Η απάντηση του Παππή στον Ολυμπιακό

Συντάκτης: Έφη Χρυσανθοπούλου Δημοσίευση: Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011 15.52

Η συνέχεια της κόντρας του Παναγιώτη Παππή με τον Ολυμπιακό δόθηκε στην Χίο, με τον πρόεδρο της νησιώτικης ομάδας να απαντά για τα όσα συνέβησαν με αφορμή τη μεταγραφή του Ανδρέα Μιράλη στον ΝΟΧ.

Ο πρόεδρος της Χίου Παναγιώτης Παππής έδωσε τις δικές του απαντήσεις αναφορικά με τη μεταγραφή του Ανδρέα Μιράλη στη νησιώτικη ομάδα, την ώρα που τον παίκτη διεκδικούσε και ο Ολυμπιακός ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί σε στιγμές του παρελθόντος, στις οποίες ο Ολυμπιακός δεν είχε δείξει την εκτίμησή του στην Χίο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το χρονικό της μεταγραφής του Ανδρέα Μιράλη

«Δεν θέλω να έρθουμε σε αντιπαράθεση με καμία ομάδα και κανένα σύλλογο στην ομάδα. Είμαι υποχρεωμένος όμως να πω αλήθειες που δεν έχουν ακουστεί, ή δεν έχουν ακουστεί όπως θα έπρεπε. Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω την παραμικρή ένταση ή να έρθω σε πόλεμο ανακοινώσεων ή επικοινωνιακό πόλεμο, θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα που είναι η πραγματικότητα τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά.

Πάμε στην μεταγραφή του Ανδρέα Μιράλη. Με τον αθλητή, Ανδρέα Μιράλη έχουμε συμφωνήσει από τα μέσα Ιουνίου. Με βρήκε, μιλήσαμε, παρουσία του προπονητή και δώσαμε τα χέρια, πριν καν υπάρξει η διοίκηση Κουντούρη στον Ολυμπιακό. Από τότε μιλούσαμε με τον αθλητή που προσπαθούσε να πάρει την αποδέσμευσή του από τον Πανιώνιο. Στις 2 Αυγούστου βρισκόμαστε σε εστιατόριο της Κηφισιάς με τον κ. Βεντούρη, που μας είπε ότι θέλει να κρατήσει τον παίκτη στον Πανιώνιο για να έχει ο Πανιώνιος ανταγωνιστική ομάδα. Εάν δεν καταφέρει να έχει ανταγωνιστική ομάδα τότε θα έχει προτεραιότητα η Χίος. Ο χρόνος περνούσε, με τον παίκτη να θέλει να φύγει. Μία σειρά δημοσιευμάτων ανέφεραν πως ο παίκτης έχει κλείσει με τον Ολυμπιακό».

«Είχαμε αποσύρει το ενδιαφέρον»

Και συνέχισε: «Το πρωί της Πέμπτης 25 Αυγούστου, ο ΝΟΧ αποσύρει την προσφορά στον αθλητή και επειδή δεν απαντούσε ο Μιράλης, έδωσα εντολή στον έφορο τον Οδυσσέα Μαράτσο να μιλήσει με τον πατέρα του. Την ίδια ημέρα μίλησα με τον Μιχάλη Κουντούρη που του είπα ότι όντως, έχουμε αποσύρει την πρόταση. Το απόγευμα επικοινώνησα με τον αντιπρόεδρο ο οποίος μου είπε ότι ο Πανιώνιος επανέφερε την πρόταση και εμείς έπρεπε να επανεξετάσουμε τη θέση μας».

«Ακόμα περιμένω τον Μιχάλη Κουντούρη»

Ο Παναγιώτης Παππής διευκρίνισε πως θέλησε να ενημερώσει τον Μιχάλη Κουντούρη αλλά δεν τον πήρε ποτέ πίσω, «Τότε κάνω ένα δεύτερο τηλεφώνημα στον Μιχάλη Κουντούρη και του εξηγώ πως έχει η κατάσταση. Μου λέει εκείνος κλείσε θα σε πάρω πίσω σε 5 λεπτά. Ακόμα περιμένω…».

Η συνέχεια των επαφών

«Ήρθα σε επαφή με συνεργάτες για να πάρω τη συμβουλή τους και ξεκίνησα τις διαπραγματεύσεις με τον Πανιώνιο. Πέμπτη ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις αλλά σταμάτησαν γιατί ο κ. Βεντούρης ένιωθε αδιάθετος. Συνεχίζουμε την άλλη μέρα και ειδοποιούμε τον Ανδρέα Μιράλη και τον πατέρα του για να έρθουν να υπογράψουν, όπως κι έγινε», συνέχισε ο κ. Παππής.

Τα ανταλλάγματα

Όσον αφορά στα ανταλλάγματα που ζήτησε ο Πανιώνιος, ο πρόεδρος της Χίου είπε: «Στις διαπραγματεύσεις με τον Πανιώνιο, αρχικά ο κ. Βεντούρης μας ζήτησε τον Βιτέλα και τον Μιμίδη με υποσχετική για δύο χρόνια. Απάντησε ότι δεν γίνεται και για τον Βιτέλα δεν το συζητούσα καν. Για τον Μιμίδη δύο χρόνια δεν το συζητούσα και καταλήξαμε να πάρει ο Στέλιος Μιμίδη να πάει με ένα χρόνο υποσχετική στον Πανιώνιο και να έρθει σε εμάς ο Ανδρέας Μιράλης. Ο Μιράλης συνεννοήθηκε με τον Πανιώνιο για το ποσό που του χρωστούσαν και από ότι ξέρω, τα χάρισε».

«Έχω υποχρέωση απέναντι στην Χίο»

Ο πρόεδρος της Χίου, συνέχισε: «Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με καμία ομάδα και κυρίως με τον Ολυμπιακό, για τον οποίο δεν έχω κρύψει ποτέ τα οπαδικά μου συναισθήματα. Για όσο καιρό όμως παραμένω πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χίου έχω την υποχρέωση απέναντι στους συνεργάτες μου, απέναντι στην Χίο να υπερασπίζομαι μόνο τα συμφέροντα της Χίου και τίποτα άλλο».

«Ποτέ δεν έκρυψα τις οπαδικές μου προτιμήσεις»

Ο Παναγιώτης Παππής ήταν καταιγιστικός στη συνέχεια, που κατηγόρησε τον Ολυμπιακό για μη υλοποίηση υποσχέσεων. «Ποτέ δεν έκρυψα τις οπαδικές μου προτιμήσεις σε σημείο μάλιστα που είχα παρεξηγηθεί. Γιατί τώρα όλος αυτός ο επικοινωνιακός πόλεμος δεν μπορώ να το καταλάβω. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω πως η Χίος έγινε ξαφνικά το πράσινο πανί για τον Ολυμπιακό; Η Χίος δεν είναι αυτή που είχε τροφοδοτήσει και τροφοδοτεί με αθλητές τον Ολυμπιακό. Θέλετε να θυμηθούμε την περίπτωση Ντόσκα; Πώς πήγε στον Ολυμπιακό, πώς έφυγε από την Χίο; Όταν είχα πρωτοαναλάβει είχα να διαχειριστώ την απάντηση Φουντούλη και ίσως τελικά, όπως αποδεικνύεται τώρα να είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει. Να συναινέσω στην μεταγραφή του Γιάννη Φουντούλη στον Ολυμπιακό, γιατί πραγματικά ούτε το αντάλλαγμα που πήραμε ανταποκρινόταν στην αξία του παίκτη και φυσικά όλα τα άλλα ειδικής μεταχείρισης, ή κοινής προετοιμασίας με τον Ολυμπιακό ή θα σας βοηθήσουμε με αθλητές δεν υλοποιήθηκαν. Να αναφέρω πέρσι, που ζητούσαμε παίκτες που όπως τον Νικήτα Κόχειλα, ή τον Δικαίο που τελικά ανήκε στο Παλαιό Φάληρο; Ούτε ένα ευχαριστώ, καμία ανταπόκριση σε ένα σωματείο που έχει βοηθήσει ή βοηθάει. Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή είναι δύο Χιώτισσες στον Ολυμπιακό, η Μαρία Τσουρή και η Βάσω Μαυρέλου. Τι να θυμηθούμε; Να θυμηθούμε πως φέτος ο Ολυμπιακός πήγε να μας πετάξει εκτός Ευρώπης; Σε αυτήν την περίπτωση δεν σκέφτηκαν τον πρόεδρο της Χίου που είναι φίλα προσκείμενος στον Ολυμπιακό;».

«Ευχαριστώ τον κ. Διιαθεσόπουλο»

«Θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Διαθεσόπουλο, ο οποίος μίλησε εκείνη την χρονική περίοδο όταν ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να μην λάβει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε ο κ. Διαθεσόπουλος είχε κάνει σκληρή δήλωση, παίρνοντας τη θέση της Χίου».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε στη σελίδα του Onsports.gr.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.