Η ΑΕΚ του… Σέρχιο Αραούχο!

Η ΑΕΚ του… Σέρχιο Αραούχο!

Άλλη ομάδα η Ένωση με τον Αργεντινό φορ στη σύνθεσή της. Ο «κινέζος» την έχει πάρει από το χέρι και την οδηγεί με ασφάλεια στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Χωρίς να δούμε ένα σούπερ ματς, τελικά βγήκε… οver στο ΟΑΚΑ και οι κιτρινόμαυροι οπαδοί αποχώρησαν από το Στάδιο απόλυτα ικανοποιημένοι. Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 τον ΠΑΟΚ, αυξάνοντας το σκορ στο φινάλε και παίζοντας με παίκτη παραπάνω για πολύ ώρα. Μια νίκη χρυσάφι όμως βαθμολογικά καθώς ήταν τρίποντο πεντάδας (=πλέι οφ=Ευρώπη).

Πάντως, για μια ακόμη φορά ξεκάθαρα πρέπει να σταθούμε σε ένα πρόσωπο. Στον πρωταγωνιστή, τον Σέρχιο Αραούχο. Δύο πανέμορφα τέρματα, σε κρίσιμα σημεία στο ματς, και με μια γενικότερα καλή εμφάνιση. Ιδιαιτέρως το 2-0 που κάνει ο Αργεντινός φορ, είναι τέρμα άλλου… επιπέδου. Έβγαλε όλο το ταλέντο του σε αυτή τη φάση, αντιλαμβανόμενος τη λάθος τοποθέτηση του αντίπαλου πορτιέρο και στέλνοντάς του την μπάλα στο αριστερό του γάμα, αφήνοντάς τον απλά να την παρακολουθεί. Γκολ για… Τσάμπιονς Λιγκ, το δίχως άλλο, με τον «κινέζο» να έχει πάρει από το χέρι την ΑΕΚ και να την οδηγεί με ασφάλεια στα ευρωπαϊκά σαλόνια ενόψει της νέας περιόδου.

Ο Αραούχο όμως δεν είναι μονάχα ένας προικισμένος φορ. Είναι πραγματικά ένας ολοκληρωμένος σύγχρονος ποδοσφαιριστής. Προσηλωμένος ακόμα και στα αμυντικά του καθήκοντα, παρ’ ότι στράικερ. Βάζει τα πόδια του στη φωτιά και παίζει και για την ομάδα.

Επίσης, η τόσο γρήγορη προσαρμογή του στα δεδομένα του νέου του συλλόγου, είναι κι αυτή αξιομνημόνευτη. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να μάθει τους συμπαίκτες του και ταυτόχρονα να τους βοηθήσει να τον μάθουν. Ένα ακόμη δείγμα της γενικότερης ποδοσφαιρικής ευφυΐας-ποιότητάς του.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια που μπαίνει πλέον είναι πώς αυτόν τον ποδοσφαιριστή θα τον κρατήσει το καλοκαίρι η ΑΕΚ; Μια ωραία, ιδιαίτερη και μεγάλη συζήτηση, που σαφέστατα απασχολεί ήδη και τους ιθύνοντες του Δικεφάλου.

Τι δείχνει η επιστροφή του Αραβίδη

Από εκεί και πέρα: Η επιστροφή του Αραβίδη έχει τη δική της σημασία. Ουσιαστικά ο Χιμένεθ έστειλε μήνυμα και στον παίκτη, αλλά και στη διοίκηση, πως σε αυτή την περίοδο της σεζόν δεν περισσεύει κανείς. Ακόμα και ο «Άραβας» που ήταν στο ψυγείο.

Το γεγονός πως ο γυρισμός του στη δράση συνοδεύτηκε με γκολ, φυσικά είναι σημαντικό για τον Έλληνα επιθετικό καθώς του τονώνει την ψυχολογία.

Η πίεση ψηλά απέδωσε ξανά

Όσο για το ματς, η ΑΕΚ κέρδισε κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα. Δεν ήταν εντυπωσιακή, ήταν απλά σοβαρή και πειθαρχημένη, όπως συνηθίζει να είναι στο ΟΑΚΑ στη νέα εποχή Χιμένεθ. Η αποβολή του Μαλεζά βέβαια, στην αρχή του δεύτερου μέρους, επίσης ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης καθώς ο ΠΑΟΚ έπεσε τελείως από εκείνο το σημείο και μετά, όντας με παίκτη λιγότερο και πίσω στο σκορ (1-0).

Πέραν του Αραούχο, για την Ένωση διακρίθηκαν οι Γκάλο, Σιμόες, Βάργκας, αλλά και ο Μάνταλος. Επίσης ο Βάργκας είχε δύο καλές επεμβάσεις ενώ και ο Βράνιες με τον Λαμπρόπουλο (κυρίως ο Βόσνιος) ήταν θετικοί στην άμυνα. Δεν θα βάλουμε αρνητικό πρόσημο ούτε στον Αϊντάρεβιτς, αλλά περιμένουμε ακόμα περισσότερα.

Σημειώνουμε τέλος πως η ΑΕΚ σε ένα ακόμα ντέρμπι εντός έδρας έπαιξε έχοντας τη ζώνη άμυνάς της πολύ ψηλά και πρεσάροντας δυνατά.

Το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα για τους κιτρινόμαυρους είναι τι θα κάνουν εκτός έδρας. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η υπόθεση πλέι οφ. Υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0: Το τελείωσε πριν καν αρχίσει!

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0: Το τελείωσε πριν καν αρχίσει!

Η βαθμολογία της Super League

Η βαθμολογία της Super League

Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved