Ρομπέρτο Ντι Ματέο: Ο άνθρωπος που άλλαξε την Τσέλσι

Ρομπέρτο Ντι Ματέο: Ο άνθρωπος που άλλαξε την Τσέλσι

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο έχει καταφέρει σε δύο μήνες να πετύχει όσα δεν μπόρεσε από το ξεκίνημα της σεζόν ο Αντρέ Βίλας Μπόας στην Τσέλσι και έγινε το πιο hot προπονητικό όνομα της Ευρώπης.

Ήταν το 37ο λεπτό της αναμέτρησης της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Ο Τζον Τέρι σαν μικρό παιδί χτυπάει εκτός φάσης τον Αλέξις Σάντσες και αποχωρεί νωρίς από τον αγωνιστικό χώρο… πουλώντας την ομάδα του για έναν εγωισμό, δίνοντας το έναυσμα για πανηγύρια σε περίπου 100.000 φίλους της Μπαρτσελόνα.

Η κατάσταση… μύριζε αίμα! Η καλύτερη -κατά πολλούς- ομάδα όλων των εποχών ήταν έτοιμη να πληγώσει και πάλι την Τσέλσι στο Champions League. Η κάμερα άμεσα πήγε στον προπονητή των «μπλε», Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Όλοι, περίμεναν να δουν έναν άνθρωπο υπό πίεση που συζητά με τους συνεργάτες του για να βρεθεί η λύση και να καλυφθεί το κενό του αρχηγού της ομάδας. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν είχε αλλάξει. Ο Ιταλοελβετός τεχνικός καθόταν χαλαρός μασώντας την τσίχλα του σαν έναν συνηθισμένο άνθρωπο στο δρόμο με τα χέρια του στις τσέπες, έχοντας βρει ήδη την επόμενη κίνησή του.

Όλοι, είδαν έναν άνθρωπο που ξέρει να κοντρολάρει τα συναισθήματά του και που είναι έτοιμος για κάθε πρόκληση που θα βρεθεί μπροστά του. Έκανε την κατάλληλη ανακατάταξη στην άμυνα. Έφερε τον Ζοσέ Μποσίνγκουα στο κέντρο αυτής και γύρισε στο δεξί άκρο τον Ραμίρες που είναι αστείρευτος από δυνάμεις, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να έρχεται στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου.

Κάπου εκεί, ήρθε το δεύτερο γκολ των «μπλαουγκράνα» από τον Αντρές Ινιέστα. Όλα έμοιαζαν χαμένα για τους φιλοξενούμενους για να έρθει η απάντηση με μία κούρσα του… μαραθωνοδρόμου, Ραμίρες, ο οποίος με φανταστικό τελείωμα μείωσε για την ομάδα του σε 2-1, δίνοντας ελπίδα στην Τσέλσι.

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, είχε μπροστά του το μεγαλύτερο ημίχρονο της προπονητικής του καριέρας για να δείξει τι… αξίζει. Στην επανάληψη μπαίνοντας στην αρένα, η ομάδα του, ήταν έτοιμη να γράψει ιστορία.

Το σύστημα που έπαιξε ήταν 4-5-0 με τον Ντρογκμπά να επιστρέφει στο άκρο της άμυνας (!) κάνοντας σπουδαία δουλειά στις κούρσες του Ντάνι Άλβες. Από το ημίχρονο και μετά ο Ντι Ματέο έκανε πολύ σωστές κινήσεις από τον πάγκο, φρεσκάροντας την ομάδα του με τις εισόδους των Καλού και Φερνάντο Τόρες.

Όποιος γυρίσει το μυαλό του, δύο μήνες πριν στις 4 Μαρτίου, η Τσέλσι άλλαζε τεχνικό με την απόλυση του Αντρέ Βίλας Μπόας. Πολλά ακούστηκαν για τη διαδοχή του Πορτογάλου τεχνικού στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την επιλογή του Ντι Ματέο να μην ενθουσιάζει ιδιαίτερα.

Το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νάπολι, ήταν το τελευταίο για τον… νέο Μουρίνιο (;). Η ήττα της Τσέλσι και οι άθλιες εμφανίσεις της, έδειχναν ότι δύσκολα θα άλλαζαν πολλά μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν συγκρίνει κάποιος εκείνη την ομάδα με αυτή του «Καμπ Νου» δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο, παρά από τις φανέλες.

Αν αυτή η εμφάνιση δεν δώσει τη μόνιμη δουλειά στον Ελβετό τεχνικό, μάλλον τίποτα δεν θα το κάνει. Σε ό,τι αφορά προσωπικά τον Ντι Ματέο, το να απολυθεί από τη Γουέστ Μπρομ και να απορριφθεί από την Μπέρμιγχαμ και να φτάσει στον τελικό του Champions League, μόνο μία περίπτωση προπονητή θυμίζει… Ναι! Αυτή του Ζοσέ Μουρίνιο φυσικά…



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved