Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας 2-1: Πέντε πράγματα που μάθαμε… (photos+video)

Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας 2-1: Πέντε πράγματα που μάθαμε… (photos+video)

Για το τέλος άφησε το καλό η Άρσεναλ που πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Κρίσταλ Πάλας στις καθυστερήσεις. Τι μάθαμε όμως από την πρεμιέρα των «κανονιέρηδων»;

Ένα γκολ του Άαρον Ράμσεϊ στις καθυστερήσεις, σήμαινε και η πρώτη νίκη της Άρσεναλ σε Πρεμιέρα από το μακρινό 2009 όταν και είχε διαλύσει με 6-1 την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Ο αμυντικός της Πάλας, Μπρέντε Χάνγκελαντ άνοιξε το σκορ, ωστόσο η απάντηση με τον ίδιο τρόπο από τον Κοσιελνί ήταν άμεση και έτσι ήρθε το τρίποντο στο τέλος με το γκολ του… καταραμένου Ουαλού.

Βλέποντας φαντάσματα

Ο Κιθ Μίλεν βρέθηκε στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας, ωστόσο μέχρι πριν από δύο ημέρες η ομάδα δούλευε υπό τις οδηγίες του Τόνι Πούλις και προετοιμάστηκε όλο το καλοκαίρι με αυτόν τον προπονητή. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να παρουσιαστεί μία ομάδα με τη φιλοσοφία του Πούλις στον αγωνιστικό χώρο. Δηλαδή της περυσινής ομάδας που εντυπωσίασε και όχι της συνηθισμένης Κρίσταλ Πάλας των τελευταίων ετών που παλεύει για την παραμονή της.

Από τους κρισιμότερους ποδοσφαιριστές του αγώνα, ήταν ο Μαρουάν Σαμάκ που ξεκίνησε την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ από την Άρσεναλ. Μπορεί ως επιθετικός κορυφής να μην έκανε ποτέ τη μεγάλη καριέρα που θα περίμενε, ωστόσο στο χθεσινό παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε ως μέσος έχοντας μάλιστα και λίγο το μυαλό του στην άμυνα. Η δουλειά που έκανε αμυντικά ήταν εξαιρετική και βοήθησε πολύ ακόμα και στο γκολ του Χάνγκελαντ παίρνοντας αρκετούς αμυντικούς πάνω του.

Ο Σαμάκ εξόργισε το κοινό της Άρσεναλ με την παρουσία του, ωστόσο ήταν από τους παίκτες κλειδιά για την εξαιρετική εικόνα που έδειξαν οι «αετοί» και βοήθησε πολύ στις αντεπιθέσεις της ομάδας του που λίγο έλειψε να της δώσουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Arsenal-v-Crystal-Palace1

Ένα… καλλιτεχνικό κέντρο

Η αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Κρίσταλ Πάλας δεν ήταν από αυτές που θα φανέρωναν το κενό που υπάρχει στη θέση του αμυντικού χαφ για τους «κανονιέρηδες». Αυτό αναμένεται να φανεί μεσοβδόμαδα για το Champions League. Αντίθετα, υπήρξε η ευκαιρία για τον Αρσέν Βενγκέρ να παρατάξει την ομάδα του με επιθετικογενείς μέσους. Ο Αρτέτα ήταν αυτός που αμύνθηκε περισσότερο από την πεντάδα του κέντρου, ωστόσο αρκετές από τις πάσες του και τις προσπάθειές τους, δεν είχαν δημιούργησαν απειλητικές καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα.

Απέναντι σε μία τόσο οργανωμένη ομάδα αμυντικά, κόλλησε στο επιθετικό κομμάτι και δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Οι Τζακ Γουίλσιρ και Άαρον Ράμσεϊ κάλυψαν επάξια το κενό του Μεσούτ Οζίλ, ωστόσο χωρίς τον Γερμανό διεθνή, δεν υπάρχουν οι κάθετες πάσες που θα ανοίξουν οποιαδήποτε άμυνα. Το πρώτο γκολ ήρθε από στημένη φάση και το δεύτερο από μη οργανωμένη επίθεση και αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Βενγκέρ.

Arsenal-v-Crystal-Palace2

Επιθετικοί σε… απεργία

Όλες οι ενδείξεις κάνουν λόγο για αγορά ενός επιθετικού κορυφής για την Άρσεναλ. Αρκετοί θεωρούν πως αυτός αποκτήθηκε με τον Αλέξις Σάντσες , ωστόσο ο Χιλιανός αναμένεται να παίξει περισσότερο ως περιφερειακός στη φετινή ομάδα του Λονδίνου, όπως έκανε απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας.

Έτσι, μένουν δύο καθαρά φορ για την επίθεση. Ο λόγος για τους Γιαγιά Σανόγκο και Ολιβιέ Ζιρού. Τα τέσσερα γκολ του πρώτου απέναντι στην Μπενφίκα σε φιλική αναμέτρηση, δεν έλεγαν τίποτα, καθώς στις άμυνες της Πρέμιερ Λιγκ χρειάζονται πολλά περισσότερα για να μπορέσει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα. Όποια αυτοπεποίθηση υπήρξε από τα φιλικά, είναι πολύ πιθανό να χάθηκε από το γεγονός ότι δεν τελείωσε καμία φάση.

Από την πλευρά του, ο Ολιβιέ Ζιρού ήταν περισσότερο επικίνδυνος ωστόσο χωρίς τον επιθετικό που θα μπορέσει να προσθέσει πολλά γκολ με άνεση, ήδη υπάρχουν οι πρώτες αμφιβολίες για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

Arsenal-v-Crystal-Palace3

Η αδυναμία του Κάμπελ

Ως… μοναχικός καβαλάρης αγωνίστηκε στην επίθεση της Κρίσταλ Πάλας ο Φρέιζερ Κάμπελ. Το συγκεκριμένο ρόλο πέρυσι για τους «αετούς» είχε ο Κάμερον Ζερόμ, ο οποίος ναι μεν, πέτυχε σημαντικά τέρματα, ωστόσο κρίθηκε ανεπαρκής για τη φετινή σεζόν. Αντικαταστάτης του, ήταν ο Κάμπελ που πέρυσι με την Κάρντιφ έδειξε καλά δείγματα γραφής.

Στην πρεμιέρα όμως, απογοήτευσε και κουράστηκε αρκετά γρήγορα χωρίς να βοηθήσει. Αντικαταστάθηκε στο 86’ από τον Γκέιλι, ωστόσο αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει αρκετά νωρίτερα.

Όλα από στημένα

Τρία γκολ στο παιχνίδι, όλα από στημένες φάσεις σε ένα παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες σε κανονική ροή αγώνα. Ο Κιθ Μίλεν θα πρέπει να είναι αρκετά απογοητευμένος από το γεγονός ότι η ομάδα του δέχτηκε δύο γκολ από στημένα, καθώς οι ομάδες που παλεύουν για την παραμονή, δουλεύουν αρκετά σε αυτόν τον τομέα. Σίγουρα μία ήττα από τους «κανονιέρηδες» για τους γηπεδούχους δεν είναι καταστροφή, ωστόσο αν είχε έρθει το θετικό αποτέλεσμα όλα θα έμοιαζαν διαφορετικά στο στρατόπεδο των «αετών».

Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας 2-1: Πέντε πράγματα που μάθαμε… (photos+video)



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved