Πριμέρα Ντιβιζιόν: Κούρσα για… τρεις (photos)

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Κούρσα για… τρεις (photos)

Ξεκινάει το ισπανικό πρωτάθλημα με την πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μαδρίτης να θέλει να δείξει ανάλογο πρόσωπο και να κοντράρει στα ίσια τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Τρελή μπορεί να χαρακτηριστεί η περυσινή σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η χρονιά που πέρασε ήταν από τις πιο εντυπωσιακές σε ό,τι αφορά την εξέλιξή της, καθώς στο ξεκίνημα της σεζόν από τα φαβορί ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα στη συνέχεια να παίρνει τα σκήπτρα και εντέλει την Ατλέτικο Μαδρίτης να κατακτά τον πρώτο της τίτλο ύστερα από το 1996.

Η σεζόν στην Ισπανία έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα με το Σούπερ Καπ της χώρας όπου η Ατλέτικο Μαδρίτης αναδείχθηκε νικήτρια μετά την επικράτησή της με 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Παρασκευής. Έτσι η «βασίλισσα» μπαίνει με χαμηλή ψυχολογία στη σεζόν.

14365916

Οι «μερένγκες» εντυπωσίασαν στο μεταγραφικό παζάρι με τις αποκτήσεις των Τόνι Κρόος, Χάμες Ροντρίγκες και Κέιλορ Νάβας που πρωταγωνίστησαν. Από την πλευρά της και η Μπαρτσελόνα έκανε σπουδαία κίνηση με την απόκτηση του Λουίς Σουάρεζ που μαζί με του Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ αναμένεται να… ταράξουν τις αντίπαλες άμυνες.

James-transfert-Real-Madrid-5-680x453

luis-suarez-barcelona

Ως είθισται από την πλευρά της, η Ατλέτικο Μαδρίτης παραχώρησε τον βασικό της σκόρερ, Ντιέγκο Κόστα και θα πορευτεί ξανά με το ομαδικό πνεύμα που τη χαρακτηρίζει για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω.

Παλεύοντας για την Ευρώπη

Εκτός από την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ομάδων που θα παλέψουν για το εισιτήριο του Champions League. Με βάσει τις κινήσεις που έχουν γίνει στο μεταγραφικό παζάρι, φαβορί για την 4η θέση είναι οι Βαλένθια και Αθλέτικ Μπιλμπάο.

413258 heroa

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η παρουσία των Σεβίλλης, Βιγιαρεάλ και Σοσιεδάδ θα είναι αδιάφορη καθώς οι τρεις προαναφερθείσες θέλουν να κάνουν το μπαμ και να… χωθούν στις θέσεις των αστεριών.

Οι… αδιάφορες

Από εκεί και πέρα, επίσης ακολουθεί ένας μεγάλος αριθμός ομάδων που αναμένεται να έχουν μία αδιάφορη χρονιά. Ο λόγος για τις Θέλτα, Χετάφε, Μάλαγα και Εσπανιόλ που με το ρόστερ που έχουν δύσκολα θα μπλέξουν σε περιπέτειες και αναμένεται έστω και με δύσκολο τρόπο να γλιτώσουν.

getafe-celta

Η Ντέπορ επέστρεψε

Ύστερα από τον υποβιβασμό της, η ιστορική Ντεπορτίβο Λα Κορούνια βρίσκεται ξανά στη μεγάλη κατηγορία και δεν θέλει να εξελιχθεί σε… ασανσέρ. Στόχος της είναι να καθιερωθεί στην πρώτη κατηγορία και μαζί με τις Γρανάδα, Λεβάντε και Ράγιο Βαγιεκάνο θα προσπαθήσουν να αφήσουν πίσω τους τις προβλέψεις και να βρεθούν αρκετά μακριά από τις τελευταίες θέσεις.

foto 0000000420140302165627

Η μάχη της επιβίωσης

Στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή τους, είναι οι υπόλοιπες τέσσερις. Οι Εϊμπάρ και Κόρδοβα που επανέρχονται στην πρώτη κατηγορία θέλουν να μείνουν εκεί, ωστόσο οι προβλέψεις δεν είναι με το μέρος τους. Η έλλειψη εμπειρίας παίζει πάντα σημαντικό ρόλο και είναι τα πρώτα δύο φαβορί για τον υποβιβασμό. Από εκεί και πέρα, Αλμερία και Έλτσε ξεκινούν λίγο πιο μπροστά και αναμένεται η μάχη τους να κρατήσει μέχρι τέλους για την αποφυγή του μοιραίου.

eibar ccf



Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved