Παναθηναϊκός: Από τον… Βάγκνερ στον Βέμερ (photos+videos)

Παναθηναϊκός: Από τον… Βάγκνερ στον Βέμερ (photos+videos)

Ο Παναθηναϊκός θα ανακοινώσει την Παρασκευή (29/5) την απόκτηση του Γενς Βέμερ ο οποίος θα γίνει ο πέμπτος Γερμανός που φοράει την φανέλα με το τριφύλλι… Το Onsports θυμάται τους προηγούμενους τέσσερις. 

Ο 29χρονος Βέμερ ήρθε στην Ελλάδα την Τετάρτη (27/5) και θα υπογράφει συμβόλαιο τριών χρόνων με τους «πράσινους». Η προηγούμενη ομάδα του ήταν η Πάντερμπορν με την οποία από το 2008 είχε περισσότερες από 150 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Το Onsports θυμάται όλους τους ποδοσφαιριστές από την συγκεκριμένη χώρα οι οποίοι έχουν παίξει στον Παναθηναϊκό.

wagner

Βάλτερ Βάγκνερ 1978

Ο Γερμανός επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά για λογαριασμό της ΑΕΚ το 1974. Στην Ένωση είχε εξαιρετική παρουσία και σε 92 αγώνες πρωταθλήματος σκόραρε 40 φορές. Το καλοκαίρι του 1977 μετακινήθηκε στον Άρη όπου σε 28 ματς βρήκε δίχτυα σε έξι περιπτώσεις. Ο Παναθηναϊκός τον πρόσθεσε στο ρόστερ του το 1978 σε ηλικία 29 ετών. Ωστόσο οι προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν, καθώς μέτρησε όλα κι όλα τρία γκολ σε 17 εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να φύγει για την Αμερική και τους Los Angeles Aztecs. Το 1980 ξαναγύρισε στην Ελλάδα κι έπαιξε στην Παναχαϊκή χωρίς επιτυχία…

25526

Καρλ Χάιντς Φλίπσεν 1999-01

Ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1999 μετά από δεκαετή παρουσία στην Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ στην οποία τα τελευταία χρόνια ήταν και αρχηγός, ενώ έτυχε μάλιστα και υποδοχής από τον κόσμο της ομάδας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Το ξεκίνημα της θητείας του ήταν εντυπωσιακό καθώς σκόραρε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» -το παιχνίδι διεξήχθη σε αυτό το γήπεδο καθώς το «Νίκος Γκούμας» είχε προβλήματα από τον μεγάλο σεισμό εκείνης της χρονιάς- ενώ έδειξε ότι ήταν ο «μαέστρος» που έλειπε από το «τριφύλλι» μετά την φυγή του Χουάν Χοσέ Μπορέλι. Στις 9 Δεκεμβρίου στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Λα Κορούνια υπέστη ρήξη χιαστών χάνοντας όλη την σεζόν. Οι «πράσινοι» τον διατήρησαν στο ρόστερ τους και την επόμενη χρονιά, όπου όμως αποδείχτηκε ότι δεν είχε ξεπεράσει το πρόβλημά του. Για την θέση που έπαιζε, ο απολογισμός των οκτώ τερμάτων σε 19 συμμετοχές κρίνεται εξαιρετικός.

68887

Μάρκο Βίλα 2000-01

Ο 22χρονος –τότε- στράικερ αποκτήθηκε για να έχει μία ακόμα λύση ο Παναθηναϊκός στην επίθεσή του. Προερχόταν από την Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ… Η προηγούμενη σεζόν τον είχε βρει να παίζει στην Αυστρία με την Ριντ. Στο «τριφύλλι» όμως πέρασε και δεν… ακούμπησε. Μέτρησε όλες κι όλες τρεις εμφανίσεις, χωρίς να σημειώσει ούτε ένα γκολ. Μάλιστα ο ένας από τους αγώνες που έπαιξε ήταν για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο την ΑΕΚ και είχε αντικρύσει την απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης.  Φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό βρήκε με κάποιο… μυστήριο τρόπο στη Νυρεμβέργη, όπου επίσης δεν σκόραρε, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ήταν κολλητός φίλος με τον Ρόμπερτ Ένκε ο οποίος ήταν διεθνής γκολκίπερ με την Εθνική Γερμανίας κι αυτοκτόνησε το 2009.

296000 copy

Μάρκους Μινχ 2003-05

Με διαφορά ο πιο επιτυχημένος Γερμανός που έχει φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2003 έχοντας θητεία μεταξύ άλλων στην Μπάγερν Μονάχου. Στην αρχή της σεζόν δεν αγωνιζόταν καθώς ο Τάκης Φύσσας ήταν αναντικατάστατος στο αριστερό άκρο της άμυνας. Με τη φυγή του νυν Διευθυντή Ποδοσφαίρου της «πράσινης» ΠΑΕ για την Μπενφίκα, ο 31 πήρε φανέλα βασικού και όχι απλά κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά έκανε και τον κόσμο να τον λατρέψει. Συνδύασε το όνομά του με το νταμπλ του 2004, ενώ συνέχισε και την επόμενη σεζόν. Το καλοκαίρι του 2005 ήθελε να μείνει στην Ελλάδα, αλλά η τότε διοίκηση δεν του έκανε την πρόταση που περίμενε. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό δεν έχει «σβήσει» και είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα άλογά του, έχει το όνομα της ελληνικής ομάδας.



Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Ταξίδεψε με την αποστολή για Βαρκελώνη ο Λαρεντζάκης
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved