Κέντρικ Ναν: Ένας εκρηκτικός γκαρντ και ελίτ σκόρερ στα χέρια του Αταμάν στον Παναθηναϊκό (vids)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κέντρικ Ναν: Ένας εκρηκτικός γκαρντ και ελίτ σκόρερ στα χέρια του Αταμάν στον Παναθηναϊκό (vids)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενεργοποίησε μια ακόμα μεταγραφική «βόμβα» με τον NBAer Κέντρικ Ναν να ενισχύει τον Παναθηναϊκό και να προσφέρει ένα σημαντικό «όπλο» στα χέρια του Εργκίν Αταμάν.

Μια μεταγραφή-βόμβα, που τάραξε για μια ακόμα φορά τα νερά της EuroLeague και συνολικά του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έφερε από το NBA τον Κέντρικ Ναν, ο οποίος θα αγωνιστεί για φέτος στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν και θα δώσει στοιχεία που φάνηκε ότι λείπουν σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν.

Ποιος είναι ο Κέντρικ Ναν

Ο Ναν έχει βαρύ βιογραφικό στο NBA έχοντας υπάρξει ενεργό μέλος των Μαϊάμι Χιτ, Λος Άντζελες Λέικερς και Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Ο ύψους 1μ.91 γκαρντ, αγωνίστηκε στα κολέγια του Ιλινόις και του Όκλαντ, ενώ αγωνίστηκε και στην G-League με τους Σάντα Κρουζ Γουόριορς πριν κάνει το μεγάλο βήμα για το NBA με τη φανέλα των Χιτ, την οποία φόρεσε για μία διετία (2019-21).

Tη σεζόν 2019-20 είχε 15.3 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ σε 67 αγώνες, ξεκινώντας σε όλους στη βασική πεντάδα! Την αγωνιστική περίοδο 2020-21 μέτρησε 14.6 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ σε 56 ματς. Στις 15 Μαΐου 2021, ο Ναν κατέγραψε 31 πόντους, με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, σε μια ήττα με 108–122 από τους Bucks.

Στις 6 Αυγούστου 2021, ο Ναν υπέγραψε διετές συμβόλαιο 10 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Los Angeles Lakers και τη σεζόν 2022-23 μέτρησε 6.7 πόντους και 1.4 ριμπάουντ ανά αγώνα. Τον Ιανουάριο του 2023 υπέγραψε στους Washington Wizards ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 7.5 πόντους, 1.8 ασίστ και 1.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Τα στοιχεία του Κέντρικ Ναν

Ο Κέντρικ Ναν είναι ένας «εκρηκτικός» γκαρντ, με τρομερό πρώτο βήμα που κάνει εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια των αντιπάλων του να τον αντιμετωπίσουν στην άμυνα. Είναι ταχυδυναμικός, έχει γρήγορη λήψη αποφάσεων, ενώ διαθέτει σπάνια αθλητικότητα για γκαρντ, χαρίζοντας πολλά highlights στην παρουσία του στο ΝΒΑ. Έχει, επίσης, τη δυνατότητα να καλύψει με την ίδια ευκολία και τις δύο θέσεις των γκαρντ.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του είναι η ικανότητά του στο σκοράρισμα. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του υπήρξε ένας ελίτ σκόρερ, τόσο με επιθέσεις στο καλάθι χάρη στην ορμητικότητά του, όσο και με σουτ από μακριά. Είναι άριστος εκτελεστής του pick n' roll, μέσω του οποίου παράγει τους περισσότερους πόντους του, ενώ έχει ικανότητα και στη δημιουργία, στις συνεργασίες του με τους ψηλούς.

Αρέσκεται να σουτάρει μετά από ντρίμπλα, ενώ απειλεί πολύ και σε handoff καταστάσεις, δηλαδή από πάσα χέρι με χέρι στην περιφέρεια. Σε όλη σχεδόν την πορεία του ήταν αξιόπιστος από το τρίποντο, με ποσοστό μεταξύ 35 και 39%. Στην άμυνα, έχει καλά αντανακλαστικά που του επιτρέπουν να κλέβει μπάλες.

Καμπερίδης: «Ο Ναν έχει το πακέτο των χαρακτηριστικών που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός»

Για την απόκτηση του Κέντρικ Ναν μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ, ο βοηθός του Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό, Σάββας Καμπερίδης:

«Είναι σπουδαία προσθήκη. Προφανώς κάθε παίκτης που έρχεται στην ομάδα και ειδικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί. Έχει στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα, μπορεί να παίξει ένας εναντίον ενός, έχει αρκετά σταθερό σουτ, είναι δυνατό περιφερειακό κορμί. Το ότι είναι δυνατός είναι ίσως το πιο δυνατό στοιχείο.

Έχουμε ποιότητα στην περιφέρεια, αλλά έχουμε παιδιά όπως ο Βιλντόζα ή ο Γκάι που δεν είναι κορμιά, να βάλουν το κορμί τους στην άμυνα, να παίξουν με σκληράδα. Ο Ναν έχει το πακέτο των χαρακτηριστικών που χρειάζεται η ομάδα. Η δουλειά μας είναι να τον εντάξουμε όσο πιο ομαλά και γρήγορα γίνεται και είναι δεδομένο ότι θα μας βοηθήσει».



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved