Από το «Άνφιλντ» δεν περνάει κανείς… (videos)

Από το «Άνφιλντ» δεν περνάει κανείς… (videos)

Δύσκολα βράδια για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Δύσκολα βράδια για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η πινακίδα στο τούνελ με το «This is Anfield», ο ύμνος του «You 'll never walk alone» τα λένε όλα. Μεγάλες ανατροπές και ιστορικές με την πιο η φρέσκια τη χθεσινή κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Στο παρελθόν υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις αποδεικνύοντας παράλληλα πως η κόκκινη φανέλα είναι η πιο βαριά σε όλο τον κόσμο και το Onsports σας τις θυμίζει...

Κύπελλο πρωταθλητριών (1976-77)

Στο πρώτο ματς του «Ζοφρουά Γκισάρ», η Λίβερπουλ χωρίς τον Κίγκαν έχασε 1-0 από γκολ του Μπατνέ. Η ρεβάνς του «Άνφιλντ», όμως, αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου. Μέσα σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, ο Κίγκαν με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια θέση ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα μετά από δύο μόλις λεπτά.

Ο Μπατνέ έκανε το 1-1 με ένα εκπληκτικό βολέ και οι «στεφανουά» έδειχναν έτοιμοι για πρόκριση. Ο Ρέι Κένεντι έβαλε ξανά τους «κόκκινους» στο παιχνίδι και με το ρολόι να μετρά αντίστροφα, ο Μπομπ Πέισλι έκανε μία από τις πιο ιστορικές αλλαγές βγάζοντας τον Τόσακ και ρίχνοντας στη μάχη τον κοκκινομάλλη Ντέιβιντ Φέρκλαφ, γνωστό για την ικανότητα του να σκοράρει ως αλλαγή.

Στο 84’, ο νεαρός επιθετικός, γίνεται αποδέκτης βαθιάς μπαλιάς από τον Κένεντι. Κοντρολάρει, αποφεύγει τον Λόπες και βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα Τσούρκοβιτς. Μέσα σε πανζουρλισμό ο «SuperSub» τον πλασάρει και δίνει στη Λίβερπουλ την πρόκριση με το 3-1.

Κύπελλο UEFA (1991-92)

Το 1991 η Λίβερπουλ κατάφερε πάλι να κάνει κάτι το ανεπανάληπτο. Τότε κόντρα στην ανερχόμενη γαλλική δύναμη Οσέρ. Η ομάδα από την Γαλλία κατάφερε να  επικρατήσει  με 2-0 στο «Σταντ ντε λ'Αμπέ-Ντεσάν». Διαφορετική ιστορία όμως ήταν η ρεβάνς με το «Άνφιλντ» να παίζει μπάλα για άλλη μια φορά.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους που βρήκαν δύο τέρματα νωρίς, πηγαίνοντας προηγούμενη στο ημίχρονο. Στο τέλος ,και πιο συγκεκριμένα στο 84’ η Λίβερπουλ σκόραρε τον τρίτο της γκολ από τον Ουόλτερς, και πήρε την πρόκριση με 3-0.

Τσάμπιονς Λιγκ (2004-2005)

Νίκη με δυο γκολ διαφορά ήθελε η Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και το ξεκίνημα μόνο θετικό δεν ήταν. Ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή ανοίγει το σκορ δίνοντας πλέον προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» για πρόκριση στους «16».

Η Λίβερπουλ ισοφαρίζει. Ο Κιούελ βγάζει από τα αριστερά τη παράλληλη σέντρα και ο Πονγκόλ από κοντά προλαβαίνει τον Βενετίδη και κάνει το 1-1  Μέχρι το 79′ ο Ολυμπιακός κρατούσε την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά τα πάντα άλλαξαν μέσα σε έξι λεπτά.

Μετά από εκτέλεση φάουλ και σύγχυση στην περιοχή των Πειραιωτών, ο Πονγκόλ κάνει τη σέντρα ο Νούνιες κάνει τη κεφαλιά, ο Νικοπολίδης αποκρούει και ο επερχόμενος Μέλορ με κοντινή προβολή κάνει το 2-1. Ο Στίβεν Τζέραρντ κάνει το 3-1 με έναν κεραυνό 86' δίνοντας την χαριστική βολή στον Ολυμπιακό.

Europa League (2015-16)

Οι κόκκινοι βρέθηκαν δύο φορές κατάματα με τον αποκλεισμό, όταν η Ντόρτμουντ προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 στο Anfield, όμως με γκολ του Λόβρεν στις καθυστερήσεις, πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, κρατώντας ζωντανό και το όνειρο του Champions League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Βεστφαλούς, που μόλις στο 9' είχαν πάρει τεράστιο προβάδισμα. Στο 5' ο Μχιταριάν πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Μινιολέ, για να κάνει το 0-1, πριν ο Ομπαμεγιάγνκ «σκοτώσει» τον Βέλγο μετά από ασίστ του Ρόις.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε το γκολ της ελπίδας για την Λίβερπουλ. Ωραίος συνδυασμός, με τον Τσαν να βγάζει την ασίστ και τον Οριζί να τελειώνει άψογα για το 1-2. Στο 57' ήρθε νέα ψυχρολουσία. Εκπληκτική ασίστ του Χούμελς στον Ρόις στην πλάτη της άμυνας και υπέροχο τελείωμα του τελευταίου για το 1-3.

Οι αλλαγές του Κλοπ βοήθησαν πολύ, ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός και στο 66' ο Κουτίνιο έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Μίλνερ, για να κάνει το 2-3 με ωραίο σουτ εκτός περιοχής. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πιο επιθετικοί και στο 78' ήρθε η ισοφάριση, όταν μετά από κόρνερ του Κουτίνιο, ο Σακό ολομόναχος στη μικρή περιοχή της Ντόρτμουντ έκανε το 3-3 με κεφαλιά! Στο 1' των καθυστερήσεων ο Μίλνερ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Λόβρεν με κεφαλιά έκανε το 4-3 .

Το έχει κάνει και σε τελικό μακριά από το «Άνφιλντ» (2004-2005)

Αυτό το παιχνίδι δεν έγινε στο «Άνφιλντ», αλλά παραμένει χαραγμένο στις μνήμες για την τρομερή εξέλιξη του αγώνα. Οι «κόκκινοι» εμφανίστηκαν ξανά σε τελικό της διοργάνωσης μετά το 1985, δηλαδή 20 χρόνια μετά το Χέιζελ.

Το γκολ του Μαλντίνι στο 1ο λεπτό έβαζε από νωρίς σε θέση οδηγού την Μίλαν. Το 3-0 έως το 44’, με δυο γκολ του Κρέσπο και κάπου εκεί λέγαμε ότι όλα είχαν τελίωσει... αλλά.

Στο 54’ ο Τζέραρντ σκοράρει με δυνατή κεφαλιά, μαζεύει τη μπάλα και προσπαθεί να ξυπνήσει τον κόσμο στις κερκίδες. Δυο λεπτά μετά, ο Σμίτσερ «εξοστρακίζει» τη μπάλα του Ντίντα, που σηκώνεται να τη μαζέψει απ’ τα δίχτυα του έχοντας το ύφος ενός αγουροξυπνημένου που προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη. Στις κερκίδες οι Ιταλοί είχαν σωπάσει και οι Άγγλοι ξεσάλωναν. Μέσα σε 2’ το 3-0 είχε γίνει 3-2.

Και μέσα σε άλλα 4’ είχε γίνει 3-3. Ο Τζέραρντ μπουκάρει στην περιοχή, ο Γκατούζο τον μαρκάρει και ο Μεχούτο Γκονζάλες δίνει πέναλτι. Ο Ντίντα αποκρούει το σουτ του Τσάμπι Αλόνσο, όμως στην επαναφορά ο Ισπανός ισοφαρίζει. Τότε πια επικρατεί πανδαιμόνιο. Η Λίβερπουλ έχει γυρίσει στο ματς.

Στην διαδικασία των πέναλτυ, ο Ντούντεκ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Αποσυντόνισε τους παίκτες της Μίλαν με αποτέλεσμα τρεις να αποβούν μοιραίοι. Η Λίβερπουλ ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία της.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved