Αρβανίτης για την επέτειο του Άρη: «Eνότητα, συσπείρωση και μαχητικότητα…»

Αρβανίτης για την επέτειο του Άρη: «Eνότητα, συσπείρωση και μαχητικότητα…»

Δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, έκανε ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, με αφορμή την συμπλήρωση των 99 χρόνων του συλλόγου.

Αναλυτικά:

«25η Μαρτίου 1914… H Θεσσαλονίκη μόλις είχε απελευθερωθεί από τον τούρκικο ζυγό, γιόρταζε την επέτειο της ελληνικής επανάστασης ενάντια στους Τούρκους. Εκείνη την ημέρα διάλεξαν 22 νέοι να μαζευτούν στην περιοχή του Βότση, υπογράφοντας το καταστατικό της ίδρυσης του Α.Σ. ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.

Επέλεξαν να δώσουν στον Σύλλογο το όνομα του Θεού του πολέμου, ΑΡΗΣ, συνδέοντας τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό με το Βυζάντιο, αφού το κίτρινο με το μαύρο ήταν τα χρώματα του ένδοξου Συλλόγου. Από τότε ο ΑΡΗΣ οργάνωνε, ένωνε, κινητοποιούσε, ξεσήκωνε την νεολαία της πόλης.

Πρωτοπόρος πάντα ήταν ο ΑΡΗΣ, που αγκάλιασε τους παππούδες μας όταν κατατρεγμένοι έφτασαν στο λιμάνι της πόλης από την Μικρά Ασία. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Σύλλογος γιγαντώθηκε. Η φιλοσοφία του και τα ιδανικά του ενέπνευσαν τους Έλληνες και ο ΑΡΗΣ εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Από τα σπλάχνα του βγήκαν πρωταθλήτριες ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο, βγήκαν ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές. Έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές Ελλήνων, που μπορεί να μην έγιναν πρωταθλητές, έγιναν όμως χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία της πόλης.

Αυτός ο Σύλλογος προσέφερε στην ελληνική κοινωνία επιφανείς Αρειανούς, χρήσιμα μέλη που έκαναν γνωστή τη χώρα μας παγκοσμίως. Αυτός είναι ο ΑΡΗΣ της καρδιάς μας, ο ΑΡΗΣ που όλοι αγαπάμε. Σήμερα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της Ιστορίας του, μια δύσκολη κατάσταση που μόνο η ενότητα και όχι ο διχασμός, που μόνο η συσπείρωση και όχι ο εμφύλιος, που μόνο η μαχητικότητα και όχι η εσωστρέφεια, μπορούν να σώσουν.

Λαέ του ΑΡΗ μείνε δίπλα στον Σύλλογο, στήριξε τον… Μόνο έτσι μπορούμε να τον σώσουμε.

Αρειανέ, αδελφέ μου, θυμήσου… Όταν μικρός δίπλα σου συνωστιζόταν το πλήθος των φιλάθλων, όταν ανέβαινες τα σκαλιά και έβγαινες στο γήπεδο, στην έδρα του ΑΡΗ μας… Πόσο περήφανος και έτοιμος για μάχη ένιωθες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΡΗ!»Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις 89-65: «Πράσινη καταιγίδα» στο ΟΑΚΑ, με... κεραυνούς Λι
Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις 89-65: «Πράσινη καταιγίδα» στο ΟΑΚΑ, με... κεραυνούς Λι
EuroCup: MVP της 12ης αγωνιστικής ο Κουλμπόκα
EuroCup: MVP της 12ης αγωνιστικής ο Κουλμπόκα
ΠΑΟΚ: Πριμ από τον Ιβάν Σαββίδη για την πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό
ΠΑΟΚ: Πριμ από τον Ιβάν Σαββίδη για την πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό
Λαμία: Επίσημη η «βόμβα» Τόσιτς
Λαμία: Επίσημη η «βόμβα» Τόσιτς