Ευρωλίγκα: Πάντα πρωταγωνιστές οι «αιώνιοι» (video)

Ευρωλίγκα: Πάντα πρωταγωνιστές οι «αιώνιοι» (video)

Ο Παναθηναϊκός θα μπει πρώτος στη μάχη από ελληνικής πλευράς στη φετινή Ευρωλίγκα, κάνοντας πρεμιέρα στο Βίλνιους απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας.

Στον… αστερισμό της διάκρισης θα κινηθούν και φέτος οι «αιώνιο», με τον Ολυμπιακό να υπερασπίζεται τον τίτλο του και τον «εξάστερο» να διεκδικεί την επιστροφή του στο Final Four της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου, που θα φιλοξενηθεί στο Μιλάνο. Μπορεί να άλλαξαν και πάλι οι κανονισμοί, οι ελληνικές ομάδες όμως δεν αποκλίνουν ούτε ελάχιστα από το στόχο τους. Οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να κατακτήσουν για τρίτη διαδοχική χρονιά τον τίτλο, κάτι που έχουν πετύχουν πετύχει μόλις δύο ομάδες - πρώτη ήταν η ΑΣΚ Ρίγα (1958, 1959, 1960) και δεύτερη η Κ.Κ. Σπλιτ, που τις πρώτες δύο φορές τον κατέκτησε ως Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990) και την 3η ως ΠΟΠ 84 (1991). Ύστερα από απουσία ενός χρόνου από την τελική φάση ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να βρεθεί στο «Mediolanum Forum» (16-18/05) και να διεκδικήσει το έβδομο τρόπαιό του στη διοργάνωση.

Πρώτος σήμερα (17/10, 21.45) αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, που έχουν τοποθετηθεί στο Δ’ Όμιλο μαζί με τη ρωσική Λοκομοτίβ Κουμπάν, την ισπανική Λαμποράλ Κούτσα, τη λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας, τον Ερυθρό Αστέρα από τη Σερβία και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ. Η πρεμιέρα τους θα γίνει στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας απέναντι στο συγκρότημα του Γερμανού Ντιρκ Μπάουερμαν και των πρώην «πρασίνων» Μιλένκο Τέπιτς και Ανδρέα Γλυνιαδάκη, καθώς και των επίσης γνώριμων στο ελληνικό κοινό από τη θητεία τους στον Ολυμπιακό Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και Ρενάλντας Σεϊμπούτις. Μεγάλο όνομα για τη Λιέτουβος Ρίτας αποτελεί ο Αμερικανός γκαρντ Ομάρ Κουκ. Ο Παναθηναϊκός, λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε πέρυσι από τη διοργανώτρια αρχή, θα δώσει εκτός ΟΑΚΑ τους πρώτους δύο εντός έδρας αγώνες του, συγκεκριμένα θα υποδεχθεί στη Λευκωσία τη Λαμποράλ Κούτσα (2η αγωνιστική) και στο Ηράκλειο της Κρήτης τη Λοκομοτίβ Κουμπάν (4η αγωνιστική).

Στο Γ’ Όμιλο έχει τοποθετηθεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του από αύριο (18/10, 21.30) στο ΣΕΦ απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα. Με τον Καταλανό τεχνικό Χουάν Πλάθα να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Ανδαλουσίας το καλοκαίρι η Μάλαγα έχει ενισχυθεί σημαντικά κι έχει υψηλές βλέψεις φέτος. Στο ρόστερ της βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο Σλοβένος διεθνής γκαρντ Ζόραν Ντράγκιτς ο οποίος προέρχεται από πολύ καλή παρουσία στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της πατρίδας του. Ο Γιώργος Πρίντεζης θα έρθει αντιμέτωπος με την ισπανική ομάδα που δεν του άφησε καλές αναμνήσεις από το πέρασμά του σε αυτή, πριν επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του, τον Ολυμπιακό. Στον ίδιο όμιλο βρίσκονται επίσης η ιταλική Σιένα, η τουρκική Γαλατάσαραϊ, η πολωνική Ζιελόνα Γκόρα και η γερμανική Μπάγερν Μονάχου.

Η αυλαία της φετινής Ευρωλίγκας άνοιξε χθες (16/10), με τη διεξαγωγή δύο παιχνιδιών. Για το Β’ Όμιλο η γερμανική Μπάμπεργκ επιβλήθηκε άνετα της γαλλικής Στρασμπούργκ, ενώ για το Γ’ Όμιλο η Γαλατάσαραϊ πέρασε νικηφόρα από την Ιταλία, επικρατώντας της Σιένα. Το σημερινό (17/10) πρόγραμμα της Ευρωλίγκας έχει ως εξής…

19.00 Μπουντιβέλνικ Κιέβου - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
20.00 Ερυθρός Αστέρας - Λοκομοτίβ Κουμπάν
21.00 Εφές Αναντόλου - Αρμάνι Μιλάνι
21.45 Λιέτουβος Ρίτας - Παναθηναϊκός
21.45 Ναντέρ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
21.45 Λαμποράλ Κούτσα - Μακάμπι Τελ Αβίβ
22.00 Μπαρτσελόνα - Παρτιζάν Βελιγραδίου

Διαβάστε ακόμα…

Ευρωλίγκα: Ίδιο σύστημα, διαφορετικοί κανονισμοί

Ευρωλίγκα: Το σόου τώρα αρχίζει! (photos)

Α’ Όμιλος Ευρωλίγκας: Η… κόντρα Μεσίνα - «Ζοτς» και ο… Παπανικολάου (photos+videos)

Β’ Όμιλος Ευρωλίγκας: Ρεαλ-ιστικά... χωρίς αντίπαλο! (photos+videos)

Γ’ Όμιλος Ευρωλίγκας: Ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ (videos)

Δ’ Όμιλος Ευρωλίγκας: Με φαβορί τον Παναθηναϊκό (videos)

Ευρωλίγκα: Πάντα πρωταγωνιστές οι «αιώνιοι» (video)



Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved