Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-0: Το όγδοο «θαύμα» συνέβη στο Άνφιλντ (videos+photos)

Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-0: Το όγδοο «θαύμα» συνέβη στο Άνφιλντ (videos+photos)

Κι όμως η Λίβερπουλ έκανε το «θαύμα» που έπρεπε και επικράτησε 4-0 της Μπαρτσελόνα παίρνοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη

Έπος στο Champions League, αλλά και στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έγραψε η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε ίσως τη μεγαλύτερη ανατροπή-πρόκριση στην Ιστορία της και μία από τις μεγαλύτερες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου».

Η «ξεγραμμένη» από πολλούς, Λίβερπουλ, μετά τη βαριά ήττα της στο «Νόου Καμπ» με 3-0 την περασμένη Τετάρτη, παρά τις σημαντικές απουσίες της (Σαλάχ, Φιρμίνο), κατάφερε να διαλύσει με 4-0 την Μπαρτσελόνα, η οποία ένα χρόνο μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Ρόμα στους προημιτελικούς (νίκησε 4-1 στην έδρα της κι έχασε με 3-0 στην Ιταλία) έζησε άλλη μία εφιαλτική βραδιά, που συνοδεύτηκε από έναν ακόμη ταπεινωτικό αποκλεισμό.

Για δεύτερη σερί σεζόν οι «κόκκινοι» του Κλοπ θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League, όντας η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού της 1ης Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης. Και μπορεί πέρυσι να το έχασαν από τα τραγικά λάθη του Κάριους, ωστόσο, εφέτος έχουν τον Άλισον, που απόψε έδειξε γιατί θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο. Άσχετα με το ποια θα είναι η αντίπαλος των «κόκκινων» στον τελικό (Αγιαξ ή, Τότεναμ), μετά από αυτό που έγινε απόψε στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ δικαιωματικά θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε με το «καλησπέρα» απειλητική προς την εστία της Μπαρτσελόνα και μόλις στο πρώτο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ειδικότερα, ο Μανέ έκανε κάτι μεταξύ πάσας και σουτ, με τον Ζόρντι Άλμπα να προλαβαίνει στο νήμα τον Χέντερσον και να παραχωρεί κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ βρήκε το δρόμο προκειμένου να ανοίξει λογαριασμό και ο Οριγκί έκανε το 1-0 βάζοντας «φωτιά» στο Άνφιλντ. Χέντερσον εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Μπαρτσελόνα, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε, αλλά ο Οριγκί από κοντά με το δεξί πήρε το ριμπαουντ, πλάσαρε και άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ εν μέσω αποθέωσης.

Μάλιστα στο 10ο λεπτό η Λίβερπουλ ζήτησε πέναλτι, όταν ο Μανέ έπεσε στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι αλλά ο Τσακίρ έδειξε «παίζετε».

Η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια ισορρόπησε το ματς και απείλησε τρεις φορές με τον Μέσι αλλά και τις τρεις φορές ο Άλισον είχε την «απάντηση».

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέχισε να απειλεί την εστία της Μπαρτσελόνα και στο 23ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ όταν το σουτ του Ρόμπερτσον το έδιωξε ενστικτωδώς ο Τερ Στέγκεν. Πιο πριν μάλιστα ένα σουτ του Χέντερσον, το είχε διώξει με το κεφάλι ο Πικέ.  Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε στο τέλος να φέρει το ματς στα ίσια και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση όταν αρχικά του σουτ του Μέσι πέρασε λίγο άουτ και στη συνέχεια ο Ζόρντι Άλμπα βγήκε τετ α τετ με τον Άλισον αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αρχικά απέκρουσε και στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα.

Η Λίβερπουλ απείλησε από την πλευρά της την εστία του Τερ Στέγκεν, ενώ στο 50ο λεπτό ο Σουάρες θα μπορούσε να «σκοτώσει» την πρώην ομάδα του αλλά ο Άλισον του είπε «όχι».  Και κάπου εκεί ξεκίνησε το «πάρτι» για την Λίβερπουλ, η οποία αρχικά έκανε το 2-0 με τον Βαϊνάλντουμ στο 54ο λεπτό όταν ο Άρνολντ έκλεψε την μπάλα από τον Τζόρντι Άλμπα, πήρε μέτρα και έκανε πολύ ωραίο γύρισμα στον Βαϊνάλντουμ, ο οποίος ερχόταν σαν... τρέιλερ και με πλασέ στην κίνηση, νίκησε τον Τερ Στέγκεν για το 2-0.

Δυο  λεπτά αργότερα ο Ολλανδός μέσος μετά από φοβερή σέντρα του Σακίρι, πήδηξε ολομόναχος μέσα στην περιοχή και με ωραία κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Τερ Στέγκεν που απλά... κοιτούσε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για να κάνει το 3-0.

Η Λίβερπουλ δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε να κάνει «θαύματα» στο Άνφιλντ με τον Οριγκί στο 79ο λεπτό να κάνει το 4-0 και δίνει προβάδισμα για πρόκριση στην ομάδα του. Πιο συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, έπιασε κοιμώμενη την άμυνα της Μπαρτσελόνα, ο Οριγκί πλάσαρε από κοντά με το δεξί και έκανε το 4-0 δίνοντας στην Λίβερπουλ την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ - Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (46΄Βαϊνάλντουμ), Φαμπίνιο, Μίλνερ, Χέντερσον, Μανέ, Σακίρι (90’ Στάριτζ), Οριγκί (85 Γκόμες).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε):  Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς (81΄Μάλκομ), Μπούσκετς, Κουτίνιο (60 Σεμέδο), Σουάρεζ, Μέσι, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο,  Βιντάλ (74’ Αρτούρ).



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved