Eπιτέλους βρήκε τον νέο Μπλάνκο

Eπιτέλους βρήκε τον νέο Μπλάνκο

Είναι μόλις ενάμιση μήνα στην ομάδα και ήδη την έχει ανεβάσει τρία επίπεδα

Ήταν το 2009 όταν το όνομα «Αραούχο» έπαιξε για πρώτη φορά για την ΑΕΚ. Τότε στην Αθήνα ήρθε ο Κάρλος Αραούχο, ο δεξιός μπακ της Ουρακάν που έμεινε για μια διετία στο ΟΑΚΑ. Λίγα χρόνια αργότερα ήρθε ένας άλλος ο Αραούχο, ο Σέρχιο, ο οποίος τείνει να εξελιχθεί στον παίκτη που έψαχνε χρόνια τώρα. Ποιος είναι αυτός; Ένας ποδοσφαιριστής πραγματική απειλή για τις αντίπαλες άμυνες..

Τον Ιανουάριο όταν ο Χιμένεθ επέστρεφε στην Ελλάδα για να σώσει τη χρονιά πληροφορήθηκε για το προχωρημένο ενδιαφέρον της ομάδας του για τον Αργεντινό επιθετικό. Ο Ισπανός που είχε πλήρη εικόνα του 25χρονου επιθετικού από το ισπανικό πρωτάθλημα δεν είπε απλώς το «ναι» σε εκείνους που είχαν αναλάβει τη μεταγραφή. Είπε «εννοείται»!  

Δεν δανείστηκε όποιον και όποιον

Η πορεία του πρώην παίκτη της Λας Πάλμας δείχνει έναν παίκτη που έχει προσόντα να πρωταγωνιστήσει. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο ο ανταγωνισμός όπου και αν πήγαινε ήταν τεράστιος.

Στα 16 του χρόνια έκανε το ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς όταν μπήκε στη θέση του Νικολά Γκαϊτάν το 2009. Δυστυχώς όμως η καθιέρωση στην ιστορική ομάδα της Αργεντινής δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς  έπρεπε να «κλέβει» χρόνο από τους σταρ της ομάδας Πάμπλο Μόουτσε και Λούκας Βιάτρι.

Τα πράγματα ήταν δύσκολα στη Μπόκα και ούτε οι δανεισμοί στη Μπαρτσελόνα Β 34 (7) και την Τίγκρε 12(2) έδειχναν να βελτιώνουν τα πράγματα. Το 2014 ωστόσο θα έβρισκε προσωρινά την Ιθάκη του.

Ήταν τότε που ταξίδεψε -ξανά ως δανεικός- στους Κανάριους  Νήσους και τη Segunda για λογαριασμό της φιλόδοξης Λας Πάλμας η οποία στόχευε στην άνοδο για πρώτη φορά από το 2002. Μόνο που με τον Αραούχο στη γραμμή κρούσης, κανείς δεν περίμενε να είναι τόσο τρομακτική στην επίθεση.

Ο Αργεντινός ήταν η βασική αιτία που η ομάδα του είχε την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας (73 γκολ) με τον ίδιο να πετυχαίνει τα 25 εξ αυτών. Στο τέλος της σεζόν οι «Λος Αμαρίγιος» τερμάτισαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και μέσω των μπαράζ πήραν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα ήταν το δικό του γκολ στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης με την Σαραγόσα που την έστειλε στην Primera Division.

 

H καλή του σεζόν έκανε σπουδαία κλαμπ να ενδιαφερθούν ζεστά για την περίπτωσή του (Σέλτικ και Σοσιεδάδ ήταν πολύ κοντά να τον αγοράσουν) ωστόσο ο πρόεδρος της Λας Πάλμας, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεζ έχει τρέλα με τον Αργεντινό και τον κλείνει για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η πρώτη σεζόν στην Primera είναι δύσκολη για τον Αραούχο ο οποίος περνά σταδιακά στον πάγκο, ωστόσο προλαβαίνει να σκοράρει πέντε φορές, με μία εξ αυτών να είναι η ισοφάριση σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Το καλοκαίρι στην ομάδα έρχεται ο Κέβιν Πρινς Μπόατεγκ και ο χρόνος συμμετοχής του συρρικνώνεται ακόμα πιο πολύ καθώς μετρά μόλις 6 συμμετοχές και 2 γκολ. Και εκεί που όλα μοιάζουν δύσκολα, έρχεται το ενδιαφέρον της ΑΕΚ να του δώσει νέο ενδιαφέρον και κίνητρο στη  καριέρα του.

Ο Μίστερ Γκολ

Ο Αραούχο έχει μέχρι στιγμής 6 συμμετοχές στη Super League και 3 γκολ, ενώ έχει άλλα δύο στο Κύπελλο. Έχει-δεν έχει ενάμιση μήνα στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα ωστόσο είναι βέβαιο πως έχει αλλάξει για τα καλά το επίπεδο της ομάδας.

goalaraujo

Πλέον ο Μάνταλος ξέρει πως με μία μπαλιά στον κενό χώρο μπορεί να υπολογίζει στην ταχύτητα και την «τρέλα» του νέου του συμπαίκτη να πάρει μπάλα, ενώ δεν χρειάζεται η ομάδα να παίζει για αυτόν όπως γίνεται στην περίπτωση του Αλμέιδα που πρέπει να τροφοδοτείται. Ξέρει να παίζει ο ίδιος για την ομάδα και πολλές φορές να δημιουργεί ο ίδιος για εκείνον ή τους συμπαίκτες του.

Τα δύο γκολ του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι βέβαιο πως έκαναν τους ανθρώπους της ομάδας να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση αλλά και να τους αποβάλλει ένα άγχος για το καλοκαίρι. Ποιο είναι αυτό; Να ψάξουν καινούργιο επιθετικό. Η ΑΕΚ έχει την οψιόν το καλοκαίρι να ανανεώσει τον δανεισμό του για άλλη μία σεζόν και θεωρείται αυτονόητο ότι θα την ενεργοποιήσει. Μέχρι το παραεπόμενο καλοκαίρι έχουμε ακόμα...

Το γκολ-όνειρο απέναντι στον ΠΑΟΚ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΑΕΚ του… Σέρχιο Αραούχο!

Η ΑΕΚ του… Σέρχιο Αραούχο!

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0: Το τελείωσε πριν καν αρχίσει!

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0: Το τελείωσε πριν καν αρχίσει!

Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved