Τσιώλης: «Ο Αήττητος έχει γυρίσει σελίδα και αποκτά δυναμική»

Τσιώλης: «Ο Αήττητος έχει γυρίσει σελίδα και αποκτά δυναμική»

Ο Βαγγέλης Τσιώλης μιλά στο Onsports για τη δουλειά που γίνεται στον Αήττητο Σπάτων.

Η επανεκκίνηση του Αήττητου Σπάτων από τη Γ’ Εθνική την περασμένη σεζόν έγινε σε βάσεις γερές και σταθερές, με αποτέλεσμα η ομάδα να αποπνέει υγεία. Αυτό τόνισε στο Onsports ο Βαγγέλης Τσιώλης, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας των Σπάτων από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο 39χρονος τεχνικός ανέλυσε το πρότζεκτ που τρέχει στον Αήττητο, τους στόχους και την πρόκληση της νέας σεζόν στη Γ’ Εθνική, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικά:

Πώς ήταν η περασμένη σεζόν για τον Αήττητο Σπάτων;

«Η περσινή χρονιά αν και φάνηκε πως θα ήταν δύσκολη για Αήττητο, τελικά τα πήγε καλά. Με την πάροδο του χρόνου παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Έτσι όχι μόνο
πετύχαμε τον στόχο της παραμονής, αλλά τερματίσαμε 5η θέση. Μάλιστα, αν δεν είχε διακοπεί το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές θα μπορούσαμε, βάσει προγράμματος και δυναμικής, να τερματίσουμε στην τρίτη θέση.

Κι αυτό επειδή έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από όλους, από τον χρηματοδότη, τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες. Και φέτος η προσπάθεια συνεχίζεται».

Η νέα σεζόν προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορονοϊού. Ο Αήττητος πώς θα ανταπεξέλθει;

«Φέτος οι δυσκολίες αναμένεται να είναι πολλές λόγω της πανδημίας. Εμείς όμως προσπαθούμε να εστιάζουμε στα θετικά. Αυτό που λέω στους ποδοσφαιριστές μου είναι να μένουν συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι. Εξάλλου, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και ακολουθούμε τα πρωτόκολλα. Γι’ αυτό προσπαθούμε να δώσουμε μια θετική αύρα στους παίκτες. Και μακάρι γρήγορα να ξεμπλοκάρουμε από όλη αυτή την κατάσταση, γιατί το ποδόσφαιρο έχει πληγεί βαριά.

Για τις ομάδες στη Γ’ Εθνική αποτελεί τεράστιο πλήγμα το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θεατές στο γήπεδο ή θα επιτρέπεται ένας συγκεκριμένος αριθμός, μιας και τα εισιτήρια αποτελούν βασικό τους έσοδο. Επίσης πλήττονται και οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έμειναν εκτός της δέσμης μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση και θα πρέπει να υπάρχει μια μέριμνα και γι’ αυτούς».

Πώς προχωρά ο σχεδιασμός του Αήττητου για τη νέα σεζόν;

«Η προετοιμασία του Αήττητου έχει ξεκινήσει και ήδη βρισκόμαστε για το βασικό στάδιο στο Καρπενήσι. Στόχος της ομάδας είναι η ανάδειξη νεαρών παικτών και γι’ αυτό φέτος ο μέσος όρος ηλικίας θα είναι πιο χαμηλός από πέρυσι, καθώς ακολουθούμε ένα πλάνο με νέα παιδιά. Θέλουμε να αποκτήσουμε δύο τρεις έμπειρους ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν την ποιότητα. Ήδη έχουν αποκτηθεί 3-4 ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές.

Σε όλα αυτά τα πλάνα για τη νέα σεζόν, σημαντικό ρόλο παίζει η απόλυτη στήριξη που έχουμε από τη διοίκηση και τα όσα μας παρέχει. Ο Αήττητος διαθέτει εξαιρετικές υποδομές που μας βοηθούν να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Υπάρχει καλό γήπεδο, βοηθητικά γήπεδα για τις προπονήσεις, αλλά και γυμναστήριο. Το γεγονός ότι μια ομάδα Γ’ Εθνικής κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της στο Καρπενήσι, λέει πολλά για τη σωστή δουλειά που γίνεται».

Δηλαδή η διοίκηση είναι δίπλα σας;

«Κύριος υπεύθυνος για την αναγέννηση του Αήττητου Σπάτων είναι ο Αλέξανδρος Κουκάς, ο οποίος είναι χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου και τον γνωρίζει καλά. Έχει οργανώσει την ομάδα σε επαγγελματικά επίπεδα και αυτό βοηθά τους ποδοσφαιριστές και εμάς στο τεχνικό επιτελείο, να έχουμε την προσοχή μας μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και να μην μας απασχολούν άλλα θέματα. Είναι από τους ανθρώπους που έχουν όραμα για το ποδόσφαιρο και επενδύουν στο άθλημα».

Ο Αήττητος έχει μέλλον; Έχει ακαδημίες για να στηριχθεί;

«Στα τμήματα υποδομής του Αήττητου υπάρχουν περίπου 300 παιδιά, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή. Ο χρηματοδότης θέλει να αναδεικνύει νέα ταλέντα, γι’ αυτό ρίχνει βάρος στους νέους ποδοσφαιριστές.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Αήττητου Σπάτων τη νέα σεζόν;

«Βασικός μας στόχος, εκτός από τη γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής, είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Τα παιδιά έχουν δυνατότητες και το απέδειξαν πέρυσι. Αν και οι νεοαποκτηθέντες καταφέρουν να βοηθήσουν, τότε θα πάμε καλά. Στόχος μας είναι η πρώτη πεντάδα και από εκεί και πέρα θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί στο στόχοι;

«Εγώ ανέλαβα τον Αήττητο πέρυσι, μετά από τις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Καταφέραμε με τους παίκτες να αντιστρέψουμε την κατάσταση, γιατί η ομάδα έχει αλλάξει σελίδα και δημιουργείται κάτι καλό και υγιές. Στόχος μου είναι να κάνω κάτι καλό και αφήσω έργο.

Αυτός είναι ο τέταρτος χρόνος μου ως προπονητής και έχω ξεκινήσει από τις χαμηλές κατηγορίες, θέλοντας με τη δουλειά μου να κάνω βήματα προόδου. Έχω στόχους, φιλοδοξίες και όνειρα να δουλέψω σε μεγαλύτερες κατηγορίες και γιατί όχι στη Super League.

Για να γίνει αυτό, συνεχίζω τη δουλειά, να δημιουργώ ομάδες με ταυτότητα μέσα στο γήπεδο. Αυτό που θέλω από τους παίκτες μου και τους το ζητάω σε κάθε παιχνίδι είναι να το ευχαριστιούνται, να το χαίρονται».

 



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved