«Ο Φριντέτ μπορεί να βάζει με ευκολία 20 πόντους σε κάθε αγώνα!»

«Ο Φριντέτ μπορεί να βάζει με ευκολία 20 πόντους σε κάθε αγώνα!»

Ο Βασίλιε Μίτσιτς αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τη μεταγραφή του Αμερικανού «μπόμπερ»

Αν πρέπει να επιλέξεις μόνο μια ομάδα, η οποία έκλεψε την παράσταση στην Ευρωλίγκα την περασμένη σεζόν, τότε το μυαλό σου θα πάει σίγουρα στην Αναντολού Εφές! Η τουρκική ομάδα, η οποία είχε τερματίσει τελευταία τη σεζόν 2017-18, έφτασε πέρσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στον τελικό της διοργάνωσης! Καταλυτική παρουσία στην πορεία της Εφές, η οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα Τουρκίας, ήταν χωρίς αμφιβολία ο Βασίλιε Μίτσιτς!

Ο Σέρβος γκαρντ ήταν η μεγάλη... αποκάλυψη της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις μετοχές του. Μολονότι, βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων, η Εφές κατάφερε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν νέο διετές συμβόλαιο. Ο Μίτσιτς, ο οποίος θα βρεθεί και πάλι στον δρόμο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα ματς με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, μίλησε για την παραμονή του στην Εφές αλλά και για το «τριφύλλι», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσθήκη του «μπόμπερ», Τζίμερ Φριντέτ! Ο Αμερικανός γκαρντ μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα ετοιμάζεται στην πρώτη του παρουσία στην Ευρώπη να βάλει «φωτιά» στα καλάθια της Ευρωλίγκας.

micic

«Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει πολύ καλή ομάδα»

Ο Μίτσιτς τόνισε αρχικά για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ότι: «Έχει δημιουργήσει πραγματικά πολύ καλή ομάδα» και συνέχισε: «Έχει ηγέτη τον Καλάθη, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός πασέρ κι ένας εκ των κορυφαίων πλέι μέικερ στην Ευρώπη. Επίσης, πρόσθεσε στο ρόστερ του σημαντικά ονόματα, όπως είναι ο Φριντέτ κι ο Τζόνσον. Ειδικά ο Φριντέτ είναι ένας παίκτης που έχει την ικανότητα να βάζει με ευκολία 20 πόντους σε κάθε αγώνα. Επίσης, απέκτησε τον Ράις, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία από την Ευρωλίγκα κι είναι πολύ καλός σκόρερ», ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει μια πολύ καλή χρονιά και μπορεί να πάει μακριά στην Ευρωλίγκα». Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο διεθνής Σέρβος ήταν δεύτερος στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην Ευρωλίγκα, πίσω μόνο από τον Νικ Καλάθη. Οι δυο τους αναμένεται να «μονομαχήσουν» και τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τον 25άχρονο γκαρντ, σε ερώτηση για το αν μπορεί να τον ξεπεράσει στις ασίστ, να δηλώνει: «Ο Καλάθης είναι εξαιρετικός πασέρ αλλά θα δούμε...», και συμπλήρωσε: «Δεν μου αρέσει, πάντως, να επικεντρώνομαι στους προσωπικούς μου αριθμούς, αυτό που μετράει είναι να κερδίζει η ομάδα μου. Συνεπώς θα κάνω ότι χρειάζεται για να τη βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ, ώστε να πετύχει τους στόχους της».    

«Φέτος θα βλέπουν την Εφές με... διαφορετικό μάτι»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απόφαση του να ανανεώσει με την Εφές, λέγοντας ότι: «είμαι πολύ χαρούμενος που έμεινα στην Εφές και πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε εξαιρετικά», ενώ στη συνέχεια μίλησε για την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή να βρεθεί εκείνος κι οι συμπαίκτες του για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό της Ευρωλίγκας. «Μακάρι να το πετύχουμε και φέτος! Την περασμένη σεζόν δεν μας περίμενε κανείς αλλά φέτος είναι πολύ πιθανό να μας βλέπουν με... διαφορετικό μάτι», είπε και συνέχισε: «Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η ομάδα διατήρησε τον βασικό κορμό της και προσθέσαμε έναν παίκτη που κατέκτησε την Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Άλεκ Πίτερς».

«Μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή η Ελλάδα»

Μολονότι απέχουμε λιγότερο από δύο μήνες για την έναρξη της νέας Ευρωλίγκας, προτεραιότητα έχει ένα άλλο σπουδαίο ραντεβού! Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, εκεί όπου ο Βασίλιε Μίτσιτς και τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής Σερβίας στοχεύουν πολύ ψηλά! Για την ακρίβεια μέχρι την κορυφή... Ο παίκτης της Εφές, πάντως, κρατάει χαμηλούς τόνους, υπογραμμίζοντας ότι: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για χρυσό μετάλλιο, έχουμε πολύ δρόμο και αρκετά ματς μπροστά μας. Επίσης, υπάρχουν κι άλλες ομάδες που παίζουν καλά κι είναι φαβορί. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μια από αυτές τις ομάδες», για να συνεχίσει: «Είναι λοιπόν πολύ νωρίς να μιλάμε γι' αυτό αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που κάθε μέρα βελτιωνόμαστε και εμφανίζουμε καλύτερη εικόνα! Δυστυχώς στο παιχνίδι με την Τουρκία χάσαμε τον Ντράγκαν (σ.σ. Μιλοσάβλιεβιτς), ελπίζω να μην έχουμε άλλα προβλήματα τραυματισμών, ώστε να ειμαστε όσο το δυνατόν πιο πλήρεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο». Συμπληρώνοντας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο Μίτσιτς δεν στάθηκε μόνο στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς όπως ανέφερε: «Σίγουρα είναι ένα από τα φαβορί! Έχει τον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο) αλλά κι άλλους σπουδαίους παίκτες, όπως είναι ο Καλάθης κι ο Σλούκας, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί με την μπάλα στα χέρια. Κάνουν πολύ δημιουργικό το παιχνίδι της Ελλάδας. Δεν μπορείς να μην την συμπεριλάβεις στα φαβορί γιατί είναι σίγουρο ότι μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή».

* Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε αρχικά στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» την Κυριακή 18 Αυγούστου



Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved