-1, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τη δύναμη και δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πάρουν μεγαλύτερο προβάδισμα στο σκορ.

Σε αυτό βοήθησαν οι Πάτρικ Γιανγκ και Ματ Λοτζέσκι που με την είσοδό τους έδωσαν άλλη πνοή στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά όμως άνοιξε το γκάζι στην δεύτερη περίοδο, όταν και κατάφερε να πάει την διαφορά στους 10 πόντους, στο τέλος του 20λεπτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκορ πήγε στο 36-52 και όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα είχε εύκολο βράδυ.

Όμως ο Άρης εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του και με την έναρξη της τέταρτης περιόδου έφτασε την διαφορά στο καλάθι (56-58, όμως δύο τρίποντα των Αγραβάνη και Λοτζέσκι έδωσαν ξανά αέρα 8 πόντων στον Ολυμπιακό, που τελικά κατάφερε να πάρει το «διπλό» στην έδρα του Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 34-44, 51-58, 63-70



Παναθηναϊκός στους φιλάθλους του: «Στηρίξτε την ομάδα απέναντι στη Βίρτους όπως μόνο εσείς ξέρετε»
Παναθηναϊκός στους φιλάθλους του: «Στηρίξτε την ομάδα απέναντι στη Βίρτους όπως μόνο εσείς ξέρετε»
Μόρις: «Θέλω να φέρω μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της ομάδας»
Μόρις: «Θέλω να φέρω μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της ομάδας»
Μπαρτζώκας: «Να μην υποτιμήσουμε την Μπάγερν»
Μπαρτζώκας: «Να μην υποτιμήσουμε την Μπάγερν»
Ηρακλής: Και επίσημα Πετράκης στον πάγκο
Ηρακλής: Και επίσημα Πετράκης στον πάγκο
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved