Ολυμπιακός: «Προπόνηση» με Άρη (photos)

Ολυμπιακός: «Προπόνηση» με Άρη (photos)

Σε γερή προπόνηση για τον Ολυμπιακό εξελίχθηκε ο πρώτος προημιτελικός απέναντι στον Άρη, στο ΣΕΦ, φθάνοντας σε άνετη νίκη με 77-44.

Οι Πειραιώτες μπήκαν με το… δεξί στις υποχρεώσεις του στα φετινά πλέι οφ, κάνοντας επίδειξη δύναμης κόντρα στους παίκτες του Μίλαν Μίνιτς, οι οποίοι άντεξαν μόλις για ένα ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» στο δεύτερο μέρος, άνοιξαν την ψαλίδα πάνω από τους τριάντα πόντους κι έστειλαν μήνυμα, εν όψει της συνέχειας στην Basket League ΟΠΑΠ. Πλέον, χρειάζονται άλλη μία νίκη για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα ημιτελικά. Ο επόμενος αγώνας θα γίνει την Πέμπτη (08/05, 17.30) στο «Nick Galis Hall».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που δεν είχε στη διάθεσή του τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Είναι χαρακτηριστικό πως περισσότερη ώρα στο παρκέ έμεινε ο Γιώργος Πρίντεζης (22.50’), που είχε 16 πόντους, πέντε ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης με 18 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής, συν πέντε ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ κι ένα κλέψιμο. Από τους ηττημένους, ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είχαν από 12 πόντους, με το δεύτερο να έχει ακόμα τρία ριμπάουντ και μία ασίστ.

Ένα ημίχρονο επέτρεψε στον Άρη ο Ολυμπιακός να ελπίζει σε νίκη, μέσα στο ΣΕΦ. Μετά το 20-14 του πρώτου δεκαλέπτου το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξέφυγε με οκτώ πόντους (24-16). Γιώργος Πρίντεζης και Βαγγέλης Μάντζαρης είχαν από οκτώ πόντους στο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, ενώ από πλευράς Άρη ο Μιχάλης Πελεκάνος με 12 πόντους στα πρώτα δύο δεκάλεπτα δημιουργούσε προβλήματα στην πρώην ομάδα του. Σε συνδυασμό με τις μάχες που κέρδισε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ στη ρακέτα οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ακολουθούν από απόσταση έξι πόντων στο ημίχρονο (33-27). Στην τρίτη περίοδο, όμως, με επιμέρους σκορ 30-8, ο Ολυμπιακός εκτόξευσε τη διαφορά στα ύψη. Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν, πίεσαν στην άμυνα και ο θετικός Γιάννης Παπαπέτρου αύξησε τη διαφορά στο +14 (43-29). Ο Παπαπέτρου χάρισε και διαφορά +25 στους Πειραιώτες (60-35 στο 29΄), ενώ αυτός ήταν που διαμόρφωσε και το 63-35 με εντυπωσιακό κάρφωμα, στη λήξη της περιόδου. Τυπική διαδικασία αποδείχθηκε το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Άρη να κάνει 18 λάθη, την ώρα που ο Ολυμπιακός ευστόχησε σε 10/30 τρίποντα, μάζεψε 17 ασίστ, είχε 9 κλεψίματα και 6 κοψίματα.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Γκούμας, Μητσόπουλος.
Δεκάλεπτα: 20-14, 33-27, 63-35, 74-44.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Ντάνστον 7, Σπανούλης 18 (3), Περπέρογλου, Παπαπέτρου 8, Σλούκας 4, Κόλινς 13 (2), Σίμονς, Λοτζέσκι, Πρίντεζης 16 (2), Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς.
Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 8, Πελεκάνος 12 (2), Γκίκας, Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 4, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 12 (2), Σαρικόπουλος 6, Μούρτος 2.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Άρης μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}f134bc00d8{/coveritlive}



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved