NBA: «Διψήφιοι» Καλάθης και Κουφός, απογοητευτικοί Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου (videos)

NBA: «Διψήφιοι» Καλάθης και Κουφός, απογοητευτικοί Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου (videos)

Σε μία ακόμα βραδιά φιλικών αγώνων γεμάτη με Έλληνες NBAers ξεχώρισαν ο Κώστας Κουφός και ο Νικ Καλάθης των Μέμφις Γκρίζλις.

Στο «FedEx Forum», οι «αρκούδες» κατέβαλαν με 96-92 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, που ξεκούρασαν τον Λεμπρόν Τζέιμς, χάρη σε τρομερή παρουσία των αναπληρωματικών. Ο Κουφός, ο οποίος με το πέρας της αναμέτρησης στάθηκε στην ομαδική άμυνα, είχε 13 πόντους (5/6 διπ., 3/8 βολ.), εκ των οποίων οι πέντε καταγράφηκαν σε κρίσιμο σερί 7-0 του τέταρτου 12λεπτου, ενώ συγκέντρωσε και τέσσερα ριμπάουντ σε 28 λεπτά. Τριάντα ένα λεπτά πήρε ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, ο οποίος δημιούργησε +9 στην τέταρτη περίοδο με εύστοχο τρίποντο, ενώ ολοκλήρωσε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του με 10 πόντους (3/4 διπ., 1/1 τριπ., 1/2 βολ.), τέσσερις ασίστ και τρία ριμπάουντ.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εισήλθε στη βασική πεντάδα, την οποία προορίζει για τη regular season ο Τζέισον Κιντ, αλλά περιορίστηκε σε ένα πόντο (0/3 διπ., 0/4 τριπ., 1/2 βολ.) και υπέπεσε σε… οκτώ λάθη σε 25 λεπτά, στα οποία κατέγραψε επίσης πέντε ριμπάουντ, τέσσερα κλεψίματα, τρεις ασίστ και τέσσερα μπλοκ! Επίσης χρεώθηκε τεχνική ποινή έπειτα από διένεξη με τον Σαμπάζ Μουχάμαντ, ενώ τα «ελάφια» γνώρισαν «βαριά» ήττα στο «BMO Harris Bradley Center» με 110-91 από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς, που ξεκούρασαν αρκετούς παίκτες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κένταλ Μάρσαλ των Μπακς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, κάτι που ίσως φανερώνει τάση περιθωριοποίησης του από το rotation.

Στη βασική πεντάδα των Χιούστον Ρόκετς ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος έμεινε στους πέντε πόντους (0/3 διπ., 1/4 τριπ., 2/2 βολ.) σε 31 λεπτά, στα οποία «έγραψε» επίσης πέντε ασίστ, ένα ριμπάουντ και ένα μπλοκ, ενώ ως σύνολο οι Τεξανοί ξεπέρασαν -13 και επικράτησαν με 90-89 των Ορλάντο Μάτζικ στο «Amway Center», παρά πρόωρη αποχώρηση του Τέρενς Τζόουνς λόγω μικροτραυματισμού στον λαιμό. Ακόμα, οι Ατλάντα Χοκς ολοκλήρωσαν τα φετινά φιλικά τους περνώντας με 117-107 από το «AT&T Center» των Σαν Αντόνιο Σπερς, που δεν ξεκούρασαν τα έμπειρα μέλη του ρόστερ τους, αλλά περιόρισαν τον χρόνο συμμετοχής των Τιμ Ντάνκαν, Τόνι Πάρκερ και Μανού Τζινόμπιλι.

Σε άλλο σημερινό ματς της preseason του NBA, οι Λος Άντζελες Λέικερς κέρδισαν με 94-86 τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στο «Citizens Business Bank Arerna» του Οντάριο των ΗΠΑ εν τη απουσία του Κόμπι Μπράιαντ, ενώ έλειψαν επίσης οι τραυματισμένοι Στιβ Νας, Τζόρνταν Χιλ και Ράιαν Κέλι, μεταξύ άλλων. Από τους ηττημένους πήραν ρεπό οι Λα Μάρκους Όλντριτζ, Νικολά Μπατούμ, Ρόμπιν Λόπεζ και Ουές Μάθιους, αλλά ο Κρις Κέιμαν έπαιξε ως βασικός σέντερ, παρά χθεσινό τραυματισμό στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, ο Καρμέλο Άντονι συμπλήρωσε 30 πόντους με το νικητήριο τρίποντο στο 103-100 των Νιου Γιορκ Νικς σε βάρος των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς στο «Madison Square Garden», αν ο Κουίνσι Έισι προστέθηκε στον κατάλογο απόντων λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό καρπό. Στο «Staples Center», οι Λος Άντζελες Κλίπερς επιβλήθηκαν με 108-105 των Φίνιξ Σανς, αν και παραχώρησαν ρεπό στον Τζαμάλ Κρόφορντ, πέρα από τον Ντε Αντρέ Τζόρνταν, ενώ για τους «ήλιους» επέστρεψε στη δράση ο Άλεξ Λεν, αλλά έμεινε στο περιθώριο ο Ζόραν Ντράγκιτς. Αντίθετα, ο Λούκας Νογκέιρα (βουβωνική χώρα) κρίθηκε έτοιμος και πήρε ένδεκα λεπτά στο 92-85 των Τορόντο Ράπτορς επί της ισραηλινής Μακάμπι Χάιφα, που ολοκλήρωσε τη σειρά φιλικών αγώνων με ομάδες του NBA στο «Air Canada Centre».

Μέσα σε όλα, οι Μπόστον Σέλτικς διέσυραν με 100-86 τους αποδεκατισμένους Μπρούκλιν Νετς, ενώ πριν από το ματς ο GM, Ντάνι Έιντζ, επιβεβαίωσε πως θα ανανεωθεί μονομερώς το rookie συμβόλαιο των Τζάρεντ Σάλιντζερ, Κέλι Όλινικ και Κόντι Ζέλερ, κίνηση που επισημοποίησαν στο περιθώριο των αποψινών φιλικών οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με το συμβόλαιο των Πέρι Τζόουνς ΙΙΙ, Τζέρεμι Λαμπ, Στίβεν Άνταμς και Αντρέ Ρόμπερσον. Τέλος σημειώνουμε πως ο Λάιονελ Χόλινς δεν χρησιμοποίησε τους Αντρέι Κιριλένκο, Τζο Τζόνσον και Τζάρετ Τζακ στο σημερινό φιλικό στο «TD Garden», πιθανότατα για τους ξεκουράσει ενόψει της regular season του 2014-15.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ορλάντο Μάτζικ – Χιούστον Ρόκετς 89-90
Μπόστον Σέλτικς – Μπρούκλιν Νετς 100-86
Νιου Γιορκ Νικς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 103-100
Τορόντο Ράπτορς – Μακάμπι Χάιφα 92-85
Μέμφις Γκρίζλις – Κλίβελαντ Καβαλίερς 96-92
Μιλγουόκι Μπακς – Μινεσότα Τίμπεργουλφς 91-110
Σαν Αντόνιο Σπερς – Ατλάντα Χοκς 107-117
Λος Άντζελες Λέικερς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 94-86
Λος Άντζελες Κλίπερς – Φίνιξ Σανς 108-105

NBA: «Διψήφιοι» Καλάθης και Κουφός, απογοητευτικοί Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου (videos)



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved