ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1: Όρθιος... στην Τούμπα

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1: Όρθιος... στην Τούμπα

Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε μία… ανάσα από το +11 έφυγε τελικά με το βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα (1-1) καθώς ο ΠΑΟΚ έδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να… πεθάνει και μαθηματικά η υπόθεση τίτλος παραμένει ανοικτή, αν και οι ερυθρόλευκοι ήταν και παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ραφίκ Τζεμπούρ και Κλάους Αθανασιάδης συνέχισαν το… βιολί τους, καθώς ο Αλγερινός άνοιξε το σκορ στο 27’ για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, ο διεθνής επιθετικός του «Δικέφαλου» στο 87’ έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να συνεχίσουν να κοιτούν τον τίτλο, αν και παρέμειναν οκτώ βαθμούς από τους Πειραιώτες.

Αυτή ήταν η δεύτερη… απώλεια για το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ, στη δεύτερη επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη και το 2-2 με τον έτερο εκπρόσωπο της πόλης στην κατηγορία, τον Άρη. Αντίθετα, αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας απώλεια βαθμών, μια και μετρούσε πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αν και διατήρησε το αήττητο…

Νευρικότητα και... τρομοκρατικό «χτύπημα»

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με… νευρικότητα από τις δύο ομάδες, καθώς στα πρώτα λεπτά, τα πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή «σφράγισαν» τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο «μονομάχων», ενώ το σουτ του Μασάντο στο 8’ πέρασε άουτ χωρίς καμία ανησυχία για τον Γλύκο και δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Ρομπέρ δεν ανησύχησε τον Κάρολ.

Η υποψία φάσης ήταν για τους «ερυθρόλευκους», όταν στο 13’ ο Γλύκος έδιωξε προ του Τζεμπούρ, έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, το σουτ του «τρομοκράτη» δεν προκάλεσε πολλά προβλήματα στον πορτιέρο του «Δικέφαλου του Βορρά».

Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι θέλησαν να «πατήσουν» περισσότερο προς την περιοχή του Ρόι Κάρολ, ωστόσο, οι διάδρομοι ήταν καλά κλεισμένοι από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, ενώ στο 26’ ο Σιόβας απομάκρυνε την σέντρα του Έτο προ του Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ από την στιγμή που δεν εκμεταλλεύτηκε την πίεση που δημιούργησε στα καρέ των φιλοξενούμενων το… πλήρωσε, χάρις στην αποτελεσματικότητα του Ραφίκ Τζεμπούρ. Συγκεκριμένα, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο δυναμικός επιθετικός των «ερυθρόλευκων» βρήκε στα αριστερά τον Αμπντούν, αυτός έκανε σέντρα, ο Γλύκος δεν έδιωξε σωστά και ο «τρομοκράτης» με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Στην συνέχεια, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναζήτησε το τέρμα της ισοφάρισης, αλλά στο 33’ το εναέριο σουτ του Σαλπιγγίδη, έπειτα από μπαλιά του Λίνο, έφυγε άουτ, χωρίς να προκαλέσει καμία ανησυχία για τον Κάρολ. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν, όταν ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Μοδέστο δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά.

Πλήρωσε… με το ίδιο… νόμισμα ο «Δικέφαλος»

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη μπήκαν πολύ δυνατά και για περίπου πέντε λεπτά πίεσαν ασφυκτικά, αλλά δεν προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπαικού, ο οποίος έχασε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο γκολ στο 53’ με τον Φουστέρ, αλλά ο Γλύκος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στην περιοχή του Γλύκου, με τον Μασάντο να παίρνει την κεφαλιά από μπαλιά του Χολέμπας, αλλά η πορεία της μπάλας, πέρασε άουτ, χωρίς να προκαλέσει στο ελάχιστο ανησυχία στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 65’ οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν τον… κύκλο των χαμένων ευκαιριών, χάνοντας στην σημαντικότερη όλων. Ο Τζεμπούρ έκλεψε από τον απρόσεκτο Κατσικά, βρήκε τον Αμπντούν που του… επέστρεψε την μπάλα, άνοιξε στα δεξιά στον αμαρκάριστο Φουστέρ, ο οποίος απέναντι στον Γλύκο… κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ!

Μέχρι εκείνο το σημείο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να μην μπορούν να… ακολουθήσουν τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ήλεγχαν πλήρως την αναμέτρηση. Όμως, έπειτα από τις χαμένες ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι άρχισαν να… ανεβαίνουν. Στο 66’ το σουτ του Φωτάκη πέρασε άουτ, ενώ στο 69’ το σουτ του Λίνο βρήκε σε ετοιμότητα τον Κάρολ.

Μάλιστα, στο 76’ ο Βραζιλιάνος απείλησε και πάλι από στημένη φάση, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού ενήργησε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ. Τη λύτρωση για τον «Δικέφαλο» έδωσε ο Αθανασιάδης, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι, ο Έλληνας άσος, με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Επεισόδια μεταξύ των οπαδών του «Δικέφαλου του Βορρά» και της Αστυνομίας πριν την έναρξη του αγώνα.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, μέσα από το γήπεδο του Onsports



Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved