Η επιτυχημένη… συνταγή του Τζέιμς Γκιστ! (video+photos)

Η επιτυχημένη… συνταγή του Τζέιμς Γκιστ! (video+photos)

Ο Τζέιμς Γκιστ περνάει με άριστα τις εξετάσεις μέσα στα γήπεδα ενθουσιάζοντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τις κινήσεις του και με το πάθος που βγάζει. Συμβαίνει το ίδιο όμως και στην κουζίνα;

Ο Αμερικανός έπαιξε για λίγο τον ρόλο του σεφ και μας έφτιαξε καρμπονάρα με νιόκι γεμισμένα με ρικότα και έδειξε ότι τα καταφέρνει καλά και σε αυτόν τον τομέα.  Είμαστε σίγουροι αφού εμείς το δοκιμάσαμε, πως κι εσείς αν είχατε την ευκαιρία να γευτείτε την σπεσιαλιτέ του θα τον χειροκροτούσατε ξανά.

Είσαι ένας επαγγελματίας μπασκετμπολίστας και έχεις συνηθίσει να είσαι στα παρκέ! Πως αισθάνεσαι στην κουζίνα;

«Είναι διαφορετικό… γήπεδο για εμένα! Δεν έχω τόση εμπειρία αλλά μου αρέσει. Μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργια πράγματα».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο;

«Το αγαπημένο μου πιάτο; Ελληνικό ή αμερικάνικο ή γενικά το αγαπημένο μου πιάτο; Στην Αμερική μου αρέσουν πολύ τα μακαρόνια- τα μακαρόνια της μαμάς μου- είναι πολύ καλά! Στην Ελλάδα μάλλον θα πω μπαρμπούνι ή τα σουτζουκάκια. Τα σουτζουκάκια μου αρέσουν πολύ».

Έχεις ζήσει και αγωνιστεί σε πολλές χώρες. Τι φαγητό θα επέλεγες από τις κουζίνες τους;

«Γενικά το ιταλικό φαγητό μου αρέσει, οποιοδήποτε ιταλικό φαγητό! Στην Ιταλία έφαγα μάλλον το καλύτερο φαγητό της ζωής μου. Στη Σερβία έχουν κάποιου είδους σάντουιτς, που μοιάζουν με μπέργκερ, έχουν λουκάνικα, νομίζω τα λένε «κομπάσιτς» ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω ακριβώς, πάντως είναι παραδοσιακό σέρβικο και είναι πολύ καλό. Υπήρχε ένα μαγαζί κοντά στο σπίτι που έμενα και έφτιαχναν τέτοια όλη νύχτα. Από την Τουρκία μου  αρέσει η σούπα με φακές, τα κεμπάπ και τα εκμέκ. Ηταν όλα τους πολύ καλά. Η σούπα, όμως, για μένα ήταν η καλύτερη».

Πρώτη φορά μαγειρεύεις;

«Μαγειρεύω στο σπίτι! Έχω ξανά μαγειρέψει γιατί έμενα μόνος μου, αλλά... επαγγελματικά- σε μια κουζίνα σαν και αυτή- δεν έχω ξαναμαγειρέψει. Στο σπίτι είναι πολύ πιο διαφορετικά απ’ ότι εδώ».

Όταν βγαίνεις έξω, τι κουζίνα προτιμάς;

«Μ’ αρέσουν τα θαλασσινά, γιατί από εκεί που κατάγομαι έχουμε τα θαλασσινά, είναι πραγματικά πολύ καλά. Επίσης μου αρέσουν πολύ οι μπριζόλες, μου αρέσει οι ταβέρνες που έχουν κρέας – υπάρχουν ορισμένες πραγματικά καλές ταβέρνες που σερβίρουν κρέας εδώ στην Ελλάδα-, μου αρέσουν τ' αρνίσια παϊδάκια κι ολ' αυτά, αλλά είμαι πάντα ανοιχτός στο να δοκιμάζω νέα πράγματα».

Ας υποθέσουμε ότι καλούσες σε δείπνο τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο τι θα μαγείρευες;

«Τι θα του μαγείρευα; Πιθανότατα θα έκανα μπάρμπεκιου, είμαι πολύ καλός σε αυτό. Είναι ο... τομέας μου. Θα έβγαινα έξω με μια μπύρα, θα του έλεγα να έρθει εκεί και αυτός και θα του πρόσφερα μια από τις καλύτερες μπριζόλες μου».

Τι… μαγειρεύει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ φέτος;

«Εύχομαι κάποιους τίτλους! Δουλεύουμε σκληρά μέχρι στιγμής. Είναι μεγάλη η σεζόν, έχουμε πολλά παιχνίδια να παίξουμε αλλά νομίζω ότι με τον τρόπο που προσεγγίζουμε την σεζόν είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Όπως είπα έχουμε να παίξουμε πολλά παιχνίδια, αλλά κοιτάμε μπροστά ώστε να κάνουμε κάτι μεγάλο φέτος».



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved