Παναθηναϊκός: Πήρε στέμμα και... σκαλπ της Ρεάλ! (photos+video)

Παναθηναϊκός: Πήρε στέμμα και... σκαλπ της Ρεάλ! (photos+video)

Η «εξάστερη καρδιά» χτύπησε... Παναθηναϊκά στο ΟΑΚΑ και οι πράσινοι με έκτο παίκτη τον κόσμο τους, έστειλαν... αδιάβαστη τη Ρεάλ (79-68), καλύπτοντας τη διαφορά του πρώτου αγώνα και πλέον βλέπουν… ορθάνοικτο το δρόμο της πρόκρισης στο Top 16!

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης (79-68, καλύπτωντας και την διαφορά του πρώτου αγώνα )αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο γιατί είναι ο Βασιλιάς και γιατί η Ρεάλ είναι...η βασίλισσα

Ένα πραγματικό πάρτυ στήθηκε απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας την καλύτερη και εντυπωσιακότερη φετινή του εμφάνιση έκανε... φύλλο και φτερό την Ρεάλ Μαδρίτης, 79-68, στέλνοντας... αδιάβαστους τους και... καλά μεγάλους της αστέρες. Με τον κόσμο της ομάδας να δίνει ρεσιτάλ από την εξέδρα και τους “πράσινους” να ακολουθούν πιστά τον αγωνιστικό πλάνο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι είναι εδώ. Στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα σε όσους τον είχαν ξεγραμμένο. Εντός και εκτός τειχών.

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτος και με διάθεση για τρέξιμο και ενέργεια. Και αν στην αρχή το αγωνιστικό πλάνο δεν του βγήκε, στην συνέχεια όλα άλλαξαν. Η Ρέλα προηγήθηκε με 2-7 ύστερα από τρίποντο του Λιουλ στο 3', αλλά με τον Ούκιτς να έχει κέφια ο Πααθηναϊκός ισοφάρισε γρήγορα σε 7-7. Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις από τα 6,75 μ και με τον Μίροτιτς πέρασαν και πάλι μπροστά με 9-15. Μέχρι εκείνο σημείο, ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν το σημείο αναφοράς για τους “πράσινους” σε άμυνα και επίθεση, με την σκυτάλη να περνάει στα χέρια του Στεφάν Λάσμε

30-19 το δεκάλεπτο

Με τέσσερις διαδοχικούς πόντους του σέντερ του “τριφυλλιού” ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 14-16 και το ΟΑΚΑ άρχισε να ... παίρνει φωτιά. Ο Ούκιτς συνέχιζε το βιολί του, ενώ με εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπράμος ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 18-16 και όλο το κλειστό στο πόδι. Ο Πότσιους με νέο τρίποντο έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά ήταν ολοφάνερο πως το momentum ανήκε στον Παναθηναϊκό. Ο Κάρολ έκανε το 18-21 για την ομάδα του Λάσο και από εκεί και έπειτα είχε “πράσινο”... σόου.

Διαστημικοί Λάσμε και Ματσιούλις

Σερί 7-0 με τους παίκτες του Πεδουλάκη να πραδίσουν μαθήματα άμυνας, με... πρωτεργάτη τον εντυπωσιακό Λάσμε, την στιγμή που ο Ματσιούλις δεν άφηνε ούτε... κουνούπι να περάσει στην ρακέτα του “τριφυλλιού”. Με καλάθι του Ντέργουιν Κίτσεν το σκορ ήταν στο 25-21 στο 15 και ακόμα δεν είχαμε δει τίποτα. Κι άλλο τρίποντο από την Ρεάλ και 25-24 κι άλλο σερί από τον Παναθηναϊκό 31-24 με τους “πράσινους” να βγάζουν απίστευτη ενέργεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται με 37-26 στο 19' αλλά οι Μαδριλένοι τρία συνεχόμενα τρίποντα (το τελευταίο στην εκπνοή δια χειρός Ρούντι)μείωσαν σε 42-35. Και όλα αυτά με τους παίκτες του Πεδουλάκη να έχουν μόλις 1/9 τρίποντα, ενώ οι αντίπαλοί τους 8 στα 17 και 47% ευστοχία.

Οι διαιτητές του παιχνίδι τους και ο Παναθηναϊκός το δικό του

Και στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν με το... πόδι στο γκάζι. Με απίστευτο τσαμπουκά και αποφασιστικότητα οι παίκτες του Πεδουλάκη έστελνα το μήνυμά τους. Με..τρομακτική ομαδική άμυνα οι “πράσινοι” έβρισκαν τον δρόμο για το ανοιχτό γήπεδο και άνοιγαν ακόμα περισσότερο το σκορ. Με τους Ματσιούλις και Μπράμος να έχο συνδεθεί για τα καλά με το καλάθι των Ισπανών, οι γηπεδούχοι προηγήθηκα με 53-42 στο 25'. Ο “δαιμονισμένος” Ούκιτς με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 68-44 με τον Λάσο να κοιτάζει σαν... χαμένος τους παίκτες του. Και από την στιγμή που οι Μαδριλένοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ανέλαβαν δράση οι διαιτητές. Οι “άρχοντες” του με κάποια... περίεργα σφυρίγματα εκνεύρισαν παίκτες και κόσμο με τους παίκτες της Ρεάλ να κάνουν το 61-46, 61-50 αλλά στο 30΄ ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι στο +13, 63-50 με τον Λάσμε να κάνει ότι θέλει.

Πάρτυ στο ΟΑΚΑ

Στα τελευταία δέκα λεπτά ήταν αναμενόμενο πως οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να κάνουν την αντεπίθεσή τους. Στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου με τέσσερις πόντους του Κίτσεν, ο Παναθηναϊκός έκανε το 69-55, αλλά οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο με σερί 5-0 έκαναν το 69-60 ρίχνοντας την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, αλλά στην επόμενη φάση ο Διαμαντίδηςυψωσε εντυπωσιακά για τον Λάσμε, με τον τελευταίο να “καρφώνει”... αγριεμένος και να κάνει το 71-60. Και ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Λάσμε ήταν παντού και ο Πάνκο άρχιζε να θυμίζει κάτι από τον.. περσινό παίκτη. Με 4 συνεχόμενους πόντους έκανε το 77-64 στο 38 και στο ΟΑΚΑ γινόταν πάρτυ.

Δεκάλεπτα: 12-16, 42-36, 65-52, 79-68

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9, Πάνκο 12, Ματσιούλις 12, Άρμστρονγ, Ούκιτς 11, Λάσμε 15, Διαμαντίδης 7, Κίτσεν 9, Ξανθόπουλος Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 2

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ 3, Φερναντεζ 3, Πότσιους 5, Σουάρες 16, Ρέγες 4, Μίροτιτς 6, Ροντρίρεζ 3, Ερνάν Γκόμεζ, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 9, Λιουλ 8, Σλότερ 5

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός - Ρεάλ…

Διαβάστε ακόμα:

Παπαδόπουλος: «Έρχεται ο Καπόνο»

Πεδουλάκης: «Η διάθεση σημαντικότερη από την ικανότητα»

Μανωλόπουλος: «Καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι»

Συγκλονιστικός ξανά ο κόσμος (videos+photos)

Το πάθος του Ματσιούλις (photos)

Ματσιούλις: «Μόνο νίκες στη συνέχεια»

Μπράμος: «Αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση»

Θυμηθείτε το Pre-Game του αγώνα μέσω του Onsports:

{coveritlive}72ac95e3d2{/coveritlive}

Παναθηναϊκός: Πήρε στέμμα και... σκαλπ της Ρεάλ! (photos+video)



Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved