Τότεναμ: Μια Λονδρέζα ετών… 137 (photos+videos)

Τότεναμ: Μια Λονδρέζα ετών… 137 (photos+videos)

Η Τότεναμ συμπληρώνει σήμερα 137 χρόνια ύπαρξης και το onsports.gr σας παρουσιάζει τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας της.

Μια μέρα σαν σήμερα, το μακρινό 1882 στο Λονδίνο μια παρέα μαθητών με… αρχηγό τον Μπόμπι Μπακλ ιδρύουν την τότε Hotspur Football Club, μια ομάδα κρίκετ που θα έδινε και αγώνες ποδοσφαίρου τον χειμώνα. Και τον Απρίλιο του 1884 «γεννήθηκε» το όνομα που είναι γνωστή μέχρι και σήμερα. Τότεναμ.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας, δόθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1885, απέναντι σε μια ομάδα εταιρείας, με το όνομα St. Albans, με την Τότεναμ να επικρατεί με 5-2, ενώ το 1895 και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου, η ομάδα μετατρέπεται σε επαγγελματική και μετέχει στην Division One της Southern League.

Εκεί θα αγωνιστεί μέχρι το 1908, όταν τότε θα μπει στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ έχει ήδη πανηγυρίσει τον πρώτο της τίτλο, το Κύπελλο Αγγλίας το 1901.

Tottenham Hotspur team in 1885

Μέχρι σήμερα, η ομάδα του βορείου Λονδίνου έχει πανηγυρίσει άλλες 7 φορές την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ έφτασε 2 φορές στην κορυφή του πρωταθλήματος (1951, 1961). Παράλληλα στο παλμαρέ της υπάρχουν ακόμα 4 Λιγκ Καπ, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων και 2 Κύπελλα UEFA.

Ως ομάδα η Τότεναμ έχει ταυτιστεί με το ιστορικό «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Από το 1905 μέχρι το 2017, η Τότεναμ ζει τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της σε αυτό το γήπεδο, το οποίο αποτελεί ένα από τις πιο «καυτές» έδρες στο Νησί.

232406

Η διοίκηση της ομάδας όμως το 2008 ανακοίνωσε τα πλάνα για το νέο γήπεδο της ομάδας. Και τη σεζόν 2018-2019, ανοίγει τις πύλες του το νέο «Tottenham Hotspur Stadium».

Από τις τάξεις της έχουν περάσει τεράστιοι παίκτες του αγγλικού ποδοσφαίρου, με σπουδαιότερους τους Πολ Γκασκόιν, Γκάρι Λίνεκερ, Σολ Κάμπελ, Τέντι Σέριγχαμ, Ντάρεν Άντερτον.

70444b48fd07d75baad65b0c7dc2bd8e

Στην πρόσφατη ιστορία της, έχει σημαντικές παρουσίες τόσο στην Premier League, όσο και στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2010-2011 πήρε μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League, φτάνοντας μέχρι και τα προημιτελικά του θεσμού, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα και συγκεκριμένα τη σεζόν 2018-2019 πραγματοποιεί μια εκπληκτική πορεία, αφήνει… τέζα τον Άγιαξ και προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Εκεί γνωρίζει την ήττα με 2-0 από τη Λίβερπουλ, όμως κερδίζει την αναγνώριση από το κοινό, για το ποδόσφαιρο και το θέαμα που προσέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Σήμερα, αποτελεί μια από τις διεκδικήτριες του τίτλου στο Νησί και πολύ θεωρούν πως με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο στον πάγκο της, έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Αγγλία, με τον Τύπο να την κατατάσσει στις πιο… άτυχες και αδικημένες ομάδες διαχρονικά, εξαιτίας της «λειψανδρίας» σε τίτλους.

Δείτε στο παρακάτω άλμπουμ στιγμές από την ιστορία της Τότεναμ.



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved