Σαρικόπουλος: «Πρώτα η νίκη, μετά η διαφορά»

Σαρικόπουλος: «Πρώτα η νίκη, μετά η διαφορά»

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος υποστήριξε πως η ΑΕΚ θα αναζητήσει αρχικά τη νίκη με τον Άρη και στη συνέχεια τη διαφορά των 11 πόντων.

Ο σέντερ της Ένωσης μίλησε στην «Ωρα των Σπορ» αναφέροντας:

-Φτάσατε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες, αλλά δυσκολευτήκατε πολύ στην Ρόδο. Πού οφείλεται αυτό;

«Δυσκολευτήκαμε περισσότερο, γιατί παρουσιαστήκαμε νωθροί στην αρχή του παιχνιδιού. Ξεκινήσαμε άσχημα επιθετικά, με πολλές ατομικές προσπάθειες και γενικά με κακές επιλογές. Δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Δεν είχαμε υπομονή να χτυπήσουμε τον Κολοσσό στα μαρκαρίσματα που δεν βγαίνανε. Νομίζω ότι σε έναν βαθμό αφυπνιστήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Όλα τα παιδιά έδειξαν ότι είναι έτοιμα και έβγαλαν ενέργεια. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Πρέπει να προσέχουμε το πώς θα διαχειριζόμαστε τις νίκες που ήρθαν εύκολα. Το πιο σημαντικό είναι να κρατάς τα θετικά στοιχεία και να μην αντιμετωπίζεις τα ματς υπεροπτικά».

-Συμφωνείς δηλαδή με τα λεγόμενα του κυρίου Σάκοτα στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Κολοσσό (σ.σ. ότι πήραν... αέρα τα μυαλά των παικτών μετά τις τελευταίες νίκες);

«Εννοείται ότι είχε δίκιο ο κύριος Σάκοτα. Πρέπει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί, γιατί πλέον όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν την ΑΕΚ. Έχουν ένα επιπλέον κίνητρο μετά από τις τελευταίες εμφανίσεις μας».

-Πως εξηγείται το γεγονός ότι σκοράρατε μόνο 40 πόντους στις πρώτες τρεις περιόδους, αλλά πετύχατε 32 στην τέταρτη;

«Παίξαμε πολύ καλύτερα επιθετικά, αλλά είχαμε και καλύτερες επιλογές. Ήμασταν πιο ομαδικοί, γυρίσαμε την μπάλα με υπομονή. Βγάλαμε κάποιες άμυνες, βρήκαμε ρυθμό και καλάθια από πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Γενικά έχουμε παίκτες με ποιότητα, που μπορούν να τρέξουν».

-Επόμενο ματς είναι αυτό με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Μπορεί η ΑΕΚ να καλύψει την διαφορά της ήττας με 86-75 στο Αλεξάνδρειο στον πρώτο γύρο;

«Καταρχήν κοιτάμε την νίκη. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, μπορεί να βρίσκεται η διαφορά, αλλά το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Έχουμε αρκετές μέρες για να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς. Τον Άρη τον ξέρουμε, μας δυσκόλεψε στον πρώτο γύρο. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας για να τα καταφέρουμε».

-Απομένουν πέντε αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής σεζόν. Προλαβαίνει η ΑΕΚ να περάσει τον Άρη και τον ΠΑΟΚ;

«Αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Από τις υπόλοιπες ομάδες που κυνηγάμε, θεωρητικά έχουμε ευκολότερο πρόγραμμα. Πρέπει να χτυπάμε το κάθε ματς και να παρουσιαζόμαστε πιο βελτιωμένοι. Θα φανεί στην πορεία το πού θα τερματίσουμε. Εμείς πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μην επαναπαυτούμε. Πρέπει να κρατάμε χαμηλό προφίλ. Υπάρχει πίστη στο πλάνο και στο πίσω μέρος του μυαλού μας, έχουμε απαιτήσεις. Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια να υποτιμήσουμε κανέναν. Είναι καλό το επίπεδο και δύσκολες οι έδρες. Το σημαντικό είναι να κοιτάμε το τι κάνουμε εμείς».

-Εσύ προσωπικά είχες ξεκινήσει εντυπωσιακά την χρονιά, αλλά είχες έναν τραυματισμό που σε άφησε λίγο πίσω. Πιστεύεις ότι πλέον έχεις βρει τον ρυθμό σου;

«Ναι. Νομίζω ότι φαίνεται αυτό. Εγώ από την μεριά μου, θεωρώ θα ότι είμαι έτοιμος να βοηθήσω όποια στιγμή μου ζητηθεί. Αυτό κάνω».

-Στο ματς με τον Κολοσσό, σε 14 λεπτά συμμετοχής πρόλαβες να πετύχεις 7 πόντους με 3/3 δίποντα και μάλιστα με δύο γκολ-φάουλ. Επίσης, έπαιξες και εξαιρετική άμυνα.

«Κάνω πάντα ότι χρειάζεται την ώρα που θα μπω στο παρκέ. Χρειαζόμασταν άμυνα χθες. Επειδή το ματς είχε χαμηλό σκορ σε σχέση με άλλα και εμείς είμαστε πιο επιθετικογενής ομάδα, έπρεπε να πάρουμε το ματς από την άμυνα. Έκανα αυτό που μου ζητήθηκε. Θεωρώ ότι έχουμε δύο πολύ καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Με το σωστό ροτέισον, δεν φαίνεται διαφορά στο ποιος παίζει και ποιος κάθεται στον πάγκο».

-Ο Μάκης Αγγελόπουλος πόσο έχει συνεισφέρει στο να αλλάξει επίπεδο η ΑΕΚ;

«Έχει συνεισφέρει ενδεχομένως τα μέγιστα. Από αυτόν ξεκίνησε η όλη προσπάθεια. Με άλλα δεδομένα πήγαμε εμείς οι παίκτες το καλοκαίρι στην ΑΕΚ. Την διαφορά που υπάρχει πλέον στην ομάδα, την οφείλουμε σε εκείνον. Μακάρι να υπάρχουν γενικά τέτοιοι άνθρωποι, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα».

-Ποια η άποψη σου για τον Ντράγκαν Σάκοτα;

«Έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Για πολλούς από εμάς είναι και σαν δάσκαλος. Μας έχει μεταφέρει πολλά πράγματα. Βγάζει μια ηρεμία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Δεν μας αγχώνει. Έχει τις εμπειρίες και την σωστή φιλοσοφία. Κι ο ίδιος βρήκε μια ομάδα που δεν είχε διαλέξει τους παίκτες. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι έχουν γίνει σωστές επιλογές».

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Σκότι Ουίλμπεκιν;

«Πρόκειται για ένα γκαρντ ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει, να παίξει άμυνα, να σκοράρει. Ένα παιδί που παίζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Απέδειξε χθες ότι έχει και ωριμότητα και σωστή κρίση. Είχε σωστές επιλογές στο να κουμαντάρει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Είναι πολύ καλή προσθήκη. Θεωρώ ότι πλέον η ομάδα είναι πολύ πλήρης. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το πως ξεκινήσαμε την χρονιά. Έχουν αλλάξει οι στόχοι, ψήλωσε ο πήχης. Το θέμα είναι να υπάρχει ομοιογένεια».

-Ο κόσμος δίνει το παρών εντός και εκτός έδρας. Πόσο βοηθάει τους παίκτες αυτή η συμπαράσταση;

«Σχεδόν όπου πάμε, δεν νιώθουμε ότι παίζουμε εκτός έδρας. Η ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Έχει δείξει ότι επειδή ήταν πολύ διψασμένος από την αποχή της ΑΕΚ τόσα χρόνια από την πρώτη κατηγορία, έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια. Σίγουρα θέλουμε τους φιλάθλους στο πλευρό μας. Δεν χρειάζεται να λέμε το πόσο πολύ έχουν βοηθήσει. Το γνωρίζουν όλοι αυτό. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να βρίσκονται κοντά μας όσο γίνεται. Εμείς εγγυόμαστε ότι θα δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό».

-Πως είναι η συνεργασία σου στις προπονήσεις με τον Ποπς Μενσά-Μπονσού στην θέση του σέντερ και γενικά πως είναι να δουλεύεις με παίκτες κλάσης που έχει η ομάδα;

«Πράγματι έχουμε πολλούς παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας. Αυτό είναι πολύ καλό για το πώς βελτιωνόμαστε καθημερινά στις προπονήσεις. Ο Ποπς είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Νομίζω ότι αλληλοσυμπληρωνόμαστε στο στυλ παιχνιδιού και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα βελτιωνόμαστε κάθε μέρα όλοι μας. Το σημαντικό είναι να έχουμε σωστή χημεία».

-Νιώθεις δικαιωμένος από την επιλογή σου, να έρθεις στην ΑΕΚ;

«Σίγουρα. Αν και ήταν εντελώς διαφορετικοί οι λόγοι που επέλεξα την ΑΕΚ το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι προσαρμόστηκα στην ομάδα. Η ΑΕΚ έχει πλέον αλλάξει επίπεδο».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved