Ντιρκ Νοβίτσκι: Ο Γερμανός που κατέκτησε το NBA

Ντιρκ Νοβίτσκι: Ο Γερμανός που κατέκτησε το NBA

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ανανεώνει για δύο ακόμα χρόνια το συμβόλαιό του με τους Ντάλας Μάβερικς.

Την είδηση μετέδωσε ο ρεπόρτερ του NBA, Τιμ ΜακΜάχον ο οποίος σημειώνει ότι οι ετήσιες απολαβές του Γερμανού θα είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την είδηση της ανανέωσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, το Onsports έψαξε και βρήκε τις δέκα καλύτερες στιγμές του Νοβίτσκι στην αγαπημένη του ομάδα:

10. Ο Νοβίτσκι σκοράρει 30 πόντους αφού πρώτα είχε χάσει ένα δόντι από μαρκάρισμα του Τέρι Πόρτερ. Ο Γερμανός έδειξε πόσο σκληρό καρύδι είναι, μαζεύοντας και 15 ριμπάουντ στην προσπάθεια των Ντάλας να αποτρέψουν την «σκούπα» από το Σαν Αντόνιο.

ag111

9. Η μοίρα των Ντάλας θα άλλαζε οριστικά στα ντραφτ του 1998, όμως τότε δεν ήξερε κανείς τι θα επακολουθήσει. Η ανταλλαγή των Μάβερικς με τους Μπακς, έφερε τον Νοβίτσκι στο Ντάλας και τον Τέιλορ στους Μπακς, ενώ στη συνέχεια οι Μάβερικς έδωσαν και τον Γκάριτι στους Σανς για να πάρουν τον Στιβ Νας. Οι δύο παίκτες αποδείχθηκαν «λαχεία» για την ομάδα του Ντάλας που είδε την ιστορία της να εμπλουτίζεται με επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

dirktrade

8. Ο Ντιρκ έπειτα από μια καταπληκτική χρονιά αναδεικνύεται MVP της σεζόν 2007. Ο Γερμανός υπερπαίκτης των Ντάλας σούταρε με ποσοστό 50.2 έξω από την ρακέτα και είχε μέσο όρο 24.6 πόντους, 8.9 ριμπάουντς, και 3.4 ασίστς. Ονειρική χρονιά για ένα από τους καλύτερους Ευρωπαίους που πάτησαν ποτέ το πόδι τους στα παρκέ του NBA και τον πρώτο άνθρωπο της «Γηραιάς Ηπείρου» που έχει κερδίσει το βραβείο του MVP στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

dirkmvp

7. Οι 50 πόντοι που σκόραρε το 2006 στον πέμπτο τελικό της Δύσης, απέναντι σους Φοίνιξ Σανς, είναι ένα επίτευγμα για το οποίο θα μιλούν για πολλά χρόνια οι κάτοικοι του Ντάλας. Με τη σειρά να είναι στο 2-2, ο Ντιρκ αποδείχθηκε το «κλειδί» της νίκης σε αυτόν τον αγώνα που έστειλε τελικά την ομάδα του στους τελικούς, χωρίς να καταφέρει να φορέσει πάντως το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

4 50 vs. Phoenix in 2006 Playoff Copy

6. Όταν «σκούπισε» το 2011 μαζί με τους Μάβερικς τους Λέικερς του Φιλ Τζάκσον, ο Νοβίτσκι έβαλε το όνομά του σε μια από τις πιο ένδοξες στιγμές των μετέπειτα πρωταθλητών. Στους ημιτελικούς της Δύσης το Ντάλας συναντήθηκε με τους Λέικερς των Κόμπι και Φιλ Τζάκσον. Μάλιστα έγιναν η πρώτη ομάδα που κατάφερε να «σκουπίσει» ομάδα του Φιλ Τζάκσον σε αγώνες της postseason.

lakers

5. Στους τελικούς της Δύσης το Ντάλας βρέθηκε απέναντι στην Οκλαχόμα. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι ο Νοβίτσκι κοπανάει 48 πόντους στο αντίπαλο καλάθι στέλνοντας τον Ιμπάκα που ήταν ο προσωπικός του αντίπαλο από νωρίς για ύπνο.  Μάλιστα είχε και 24/24 βολές, ποσοστό μυθικό για παίκτη τέτοιου ύψους.

6 48 vs. Oklahoma City in 2011 Playoffs Copy

 

4. Στους ημιτελικούς της Δύσης με το Σαν Αντόνιο, οι Σπερς ξεκίνησαν με 3-1, όμως η ομάδα του Πόποβιτς έκανε το 3-3. Στον τελευταίο αγώνα, οι Σπερς επέστρεψαν αργά στο παιχνίδι αφού οι Ντάλας είχαν πάρει διαφορά μέχρι και 20 πόντους, όμως 32 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη οι Σαν Αντόνιο προηγήθηκαν με 3. Η μπάλα πήγε στον Γερμανό, αυτός με τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί οι Μάβερικς πήραν τη νίκη με σκορ 119-111.

3

3.Στον τέταρτο τελικό της σεζόν του 2011 απέναντι στους Χιτς του Λεμπρόν, ο Νοβίτσκι έδινε αγώνα απέναντι στην γρίπη. Τελικά ο Γερμανός αγωνίστηκε με πυρετό, ανασύροντας μνήμες… Jordan στον κόσμο του NBA. Πετυχαίνοντας 21 πόντους και μαζεύοντας 11 ριμπάουντ, αποδείχθηκε ο καθοριστικότερος παράγοντας της επικράτησης των Ντάλας με 86-83.  

8 Overcomes Flu to defeat Heat in Game 4 of 2011 Finals Copy

2. Οι Μάβερικς έχαναν 1-0 από τους Χιτ στους τελικούς του 2011 και βρίσκονταν πίσω με 15 πόντους έξι λεπτά πριν τη λήξη του δεύτερου τελικού. Η ομάδα του Νοβίτσκι με ένα επί μέρους σκορ 22-7 γυρίζει τον αγώνα και ο Ντιρκ χαρίζει τη νίκη στους Ντάλας με καλάθι στα 3.6’’ πριν το τέλος.

9 Game Winning layup vs. Miami in 2011 Finals Copy

1. Το 2011 είναι η καλύτερη χρονιά των Ντάλας και του Ντιρκ, αφού τελικά κερδίζουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Στον έκτο αγώνα της σειράς με τους Χιτ του Μαϊάμι, ο Νοβίτσκι 21 πόντους και παίρνει 11 ριμπάουντ. Αυτό ήταν το πρώτο και μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία των Ντάλας. Θα μπορέσει άραγε να επαναλάβει τέτοιον άθλο στις τελευταίες – ίσως – σεζόν της καριέρας του;

10 Dirk wins first title Copy

οι καλύτερες στιγμές του Ντιρκ Νοβίτσκι


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπακς: Επική… απάντηση Γιάνναρου για το μέλλον του

Μπακς: Επική… απάντηση Γιάνναρου για το μέλλον του

Συγκλονίζει η επιστολή του Gordon Hayward!

Συγκλονίζει η επιστολή του Gordon Hayward!

Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved