Ανασκόπηση 2012 – Ποδόσφαιρο: Ονειρική χρονιά για Ολυμπιακό! (photos+videos)

Ανασκόπηση 2012 – Ποδόσφαιρο: Ονειρική χρονιά για Ολυμπιακό! (photos+videos)

Με πλατιά χαμόγελα άφησε άπαντες στον Ολυμπιακό το 2012, χρονιά όπου οι Πειραιώτες πανηγύρισαν το 15ο νταμπλ της ιστορίας τους αλλά και την πορεία μέχρι τους «16» του Europa League.

Μπορεί πολλοί να θεωρούν το 2012 ως… γρουσούζικο, καθώς ήταν δίσεκτο έτος, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν βρίσκει σύμφωνους τους ανθρώπους του συλλόγου του Μεγάλου Λιμανού, οι οποίοι γεύτηκαν πολλές χαρές κατά τη διάρκεια του χρόνου. Το Onsports σας παρουσιάζει την πορεία των «ερυθρόλευκων» στο 2012.

Στην αυγή του έτους, ο Ολυμπιακός είχε ως στόχο την κατάκτηση του 39ου Πρωταθλήματος Ελλάδας, αλλά και του Κυπέλλου, όπως και μία καλή πορεία στο Europa League, μια και οι εμφανίσεις της ομάδας στους ομίλους του Champions League, είχαν… γεμίσει άπαντες με αισιοδοξία.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στη νέα χρονιά έχοντας ως άμεσο αντίπαλο για τη διεκδίκηση του τίτλου τον Παναθηναϊκό, αλλά και παράλληλα το δύσβατο πρόγραμμα, καθώς είχαν συνεχόμενα ντέρμπι και αγωνιστικές υποχρεώσεις, ενώ τα ματς με τους «πράσινους» και τον ΠΑΟΚ ήταν εκτός έδρας.

Ωστόσο, το «συγκρότημα» του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε τα διαπιστευτήριά του, ολοκληρώνοντας με το απόλυτο των βαθμών τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι με τους «Δικέφαλους», αλλά και τις δύο αναμετρήσεις με την Ρούμπιν Καζάν στους «32» του Europa League.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου: Στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ (0-2), στην... τσίτα τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός! (photos+videos)

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου: Με... συνταγή πρωταθλητή ο Ολυμπιακός «καθάρισε» (2-0) και την ΑΕΚ (photos+videos)

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου: Ρουμπίν-ια πρόκρισης οι Φουστέρ και Κάρολ! (photos)

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου: Με «βράχο» Κάρολ στους «16» του Europa League ο Ολυμπιακός (photos)

Αποκλεισμός από την Ευρώπη, διατήρηση των σκήπτρων εντός των τειχών

Μετά την πρόκριση απέναντι στην Ρουμπίν, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στους «16» του θεσμού την Μέταλιστ από την Ουκρανία, το όνομα της οποίας προκαλούσε συγκρατημένη αισιοδοξία στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, η οποία έγινε ακόμα πιο έντονη μετά το «διπλό» στο πρώτο ματς στο Χάρκοβο. Όμως, επειδή στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι σίγουρο, η Μέταλιστ έκανε τη μεγάλη ανατροπή και συνέχισε στις 8 καλύτερες ομάδες της διρογάνωσης, λίγες μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη εξασφάλιζαν σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα και θα μπορούσαν να στραφούν στον δεύτερο στόχο τους, την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε οδηγεί με… μαεστρία στο συγκεκριμένο παιχνίδι τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι, όσο παίχθηκε ποδόσφαιρο, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο.

Πέμπτη 8 Μαρτίου: Express ο Ολυμπιακός, φουλ για Βουκουρέστι! (photos+videos)

Πέμπτη 15 Μαρτίου: Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» το δεκάλεπτο «μπλακ - άουτ» (photos+video)

Κυριακή 18 Μαρτίου: Απόδραση τίτλου για Ολυμπιακό, καταστροφή για Παναθηναϊκό (photos+videos)

Ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς και το «αντίο» του Βαλβέρδε

Μετά τη νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι, αλλά και τον μηδενισμό των «πράσινων», ο Ολυμπιακός… έπαιζε μόνος του για τον τίτλο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να στρέψουν την προσοχή τους στον προγραμματισμό της νέας σεζόν, ούτως ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα ακόμα πιο δυνατή.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο έδωσε… τροφή για την έναρξη των συζητήσεων και των δημοσιευμάτων για το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε. Τελικά, στις 19 Απριλίου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ισπανός τεχνικός ανακοίνωσαν την κοινή τους απόφαση για την ολοκλήρωση της συνεργασίας, αφήνοντας… παράθυρο για το μέλλον.

Πέμπτη 19 Απριλίου: Είπαν αντίο και εις το... επανιδείν Βαλβέρδε - Μαρινάκης (photos+videos)

Έτσι, ο προγραμματισμός των «ερυθρόλευκων» πήρε... παράταση μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, όπου οι Πειραιώτες πανηγύρισαν το 15ο νταμπλ της ιστορίας τους, επικρατώντας στην παράταση του Ατρόμητου 2-1.

Σάββατο 28 Απριλίου: Κύπελλο και... δέος για τον νταμπλούχο Ολυμπιακό! (photos + videos)

Πλέον, άπαντες στο «στρατόπεδο» των νταμπλούχων άρχισαν τις προετοιμασίες για τον πανηγυρισμό του πρωταθλήματος, αλλά και του αποχαιρετισμού του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τετάρτη 9 Μαΐου: Φιέστα και στέψη 39 αστέρων για τον αυτοκράτορα Ολυμπιακό (videos+photos)

Η αναζήτηση του νέου «αρχιτέκτονα» και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ

Στη συνέχεια, η προσοχή των ανθρώπων του συλλόγου του Πειραιά στράφηκε στην αναζήτηση του τεχνικού που θα ηγηθεί των αποδυτηρίων της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πολλά ονόματα προπονητών «φιλοξενήθηκαν» στα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ της Μπράγκα να παίρνει τελικά το χρίσμα.

Τετάρτη 13 Ιουνίου: «Τα κλειδιά του Ολυμπιακού στον Ζαρντίμ» (video+photos)

Ακολούθησαν οι ανακατατάξεις του ρόστερ με αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι αποτελούσαν από τα βασικά… όπλα της ομάδας, όπως των Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Μακούν και άλλων, αλλά και η έλευση νέων παικτών, κυρίως Ελλήνων, πάνω στους οποίους οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να χτίσουν για τα επόμενα χρόνια.

Όμως, ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα, όταν ο «βράχος» της άμυνας, Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίστηκε σοβαρά στο εναρκτήριο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012 κόντρα στην Πολωνία.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, με νέο υλικό στα… χέρια του, ανέλαβε να δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα, η οποία θα διατηρήσει τα σκήπτρα εντός των «τειχών», αλλά και να κάνει μία καλή πορεία στην Ευρώπη και ει δυνατόν καλύτερη από την περσινή σεζόν.

Η… καταραμένη πρεμιέρα του Champions League

Όμως, ο 37χρονος τεχνικός άρχισε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όπως και ο προκάτοχός του, ήτοι με εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου: Σοκ για Ολυμπιακό, δέος και τρίποντο για Σάλκε (1-2) (video)

Πάντως, η πορεία του φετινού Ολυμπιακού έχει πολλές ομοιότητες με την περσινή, μια και μετά την ήττα από τους Γερμανούς, ακολούθησε μία ακόμα από την Άρσεναλ στην Αγγλία, σε ένα ματς όπου οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως μπορούσαν να είχαν «δραπετεύσει» με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ακολούθησε το «διπλό» στην Γαλλία κόντρα στην Μονπελιέ, όπως είχε συμβεί και απέναντι στην Μαρσέιγ, ωστόσο, τα όνειρα για πρόκριση έσβησαν στην Γερμανία από την Σάλκε, η οποία πήρε το… ρόλο της Ντόρτμουντ.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου: Ο Ολυμπιακός ήθελε, η άμυνά του δεν μπορούσε, η Αρσεναλ νίκησε (3-1) (photos)

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου: Μονπελιέ-Ολυμπιακός 1-2: Ανατροπή… πρόκρισης (video+photos)

Τρίτη 6 Νοεμβρίου: Ολυμπιακός - Μονπελιέ 3-1: Και τα... μυαλά στην πρόκριση! (video+photos)

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου: Σάλκε-Ολυμπιακός 1-0: Τέλος στο όνειρο του Champions League (photos+video)

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-1: «Ισχυρά» ελληνικά… κανόνια! (photos+videos)

Αήττητος «Πρωταθλητής χειμώνα»

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα της Super League, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν από την αρχή ως το απόλυτο φαβορί, κυρίως χάρις στην διοικητική ηρεμία που προσφέρει η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο… τιμόνι της ΠΑΕ, κάτι που όπως φαίνεται στοιχίζει στους παραδοσιακούς… ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο αήττητοι, μετρώντας 12 νίκες και 3 ισοπαλίες. Πάντως, στα… αρνητικά για το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν η αδυναμία να φύγει με τις νίκες στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με Άρη και ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός πως η ομάδα είχε τις ευκαιρίες για να το πετύχει. Κάτι ανάλογο έγινε και στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου: Το «ΟΧΙ» των «κίτρινων» στους «ερυθρόλευκους» (photos)

Κυριακή 25 Νοεμβρίου: Όρθιος... στην Τούμπα

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου: Ντέρμπι άξιο της φήμης του! (photos+video)

Ακόμα καλύτερες μέρες το 2013!

Ο Ολυμπιακός αποχαιρετά το 2012 και υποδέχεται το 2013 έχοντας ως πρώτο στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα, κάτι που θα σημάνει και το… ράψιμο του 4ου αστεριού στην ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά και να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τους «16» του Europa League. Οι Πειραιώτες αρχικά θα αντιμετωπίσουν την Λεβάντε και σε περίπτωση που προκριθούν θα βρουν απέναντί τους τον νικητή του ζευγαριού της κατόχου του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης και της παλιάς γνώριμης, Ρούμπιν Καζάν.



Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας
Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved