Το «ψώνιο», ο ακριβός και οι μεγάλοι απόντες! (photos+videos)

Το «ψώνιο», ο ακριβός και οι μεγάλοι απόντες! (photos+videos)

Τα βουρκωμένα μάτια του Έιντουρ Γκούντγιονσεν μετά τον αποκλεισμό της Ισλανδίας από την Κροατία στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ήταν αρκετά για να περιγράψουν το συναίσθημα κάθε ποδοσφαιριστή που φτάνει στην... ιερή πηγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν καταφέρνει να πιεί νερό.

Ο Γκούντγιονσεν δεν θα είναι στα τελικά του Μουντιάλ, όμως οι «μεγάλοι» απόντες της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον κόσμο είναι άλλοι. Το Onsports παρουσιάζει τα πέντε μεγάλα ονόματα που θα λάμψουν δια της απουσίας του από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, το επόμενο καλοκαίρι.

1. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς - Σουηδία

«Μουντιάλ χωρίς εμένα, δεν αξίζει», είπε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στον απόηχο του αποκλεισμού της Σουηδίας από την Πορτογαλία. Παρά τα δυο γκολ που σημείωσε στο δεύτερο μπαράζ, ο «τρελός» επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είδε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να οδηγεί τους Ίβηρες στα τελικά και να τον αφήνει εκτός Μουντιάλ!
Και παρά το γεγονός ότι το να έλειπε ο Μέσι ή ο Ρονάλντο από τα τελικά θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερη είδηση από το ότι θα απουσιάζει ο Ίμπρα, χωρίς αυτόν το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα έχει τουλάχιστον έναν από τους πιο λαμπρούς αστέρες του σύγχρονου ποδοσφαίρου!
Απίστευτα γκολ, αυτοπεποίθηση που ξεπερνάει τα όρια του… ψώνιου, δηλώσεις που μένουν στην ιστορία και μια φάτσα που δύσκολα την ξεχνάς. Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά είναι χαρακτηριστικά του Ιμπραΐμοβιτς τα οποία θα μας λείψουν το καλοκαίρι του 2014.




2. Γκάρεθ Μπέιλ - Ουαλία

Μέχρι την 31η Αυγούστου 2013 ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, πολλά υποσχόμενος και έτοιμος να μεταγραφεί στη Ρεάλ Μαδρίτης για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί στην ιστορία του αθλήματος για παίκτη. Αυτό ακριβώς επισημοποιήθηκε την επόμενη μέρα, αφού την 1η Σεπτεμβρίου της φετινής χρονιάς η «βασίλισσα» τον έκανε δικό της έναντι 100 εκ. ευρώ!
Παρότι άργησε να «ρολάρει», έχει αρχίσει πλέον να «βγάζει» σιγά-σιγά τα λεφτά του με καλές εμφανίσεις και σημαντικά (και ωραία) γκολ. Αντίθετα με την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, ο Μπέιλ έχει την… ατυχία που είχε και ο τεράστιος Ράιαν Γκιγκς. Γεννήθηκε στην Ουαλία και πιστός στις αξίες των περισσότερων παικτών της πατρίδας του, επέλεξε τα «κόκκινα λιοντάρια» για να παίξει σε διεθνές επίπεδο. Αυτό έχει ως συνέπεια την… μετριότητα στην καριέρα του με το εθνόσημο στο στήθος και την απουσία του από τα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.




3. Πετρ Τσεχ – Τσεχία

Είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακας στον κόσμο τα τελευταία δέκα χρόνια. Με σήμα κατατεθέν το προστατευτικό στο κεφάλι του που πλέον εξυπηρετεί κυρίως ψυχολογικούς σκοπούς, ο Πετρ Τσεχ «φτιάχνει» το όνομά του εδώ και πολλά χρόνια με τη φανέλα της Τσέλσι.
Η κατάκτηση του προπέρσινου Champions League με την ομάδα του Λονδίνου του χάρισε τον μοναδικό τίτλο που του έλειπε σε συλλογικό επίπεδο. Αντίθετα, με την εθνική ομάδα της Τσεχίας ο Τσεχ (σ.σ. το όνομά του σημαίνει Τσέχος στην γλώσσα της πατρίδας του) έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 όταν και βρήκε μπροστά του την Ελλάδα η οποία κατέκτησε τελικά το τρόπαιο και τον άφησε με τη… δίψα.
Η συνεχής κάθοδος της απόδοσης των Τσέχων του κόστισε φέτος τη συμμετοχή του στο δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του, αφού έδωσε το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006, χωρίς να καταφέρει κάτι σπουδαίο.




4. Μάρεκ Χάμσικ – Σλοβακία

Όπως αποδείχθηκε στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, η επιτυχία της Σλοβακίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 ήταν κάτι… εφήμερο. Αυτό έχει ως συνέπεια ο Μάρεκ Χάμσικ να απουσιάζει από τα γήπεδα της Βραζιλίας.
Ο αστέρας της Νάπολι, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια ξεδιπλώνει το ταλέντο του στα γήπεδα της Serie A, έχει αποδείξει πως του αξίζει σύντομα να παίξει σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί πιο σταθερά στο Champions League και στο Πρωτάθλημά της.
Το γεγονός ότι οι Σλοβάκοι έφτασαν στους «16» του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό την ηγετική του προσωπικότητα και στις εμφανίσεις του, όμως στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, ο Χάμσικ δεν αρκούσε για τους Σλοβάκους.





5. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι – Πολωνία

Τα τέσσερα γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, το βράδυ της 24ης Απριλίου 2013, ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Πολωνός φορ της Ντόρτμουντ υπενθύμισε σε όλο τον κόσμο τον λόγο που θεωρείται ένας μεγάλος γκολτζής της εποχής μας.
Γεννημένος στη Βαρσοβία το 1988, ο Λεβαντόφσκι απέκλεισε μόνος του τη «βασίλισσα» και οδήγησε τη Ντόρτμουντ στον δεύτερο τελικό Champions League της ιστορίας της. Παρότι δεν κατάφερε να την οδηγήσει και στον τίτλο, βλέποντας τη Μπάγερν Μονάχου να κατακτά το πέμπτο Ευρωπαϊκό της, ο «Λέβα» συνέχισε να σκοράρει ακατάπαυστα και αυτή τη στιγμή έχει 172 τέρματα σε 273 αγώνες στην καριέρα του με Ντέλτα Βαρσοβίας, Λέγκια Βαρσοβίας Β’, Ζνιτς Προυσκόφ, Λεχ Πόζναν και Ντόρτμουντ!
Σε 56 ματς με την εθνική Πολωνίας μετράει 18 γκολ και χρειάζεται δυο για να μπει στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της ομάδας της χώρας του. Ωστόσο, στα προκριματικά του Μουντιάλ σκόραρε μόλις δυο φορές και η Πολωνία έμεινε εκτός, αντιμετωπίζοντας στον όμιλό της μεταξύ άλλων τις Αγγλία, Ουκρανία και Σλοβακία, καταφέρνοντας να πανηγυρίσει μόλις τρεις νίκες!







Το «ψώνιο», ο ακριβός και οι μεγάλοι απόντες! (photos+videos)



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved