«Α2... ήρθαμε!»

«Α2... ήρθαμε!»

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκλήρωσε τη σεζόν αήττητη και ανέβηκε στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το Onsports σας παρουσιάζει τη νέα ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ...

Οι παίκτριες του Χρήστου Βαχαρίδη κυριάρχησαν αρχικά στο τοπικό πρωτάθλημα της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας (ΕΣΚΑΒΔΕ) και στη συνέχεια δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε στα μπαράζ ανόδου που διεξήχθησαν στο κλειστό του Μετς στην Αθήνα, φτάνοντας σε μία δίκαιη και πανάξια άνοδο στην Α2 Γυναικών.

Ο ΠΑΣ του χρόνου θα παίξει στον νότιο (!) όμιλο της Α2 Γυναικών και θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει αξιόλογη πορεία... Άλλωστε στόχος των διοικούντων τον σύλλογο είναι η ομάδα να κάνει αργά αλλά σταθερά ανοδικά βήματα και να μη μείνει απλά σε μία άνοδο στη δεύτερη κορυφαία κατηγορία της χώρας.

DSCF1658

Βαχαρίδης: «Μεγάλη δικαίωση»

Παρακολουθήσαμε από κοντά τον τελευταίο αγώνα μπαράζ μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ιπποκράτη Κω και εν συνεχεία συναντήσαμε τον προπονητή της ομάδας Χρήστο Βαχαρίδη, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας.

Ο 27χρονος κόουτς από την Ξάνθη ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος μετά την άνοδο της ομάδας του, κάτι απολύτως λογικό.

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια που έκαναν όλη τη σεζόν και για την άνοδο που πετύχαμε. Ήταν μία μεγάλη δικαίωση για εμάς, για τους κόπους μας όλη τη χρονιά, για την προσπάθεια της διοίκησης που ήταν δίπλα μας συνεχώς» είπε αρχικά ο νεαρός τεχνικός.

Για το εάν ήταν δύσκολα τα παιχνίδια μπαράζ λόγω της μεγάλης απραξίας υποστήριξε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι από τον Μάρτιο δεν είχαμε παίξει επίσημους αγώνες και προσπαθούσαμε με τις προπονήσεις και τα φιλικά να κρατηθούμε σε καλό ρυθμό αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Η απραξία των τελευταίων μηνών έπαιξε τον ρόλο της, αφού παίξαμε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια σε τέσσερις ημέρες και όπως είναι λογικό υπήρξε μεγάλη κούραση για τα κορίτσια. Αλλά τα κατάφεραν και αυτό έχει σημασία».

Αναφερόμενος στον αγώνα με τον Ιπποκράτη Κω που η νίκη σήμανε την άνοδο σχολίασε:

«Πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν παίξαμε πολύ καλά, στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε παίξει καλύτερα. Για μένα ήταν πιο σημαντικό και δύσκολο το παιχνίδι με το Ηράκλειο καθώς εκεί υπήρχε μεγαλύτερη πίεση. Αν δεν κερδίζαμε το Ηράκλειο τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα απέναντι στην Κω, καθώς θα ήταν θέμα ψυχολογίας».

Σχετικά με τις τρεις έμπειρες παίκτριες που υπήρχαν στο ρόστερ της ομάδας (Δασκαλοπούλου, Κουντουρά, Ζέρβα) και πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός αυτό, είπε: «Είχε μεγάλη σημασία καθώς καθοδηγούσαν τα υπόλοιπα κορίτσια και έδιναν σιγουριά στα δύσκολα. Σίγουρα η παρουσία τους και η συμβολή τους στην άνοδο ήταν πολύ σημαντική».

Για την επόμενη μέρα του συλλόγου υπογράμμισε: «Ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουμε για το τι θα γίνει του χρόνου. Η ομάδα πέτυχε στον στόχο της που ήταν να ανέβει κατηγορία και πλέον θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Οι συνθήκες δεν ήταν και οι ιδανικές καθώς δεν υπάρχουν υποδομές και ακόμα και το γήπεδό μας δεν είναι το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει, αλλά σίγουρα οι στόχοι της ομάδας δεν σταματούν εδώ».

Καταλήγοντας για το μπάσκετ στην πόλη των Ιωαννίνων επισήμανε: «Το επίπεδο του μπάσκετ στα Γιάννενα, προς το παρόν, δεν είναι πολύ υψηλό. Σκεφτείτε ότι στους άντρες υπάρχει μία ομάδα που παίζει Γ’ Εθνική οπότε καταλαβαίνετε. Ελπίζω η τωρινή επιτυχία μας να μην είναι εφήμερη και να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια. Επίσης οι εγκαταστάσεις στις οποίες γίνονται οι προπονήσεις της ομάδας δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, στο λέω αυτό γιατί δυστυχώς δεν κάνουμε όλες τις προπονήσεις στο γήπεδο στο οποίο παίζουμε».

DSCF1657

Καρπόνη: «Στόχος να παραμείνουμε»

Μία από τις καλύτερες παίκτριες της ομάδας και ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, η Κωνσταντίνα Καρπόνη ήταν πολύ χαρούμενη για την επιτυχία της ομάδας της:

«Είχα παίξει με τον Ηρακλή στις τελευταίες αγωνιστικές όταν ανέβηκε από την Α2 στην Α1 Γυναικών, αλλά δεν είναι το ίδιο, αφού τότε συμπλήρωνα τη δωδεκάδα. Δεν έχω ανέβει ξανά με ομάδα, έχω πάει και έχω χάσει κάποιους τελικούς ως κορασίδα με τον Ηρακλή, αλλά είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνω κάτι τέτοιο» είπε αρχικά η 21χρονη γκαρντ/φόργουορντ η οποία συνδυάζει το μπάσκετ με τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και πρόσθεσε σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ γυναικών: «Το γυναικείο μπάσκετ δεν προσφέρει ό, τι το αντρικό. Σίγουρα δεν μπορείς να το κρατήσεις ως μοναδική εργασία, σίγουρα θέλει και κάτι άλλο από κάτω, δεν σου προσφέρει τίποτα. Πολλές παίκτριες της Α1 κάνουν αυτό το πράγμα, δηλαδή και δουλεύουν κάπου αλλού και παίζουν μπάσκετ».

Αναφορικά με την απραξία της ομάδας, καθώς από τον Μάρτιο και μετά είχαν τελειώσει οι επίσημες υποχρεώσεις μέχρι τα μπαράζ, η ταλαντούχα αθλήτρια είπε: «Είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να κρατηθείς σε φόρμα, η ομάδα πρέπει να κλείσει κάποια φιλικά για να μη χαθεί η ομαδικότητα και να μπαίνουμε σε κλίμα αγώνων πριν τα μπαράζ. Πρέπει να βρεις ένα  τρόπο να ανταπεξέλθεις. Πρέπει συχνά να παίζεις φιλικά και να κάνεις κάθε μέρα προπόνηση».

Για το αν συμφωνεί με τον προπονητή της ότι είναι δικαίωση η άνοδος στην Α2 η Καρπόνη υπογράμμισε: «Οι κοπέλες που ήμασταν στα Γιάννενα δεν χάναμε προπόνηση. Το θέλαμε όλοι πάρα πολύ, δικαιωθήκαμε και για τη διοίκηση και για τους κόπους μας όλη τη σεζόν».

Τέλος η νεαρή παίκτρια σχολίασε την επόμενη σεζόν και τα όσα περιμένει να συναντήσει στην Α2: «Πρέπει να παραμείνουμε στην κατηγορία γιατί είναι διαφορετικό πρωτάθλημα από το τοπικό. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλότερο από το τοπικό και αυτό το γνωρίζουμε οπότε πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα μας».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΣ Γιάννινα στη φετινή σεζόν:

Κανονική περίοδος

Σχερία Κέρκυρας-ΠΑΣ Γιάννινα 30-60

Πας Γιάννινα-Αργοναύτες 60-24

ΠΑΣ Ναυπάκτου-ΠΑΣ Γιάννινα 44-69

ΠΑΣ Γιάννινα-Πήγασος ΦΙΜΠΑ 20-0 (άνευ αγώνα)

ΠΑΣ Γιάννινα-Σχερία Κέρκυρας 55-21

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΣ Ναυπάκτου 72-29

Πήγασος ΦΙΜΠΑ-ΠΑΣ Γιάννινα 28-48

Μπαράζ ανόδου

Αρκαδικός-ΠΑΣ Γιάννινα 34-73

Θησέας-ΠΑΣ Γιάννινα 24-56

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηράκλειο 58-44

Ιπποκράτης Κω-ΠΑΣ Γιάννινα 44-51

Έφορος: Σάκης Τζαλαλής

Προπονητικό επιτελείο: Χρήστος Βαχαρίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος

Το ρόστερ του ΠΑΣ

Δασκαλοπούλου, Πλάκα, Ντόκου, Τσακτσίρα, Αθαναηλίδου, Κλείτσα, Καρπόνη, Ζέρβα, Γράψα, Λεοντίου, Βαλάκου, Κουντουρά.



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσίασε τα πλήθη η Lady Gaga με το show της στην Τελετή Έναρξης
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσίασε τα πλήθη η Lady Gaga με το show της στην Τελετή Έναρξης
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η φλόγα σε φαντασμαγορική τελετή – Συγκίνηση για την ελληνική αποστολή
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η φλόγα σε φαντασμαγορική τελετή – Συγκίνηση για την ελληνική αποστολή
Παναθηναϊκός: Πανέτοιμος για Μπότεφ ο Τετέ
Παναθηναϊκός: Πανέτοιμος για Μπότεφ ο Τετέ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκινημένος Γιάννης Αντετοκούνμπο – «Η μεγαλύτερη τιμή»!
Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκινημένος Γιάννης Αντετοκούνμπο – «Η μεγαλύτερη τιμή»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved