Σοκ για Ολυμπιακό, δέος και τρίποντο για Σάλκε (1-2) (video)

Σοκ για Ολυμπιακό, δέος και τρίποντο για Σάλκε (1-2) (video)

Ξεκίνημα... οδυνηρό για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Σάλκε εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα παιδαριώδη αμυντικά λάθη των πρωταθλητών Ελλάδας, πέτυχε τρία γκολ, μέτρησαν τα δύο, έχασε πέναλτι και από τη στιγμή που ο Τζεμπούρ δεν έβαλε το γκολ της χρονιάς στις καθυστερήσεις, πήρε την υπέρ-πολύτιμη νίκη με 2-1...

Και μαζί ένα σαφέστατο προβάδισμα έναντι των ερυθρολεύκων στη μάχη για τη διεκδίκηση μιας θέσης στη συνέχεια της διοργάνωσης. Ναι, μπορεί να είναι μόλις το πρώτο ματς, όμως με το καλημέρα ο Ολυμπιακός έχασε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που του προσέφερε η καυτή του έδρα. Δεν πήρε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας, τον οποίο διεκδίκησε μέχρι τέλους σε μια προσπάθεια να σώσει -κάπως- την παρτίδα και μάλιστα είδε για πρώτη φορά γερμανική ομάδα να φεύγει από την Ελλάδα με τρίποντο στις «αποσκευές» της.

Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν στο 41’ με τον Χέβεντες, απάντησαν άμεσα με τον Χούντελαρ (59’) στην ισοφάριση του Αμπντούν (58’), έχασαν πέναλτι με τον Ολλανδό στο 60’ και φανέρωσαν τις αδυναμίες των «ερυθρόλευκων» στον άξονα και την άμυνα.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός θέλησε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα της έδρας, κάνοντας δυνατό ξεκίνημα και μάλιστα μόλις στο 5ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Μασάντο, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπαλιάς του Τοροσίδη, αλλά αντί να πλασάρει από πλάγια θέση, θέλησε να την «σπάσει» στον επερχόμενο Τζεμπούρ, με τον Παπαδόπουλο να διώχνει με το κεφάλι. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Εννέα λεπτά αργότερα και πάλι το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή των Γερμανών, αλλά ο Τζεμπούρ δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά από την σέντρα του Τοροσίδη, ενώ στο 17’ η Σάλκε… απάντησε με τον Χούντελαρ, ωστόσο, η προσπάθειά του δεν ανησύχησε τον Μέγιερι.

Στο 19’ ο Χολέμπας εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Τζεμπούρ στο 23’ έπειτα από κόρνερ του Μασάντο. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Σάλκε ισορρόπησε αρχικά την αναμέτρηση και στη συνέχεια ήλεγξε τον ρυθμό, πατώντας περισσότερο στο… μισό του Ολυμπιακού.

Στο 34’ ο Νόιστεντερ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, λίγα εκατοστά πάνω από την εστία του Μέγιερι, ενώ στο 38’ ο Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του, έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Μοντέστο, ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα από τον διαιτητή, ως φάουλ πάνω στον πορτιέρο του Ολυμπιακού.

Το ακυρωθέν γκολ του Παπαδόπουλου έδωσε άλλο… αέρα στην γερμανική ομάδα και παράλληλα προκάλεσε την… καθίζηση των Πειραιωτών, οι οποίοι έδειχναν σημάδια… αποδιοργάνωσης. Έτσι, στο 41’ έπειτα από κόρνερ του Φαρφάν, ο Χέβεντες στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά, νίκησε τον Μέγιερι και άνοιξε το σκορ για το «συγκρότημα» του Χουμπ Στέφενς. Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές και στο ίδιο… μοτίβο με την ολοκλήρωση του πρώτου, ήτοι την Σάλκε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, στο 52’ οι Γερμανοί έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Μπαρνέτα, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Μέγιερι σε σουτ του Φουκς.

Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 57’ έχασε διπλή ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Αμπντούν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας, απέφυγε τον Ούνερσταλ, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Ματίπ έδιωξε πάνω στην γραμμή και στην συνέχεια στο σουτ του Φουστέρ, ο Φουκς έδιωξε σωτήρια.

Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην ισοφάριση με τον Αμπντούν. Ο Μανιάτης με κεφαλιά βρήκε τον Τζεμπούρ, έπειτα από λάθος γέμισμα του τερματοφύλακα της Σάλκε, ο Αλγερινός βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου, αλλά ο επερχόμενος Αμπντούν με πλασέ έκανε το 1-1.
Όμως, το τέρμα του Αμπτνούν δεν είχε καλές… επιπτώσεις για τον Ολυμπιακό, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χούντελαρ με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι, έπειτα από μία φάση, όπου οι ποδοσφαιριστές της Σάλκε έκρυψαν την μπάλα.

Μάλιστα, στο 61’ η Σάλκε κέρδισε πέναλτι με τον Μπαρνέτα, έπειτα από μαρκάρισμα του Μανωλά, ωστόσο, ο Χούντελαρ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας των «ερυθρόλευκων» και διατήρησε τους Πειραιώτες στη διεκδίκηση της αναμέτρησης. Πάντως, από εκείνο το σημείο και μετά, φάνηκε πως οι Γερμανοί είχαν ανεβάσει… στροφές, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αδυνατούν να ακολουθήσουν.

Το «συγκρότημα» του Χουμπ Στέφενς έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενο την ανυπαρξία του κέντρου των «ερυθρόλευκων» και έδινε την εντύπωση πως όποτε ήθελε δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μέγιερι. Αντίθετα, οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν στην κατοχή τους την μπάλα και όποτε προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση, ήταν εύκολη… λεία για την άμυνα της Σάλκε.

Έτσι, οι Γερμανοί ξεκίνησαν με το… δεξί τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, υποχρεώνοντας για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό να ξεκινήσει με την πλάτη στον… τοίχο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός - Σάλκε

Σοκ για Ολυμπιακό, δέος και τρίποντο για Σάλκε (1-2) (video)



Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved