Στα πράσινα ο Ξανθόπουλος και συνεχίζει... (photos+video)

Στα πράσινα ο Ξανθόπουλος και συνεχίζει... (photos+video)

Ενας παλιός γνώριμος επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να φοράει για τρίτη φορά τη φανέλα του τριφυλλιού, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής παρουσίας του στον Πανιώνιο.

Η διοίκηση της ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου γκαρντ ο οποίος προστέθηκε έτσι στα «εργαλεία» που θα έχει στα χέρια του ο Αργύρης Πεδουλάκης, για το «χτίσιμο» του Παναθηναϊκού της νέας εποχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Βασίλης Ξανθόπουλος επιστρέφει στον Παναθηναϊκό μετά από συμφωνία με την πράσινη ΚΑΕ. Ο Έλληνας γκαρντ είχε αγωνιστεί στο «τριφύλλι» και τις σεζόν 2004-05 και 2006-07.

Ο Ξανθόπουλος (29/4/1984, 1.88) ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, από όπου το 2002 μεταπήδησε στη Νήαρ Ηστ (2002-04). Το 2004 υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, το 2005 αγωνίστηκε ως «δανεικός» στον ΠΑΟΚ, για να επιστρέψει στους «πράσινους» για την αγωνιστική περίοδο 2006-07. Η καριέρα του συνεχίστηκε στον Πανιώνιο (2007-09), τον Πανελλήνιο (2009-2011) και ξανά στον Πανιώνιο (2011-12), απ’ όπου πήρε το δρόμο της επιστροφής για το ΟΑΚΑ. Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (2005, 2007), δύο κύπελλα (2005, 2007) Ελλάδας και την Ευρωλίγκα (2007).

Ο Ξανθόπουλος αγωνίστηκε στην Εθνική Εφήβων (χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2002), την Εθνική Νέων Ανδρών (ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2005 και χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2003). Με την Εθνική Ανδρών αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ 2011.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο Ξανθόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε: «Αυτό που όλοι θέλουμε είναι να πάνε όλα καλά. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, μια νέα αρχή, καθώς δημιουργείται ουσιαστικά μια νέα ομάδα με νέους παίκτες, νέο προπονητή. Ξέρουμε τι σημαίνει Παναθηναϊκός και επιθυμία όλων είναι να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και να συνεχίσει να κατακτά τίτλους. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Κάθε αρχή και δύσκολη. Γι’ αυτό άλλωστε θα αρχίσουμε την προετοιμασία μας νωρίς για να «δέσουμε» ως ομάδα. Θα είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να είναι και ο κόσμος δίπλα μας. Ξέρω πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η παρουσία των φίλων του Παναθηναϊκού για την ομάδα. Το έχω ζήσει. Είναι καθοριστικός παράγοντας στις επιτυχίες της. Και γι’αυτούς οι αλλαγές είναι σημαντικές, αλλά θα θέλαμε όλοι να αγκαλιάσει με εμπιστοσύνη αυτή τη νέα ομάδα και τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό εξαργυρώνει την κορυφαία σεζόν στην καριέρα του, αυτή που έκανε πέρυσι με τη φανέλα του Πανιωνίου, γράφοντας στο... κοντέρ της στατιστικής 28,35 λεπτά συμμετοχής, 6.9 πόντους και 5 ασίστ μέσο όρο ανά παιχνίδι σε 34 αγώνες.

Ο Πεδουλάκης εκτιμά απεριόριστα και εμπιστεύεται απόλυτα τις ικανότητες του 28χρονου γκαρντ, ο οποίος είχε φορέσει ξανά τη φανέλα του τριφυλλιού τις σεζόν 2004-2005 και 2006-2007.

Στα πράσινα ο Ξανθόπουλος και συνεχίζει... (photos+video)



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved