Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Την Παρασκευή (15/7) το μεσημέρι μαθαίνει ο Παναθηναϊκός την αντίπαλό του για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και το Onsports σας παρουσιάζει τους πιθανούς αντιπάλους του.

Από θέση… ισχυρού ξεκινά τις υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός για το Champions League. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα θα μάθει την αντίπαλό της για τον τρίτο προκριματικό, όπου θα έχει ως μοναδικό στόχο την πρόκριση για τα πλέι – οφ.

Καμία από αυτές δεν τρομάζει, καθώς τα εμπόδια των Βασλούι, Οντένσε και Ζυρίχη μοιάζουν αρκετά χαμηλά για τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο υπάρχουν και οι δυνατές… αδύνατες ομάδες, όπως είναι η Ρουμπιν Καζάν και η Τραμπζονσπόρ.

Το Onsports σας παρουσιάζει το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του Παναθηναϊκού.

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ

Με διαφορά η αντίπαλος που ο Παναθηναϊκός σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να βρει απέναντί του. Η Ρουμπίν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες αγωνιζόταν κανονικά για το πρωτάθλημα, όπου υπάρχει διακοπή αυτή τη περίοδο.

Η Ρουμπίν βέβαια δεν είναι και άγνωστη για τον Παναθηναϊκό. Πέρυσι την βρήκε στους ομίλους του Champions League, καθώς για τα δύο παιχνίδια που την βρήκε απέναντί του, αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Μεταγραφικά δεν κινήθηκε ιδιαίτερα και δεν υπήρξε ουσιαστική ενίσχυση. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Νομπόα, Ανσάλντι και Μάρτινς που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε οποιοδήποτε παιχνίδι.

Στο πρωτάθλημά της βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, μεε επτά βαθμούς μακριά από τη κορυφή και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, έχοντας στρέψει πλέον όλη της τη προσοχή στη πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

ΖΥΡΙΧΗ

Χάνοντας στο… νήμα τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελβετίας, η Ζυρίχη κατέκτησε τη 2η θέση στο περυσινό πρωτάθλημα, παίρνοντας τη πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League στο γκρουπ των μη πρωταθλητών.

Η Ζυρίχη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να… τρομάξει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν θα είχε πρόβλημα να την βρει στον δρόμο του για τα προκριματικά.

Κάποιος ποδοσφαιριστής που να ξεχωρίζει εντυπωσιακά από τους υπόλοιπους δεν υπάρχει, ωστόσο το δυνατό της σημείο είναι η ομοιογένεια καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της είναι Ελβετοί. Αν θα πρέπει να σημειωθεί κάποιος είναι ο Γάλλος επιθετικός, Αλεξάντρ Αλφόνς.

Στο… παλμαρέ της υπάρχουν 12 πρωταθλήματα και επτά κύπελλα Ελβετίας, χωρίς να είναι όμως το… αφεντικό της χώρας.

ΟΝΤΕΝΣΕ

Από τις ιστορικές ομάδες της Δανίας είναι η Οντένσε η οποία υπάρχει τα τελευταία 123. Ωστόσο ποτέ δεν έγινε από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, όντας στη σκιά των Κοπεγχάγη και Μπρόντμπι.

Στο παρελθόν έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Δανίας με τελευταίο του 1989. Την περυσινή σεζόν εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της Μπρόντμπι και κατάφερε να βρεθεί στη 2η θέση και να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League.

Το Σαββατοκύριακο ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο δανέζικο πρωτάθλημα έχοντας όμως ως ρεαλιστικό στόχο το να προκριθεί στους ομίλους του Europa League και όχι αυτούς του Champions League.

Κάτι που είχε καταφέρει πέρυσι, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι σημαντικό, όπου αποκλείστηκε από τους ομίλους. Το ρόστερ της υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο αμυντικός, Μπερνάρ Μεντί και ο επιθετικός Πίτερ Ουτάκα, αλλά και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Τζεμπά – Τζεμπά.

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ

Στην ισοβαθμία έχασε το πρωτάθλημα Τουρκίας η Τραμπζονσπόρ, η οποία ίσως τελικά να έπεσε και θύμα των στημένων και δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα, αν και το όνομά της είχε μπλεχτεί αρκετά με το σκάνδαλο στην Τουρκία.

Έτσι βρίσκεται στα προκριματικά του Champions League. Παλιά δύναμη του τούρκικου ποδοσφαίρου που κυριαρχούσε την δεκαετία του 70’. Τελευταίο της πρωτάθλημα ήταν αυτό του 1983, ενώ στους ομίλους του Champions League δεν έχει αγωνιστεί ακόμα.

Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά έχει ενισχυθεί αρκετά και σίγουρα δεν θα ήταν και ο αντίπαλος που θα ήθελε να βρει στον δρόμο του ο Παναθηναϊκός. Αναμένεται να έχει πολύ δυνατό κέντρο, με τους Ζοκορά και Άλτιντοπ που είναι και τα αστέρια του συλλόγου.{textlink}

ΒΑΣΛΟΥΙ

Ίσως είναι ο ιδανικότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να φέρει η κληρωτίδα για τον Παναθηναϊκό. Η Βασλούι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη τρίτη  θέση της βαθμολογίας στο προηγούμενο ρουμάνικο πρωτάθλημα.

Την θυμόμαστε από τις αναμετρήσεις της με την ΑΕΚ πριν από δύο χρόνια, όπου η Ένωση μπορεί να πήρε με δυσκολία τη πρόκριση, ωστόσο η Βασλούι δεν είχε δείξει κάτι τρομερό.

Το σημείο αναφοράς της αν κληρωθεί με τον Παναθηναϊκό, θα είναι σίγουρα ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν που στο παρελθόν είχε φορέσει τη πράσινη φανέλα. Κατά τα άλλα ξεχωρίζουν οι Βραζιλιάνοι με καλύτερο τον Γουέσλεϊ που είχε σκοράρει και απέναντι στην ΑΕΚ.

Ενδεικτικό της δυναμικής της είναι ότι πριν από λίγα χρόνια αγωνιζόταν στη 3η κατηγορία και η καλύτερή της χρονιά ήταν η περυσινή με την 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο ακόμα.



Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved