Οι καλύτεροι της Μπουντεσλίγκα

Οι καλύτεροι της Μπουντεσλίγκα

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του γερμανικού πρωταθλήματος και το Onsports σας παρουσιάζει τους καλύτερους 11 της Μπουντεσλίγκα.


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν (Γκλάντμπαχ)

Πάντα η θέση του τερματοφύλακα είναι από τις δυσκολότερες. Για να επιτύχει κάποιος πρέπει να διαθέτει όλα Ο Μάνουελ Νόιερ κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του για 770 λεπτά με τους Μπερντ Λένο και Σβεν Ούλραϊχ να έχουν κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις. Ωστόσο, ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν κατάφερε να οδηγήσει την Γκλάντμπαχ μέχρι και την κορυφή και αυτή τη στιγμή διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Με τα 11 τέρματα παθητικό, έρχεται μόλις πίσω από τον Μάνουελ Νόιερ με την διαφορά ότι δέχεται ακόμα μεγαλύτερη πίεση από ότι η Μπάγερν Μονάχου.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ματς Χιούμελς (Ντόρτμουντ)

Σίγουρα πέρυσι, τέτοια εποχή ο Ματς Χιούμελς ήταν ακόμα σε καλύτερη κατάσταση, ωστόσο και φέτος οι εμφανίσεις του δεν απέχουν τόσο πολύ. Με την παρουσία του η Ντόρτμουντ έχει δεχτεί 12 τέρματα, ενώ έχει αναγκάσει και όλα τα… βαριά κανόνια να σωπάσουν, καθώς η Ντόρτμιουντ δεν έχει δεχτεί κανένα γκολ από τους 14 πρώτους σκόρερ, ενώ έχει δεχτεί μόλις ένα τέρμα από τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες έξι θέσεις της βαθμολογίας.

Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν (Μπάγερν Μονάχου)

Πρόκειται για την έκπληξη της φετινής σεζόν. Από τη στιγμή που ο Γιούπ Χάινκες βρέθηκε στην Μπάγερν Μονάχου, ο Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν αναγεννήθηκε. Μετά το ρεκόρ του Μάνουελ Νόιερ, είχε γίνει σαφές ότι η άμυνα των Βαυαρών έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Όσο ο Βέλγος διεθνής αγωνίζεται η Μπάγερν Μονάχου έχει δεχτεί μόλις έξι γκολ και σε σύνολο 17 αγώνων σίγουρα είναι πολύ καλό παθητικό.

Χόγκερ Μπάντστουμπερ (Μπάγερν Μονάχου)

Μαζί με τον Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν συνθέτουν ίσως το καλύτερο αμυντικό δίδυμο του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο νεαρός αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να μετατοπίσει από την βασική ενδεκάδα τον Ζερόμ Μπόατενγκ και να πάρει τη θέση του, κάνοντας μάλιστα και καλύτερη δουλειά.

ΜΕΣΟΙ

Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Μπάγερν Μονάχου)

Αγωνίστηκε για 11 παιχνίδια λόγω τραυματισμού μέχρι στιγμής, αλλά ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ σε αυτά τα παιχνίδια ήταν μακράν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος. Η ηγετική του παρουσία βοηθάει τους Βαυαρούς να παίζουν ποδόσφαιρο σαν αυτό των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Από τον τραυματισμό του και έπειτα η Μπάγερν κατέβηκε επίπεδο και η απουσία του είναι τεράστια. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την απουσία του η ομάδα του Γιούπ Χάινκες διατήρησε το μηδέν μόλις μία φορά.

Μάρκο Ρέους (Γκλάντμπαχ)

Η ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος χωρίς καμία αμφιβολία είναι η Γκλάντμπαχ. Βρέθηκε μέχρι και την κορυφή του πρωταθλήματος και για αυτό ευθύνεται κατά πολύ ο Μάρκο Ρέους. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με δέκα τέρματα. Αυτή είναι η πρώτη του γεμάτη σεζόν και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπάγερν Μονάχου αρκετό καιρό τώρα.

Τόνι Κρόος (Μπάγερν Μονάχου)

Σίγουρα οι καλύτερές του εμφανίσεις μέχρι στιγμής έχουν γίνει για το Champions League, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στην Μπουντεσλίγκα δεν τα πηγαίνει καλά. Είναι το πολυεργαλείο για τους Βαυαρούς καθώς αγωνίζεται σαν κλασικό «εξάρι» ή ακόμα και «δεκάρι», ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας.

Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου)

Το… δεξί χέρι του Τόνι Κρόος σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είναι ο Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος σε συνεργασία και με τον Φίλιπ Λαμ, είναι ο… τρόμος κάθε αντίπαλης άμυνας. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής έχει κάνει την καλύτερή του σεζόν μέχρι στιγμής από τότε που έφτασε στο Μόναχο. Έχει οκτώ τέρματα και έξι ασίστ και έχει δώσει αρκετά παιχνίδια μόνος του στην ομάδα του.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν Μονάχου)

Δεν χωρούν πολλά λόγια για την παρουσία του Μάριο Γκόμεζ στο πρώτο μισό του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου είναι απλά εκπληκτικός και έχει προλάβει να σκοράρει ήδη 16 φορές στα πρώτα 17 παιχνίδια της σεζόν. Καλείται να σπάσει το προηγούμενό του ρεκόρ που ήταν στα 28 τέρματα και αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς αναμένεται να το καταρρίψει.

Λούκας Ποντόλσκι (Κολωνία)

Δεν βρίσκεται πολύ μακριά από τον Μάριο Γκόμεζ καθώς μέχρι στιγμής έχει πετύχει 14 τέρματα, έχοντας μοιράσει και τέσσερις ασίστ. Βέβαια, βρίσκεται σε μία ομάδα που δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και το επίτευγμά του γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Κλας Γιάν Χούντελααρ (Σάλκε)

Στη τελευταία θέση της καλύτερης ομάδας της Μπουντεσλίγκα θα μπορούσε να βρίσκεται και ο Κλαούντιο Πιζάρο. Ωστόσο, τη θέση του παίρνει ο Κλας Γιαν Χούντελααρ, καθώς ο Περουβιανός επιθετικός δεν έχει βοηθήσει την ομάδα του στα μεγάλα παιχνίδια, καθώς έχει σκοράρει συνολικά η Βέρντερ μόλις μία φορά απέναντι στους τέσσερις πρώτους της βαθμολογίας. Από την πλευρά του ο Χούντελααρ έχει περισσότερες ασίστ από γκολ και αυτό είναι που τον φέρνει στην καλύτερη ενδεκάδα, καθώς εκτός από το σκοράρισμα μπορεί να συνδυάσει και την δημιουργία του παιχνιδιού.



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved