Μπλοκάρει, τρέχει και καρφώνει ο Αντετοκούμπο

Μπλοκάρει, τρέχει και καρφώνει ο Αντετοκούμπο

Για πρώτη φορά σε επίπεδο NBA φανέρωσε σε έντονο βαθμό τα χαρίσματά του ο Γιάννης Αντετοκούμπο βοηθώντας τους Μιλγουόκι Μπακς να διακόψουν σερί ένδεκα ηττών.

Τα «ελάφια» κατέβαλαν τους Μπόστον Σέλτικς, ενώ ο 18χρονος φόργουορντ πέτυχε ρεκόρ σε ριμπάουντ, ασίστ και χρόνο συμμετοχής προσφέροντας απλόχερα θέαμα με τις ενέργειές του. Πέρα από τον Αντετοκούμπο, ο Κώστας Κουφός έκανε την καλύτερη εμφάνισή του ως σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις, αλλά οι «αρκούδες» έχασαν από τους αποδεκατισμένους Μπρούκλιν Νετς. Επίσης, οι Χιούστον Ρόκετς πέρασαν με… μαγκιά από την έδρα των Σαν Αντόνιο Σπερς στο ντέρμπι του Τέξας, τη στιγμή που οι Ντάλας Μάβερικς ηττήθηκαν από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς.

Σε άλλα ματς, οι Γιούτα Τζαζ πήραν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους «φρενάροντας» τους Φίνιξ Σανς, οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς επικράτησαν των Ατλάντα Χοκς και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς των Σικάγο Μπουλς. Ακολουθούν εξελίξεις από ομάδες, που δεν έπαιξαν σήμερα:

Νιου Γιορκ Νικς
Ο Καρμέλο Άντονι δήλωσε πως λείπουν έμπειροι παίκτες από το ρόστερ αναφερόμενος στην αποχώρηση των Τζέισον Κιντ, Κερτ Τόμας και Ρασίντ Ουάλας, οι οποίοι πέρσι ήταν μέλη του δυναμικού των Νεοϋορκέζων.

Λος Άντζελες Λέικερς
Προπονήθηκε σήμερα (30/11) ο Κόμπι Μπράιαντ, αλλά αποκλείστηκε από τον αυριανό αγώνα (02/12, 04:30) με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στο «Staples Center», όπως αναμενόταν. Τις επόμενες ημέρες, όμως, θα ανεβάσει ρυθμούς μαζί με τον έτερο απουσιάζοντα, Στιβ Νας, ώστε να καθοριστεί ημερομηνία επιστροφής των δύο έμπειρων NBAers. Από την πλευρά του, ο Τζόρνταν Χιλ θα παίξει κανονικά στο αυριανό ματς, αν και περιθωριοποιήθηκε από τις σημερινές ομαδικές ασκήσεις του Μάικ Ντ’ Αντόνι λόγω χθεσινού μικροτραυματισμού στον αριστερό αστράγαλο. Εκτός προπόνησης έμεινε και ο Πάου Γκασόλ λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό αστράγαλο και στο αριστερό χέρι, αλλά θα είναι επίσης διαθέσιμος στο αυριανό παιχνίδι.

Ντένβερ Νάγκετς
Ο Ντανίλο Γκαλινάρι διέψευσε φημολογίες περί παραγκωνισμού του για ολόκληρο το πρωτάθλημα εξαιτίας της εγχείρησης στο γόνατο, ενώ ο φορμαρισμένος Νέιτ Ρόμπινσον υποστήριξε πως οι «σβόλοι» θέλουν νίκες σε όλα τα ματς. «Πεινάμε. Αντιμετωπίζουμε κάθε ματς σαν δείπνο της ημέρας των Ευχαριστιών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 29χρονος πλέι-μέικερ.

Λος Άντζελες Κλίπερς
Θέλει να παίξει στο αυριανό ματς (01/12, 22:30) με τους Ιντιάνα Πέισερς ο Κρις Πολ, ενώ ο Ντοκ Ρίβερς παραδέχθηκε πως στο χθεσινό παιχνίδι και στη σημερινή προπόνηση «προστάτευσε» τον «CP3» με αφορμή πρόσφατο τραυματισμό, ώστε να τον έχει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει του αγώνα με τους πρωτοπόρους του NBA. Πάντως, ο βασικός πλέι-μέικερ των Κλίπερς παραμένει αμφίβολος για το αυριανό παιχνίδι, οπότε ο Ντάρεν Κόλισον ίσως είναι στο αρχικό σχήμα κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του. Αμφίβολη είναι και η παρουσία του Τζέι Τζέι Ρέντικ, ο οποίος υπέστη τραυματισμό στον δεξιό καρπό κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους Σακραμέντο Κινγκς.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
Σύμφωνα με τον Σκοτ Μπρουκς, ο χθεσινός τραυματισμός του Κέντρικ Πέρκινς δεν είναι σοβαρός, οπότε ο 29χρονος σέντερ αναμένεται να παίξει στο αυριανό ματς (02/12, 02:00) με τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς στο «Chesapeake Energy Arena».

Ορλάντο Μάτζικ
Δεύτερη ιατρική γνωμάτευση για τον νέο τραυματισμό στον αστράγαλο θα αποσπάσει σύντομα ο Τόμπιας Χάρις, όπως αποκάλυψε ο GM, Ρομπ Χένιγκαν. Άλλωστε δεν υπάρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποθεραπείας για τον 21χρονο φόργουορντ.

Σάρλοτ Μπόμπκατς
Κανονικά προπονήθηκε σήμερα ο Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ και αναμένεται να παίξει στον αυριανό αγώνα (02/12, 01:00) με τους Μαϊάμι Χιτ στο «AmericanAirlines Arena», αν και αρχικά εκτιμήθηκε πως θα χάσει αρκετά ματς λόγω πελματιαίας απονευρωσίτιδας.

Τορόντο Ράπτορς
Αλλαγή ή αλλαγές στη βασική πεντάδα προανήγγειλε ο κόουτς, Ντουέιν Κέισι, ενόψει του αυριανού αγώνα (01/12, 20:00) με τους Ντένβερ Νάγκετς στο «Air Canada Centre». Λογικά, ο Τάιλερ Χάνσμπροου θα πάρει τη θέση του Αμίρ Τζόνσον ή του Γιόνας Βαλαντσίουνας.

Σακραμέντο Κινγκς
Δεν έχει αποφασίσει ο Μάικ Μαλόουν για τον αναπληρωματικό του rookie Μπεν Μακ Λέμορ, καθώς χθες επανέφερε τον Μάρκους Θόρντον στο rotation σε βάρος του Τζίμερ Φρεντέτ.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ατλάντα Χοκς 108-101
Κλίβελαντ Καβαλίερς-Σικάγο Μπουλς 97-93
Μέμφις Γκρίζλις-Μπρούκλιν Νετς 88-97
Ντάλας Μάβερικς-Μινεσότα Τίμπεργουλφς 106-112
Σαν Αντόνιο Σπερς-Χιούστον Ρόκετς 106-112
Μιλγουόκι Μπακς-Μπόστον Σέλτικς 92-85
Φίνιξ Σανς-Γιούτα Τζαζ 104-112

Και οι βαθμολογίες:

ATLANTIC

ΝΙΚΕΣ

ΗΤΤΕΣ

Τορόντο Ράπτορς

6

9

Μπόστον Σέλτικς

7

12

Φιλαδέλφεια 76ερς

6

11

Μπρούκλιν Νετς

5

12

Νιου Γιορκ Νικς

3

12

CENTRAL

ΝΙΚΕΣ

ΗΤΤΕΣ

Ιντιάνα Πέισερς

15

1

Σικάγο Μπουλς

7

8

Ντιτρόιτ Πίστονς

6

10

Κλίβελαντ Καβαλίερς

5

12

Μιλγουόκι Μπακς

3

13

SOUTHEAST

ΝΙΚΕΣ

ΗΤΤΕΣ

Μαϊάμι Χιτ

13

3

Ατλάντα Χοκς

9

9

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

8

9

Σάρλοτ Μπόμπκατς

8

9

Ορλάντο Μάτζικ

6

10

NORTHWEST

ΝΙΚΕΣ

ΗΤΤΕΣ

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

13

3

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

11

3

Ντένβερ Νάγκετς

9

6

Μινεσότα Τίμπεργουλφς

9

9

Γιούτα Τζαζ

3

15

PACIFIC

ΝΙΚΕΣ

ΗΤΤΕΣ

Λος Άντζελες Κλίπερς

12

5

Λος Άντζελες Λέικερς

9

8

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

9

8

Φίνιξ ΣΑνς

9

8

Σακραμέντο Κινγκς

4

10

SOUTHWEST

ΝΙΚΕΣ

ΗΤΤΕΣ

Σαν Αντόνιο Σπερς

14

3

Χιούστον Ρόκετς

13

5

Ντάλας Μάβερικς

10

8

Μέμφις Γκρίζλις

8

8

Νιου Ορλίνς Πέλικανς

7

8

Σημείωση: Στα playoffs προκρίνονται οι πρώτοι οκτώ από Ανατολή (σ.σ. Atlantic, Central και Southeast) και από Δύση (σ.σ. Northwest, Pacific και Southwest). O πρώτος κάθε ομίλου κατατάσσεται αυτόματα στην πρώτη τετράδα της περιφέρειας.



Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved