Καλάθης στο OnSports: «Στο Παρίσι το αντίο από την Εθνική - Ενθουσιασμένος για το Παγκόσμιο»

Καλάθης στο OnSports: «Στο Παρίσι το αντίο από την Εθνική - Ενθουσιασμένος για το Παγκόσμιο»

Ο Νικ Καλάθης μίλησε αποκλειστικά στο OnSports και αποκάλυψε με τον πλέον επίσημο τρόπο πως σκοπεύει να βοηθήσει την Εθνική Ελλάδας να βρεθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μετά την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Ο Νικ Καλάθης ήταν από τους πρωταγωνιστές στη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί του Παναθηναϊκού και μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε αποκλειστικά στο OnSports.

Ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε στον αγώνα με τους «πράσινους», την εξαιρετική πορεία και τους στόχους της τουρκικής ομάδας, ενώ παράλληλα μίλησε και για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Μάλιστα, αποκάλυψε κι επίσημα πως αυτή δεν θα είναι η τελευταία του μεγάλη διοργάνωση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μιας και σκοπεύει να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι το 2024.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νικ Καλάθη:

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός την πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια φτάσατε σε μια πολύ μεγάλη νίκη. Τι αλλάξατε από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά;
«Τους επιτρέψαμε να πετύχουν 25 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Και το λέω αυτό γιατί είμαστε μια ομάδα που ξεκινά από την άμυνα. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε σε αυτόν τον τομέα στο ξεκίνημα, αλλά γρήγορα βελτιωθήκαμε. Τους κρατήσαμε στους 15 πόντους στη δεύτερη περίοδο και συνεχίσαμε σε αυτόν τον ρυθμό. Τους σταματήσαμε, πήραμε τα ριμπάουντ και τρέξαμε».

Πιστεύεις πως δείχνετε με το εξαιρετικό ξεκίνημα που έχετε κάνει ότι είστε ικανοί να πετύχετε κάτι μεγάλο με τη Φενέρ φέτος ή θεωρείς πως είναι ακόμα νωρίς;
«Είναι νωρίς, αλλά όταν παίζεις σε μια ομάδα όπως η Φενέρμπαχτσε πρέπει να κερδίζεις. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα, είμαστε πολύ καλή ομάδα, αλλά μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτερη. Είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν, αλλά το καλό με εμάς είναι πως σε κάθε ματς δείχνουμε βελτίωση. Συνεχίζουμε με αυτό το σκεπτικό παιχνίδι-παιχνίδι».

kalathis interview

Η Εθνική Ελλάδας πανηγύρισε στις αρχές της εβδομάδας την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τι περιμένεις σε αυτή τη διοργάνωση;
«Είμαι ενθουσιασμένος. Όταν παίζεις σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι υπέροχο. Θέλω να πω στα παιδιά που έπαιξαν στους προηγούμενους αγώνες των παραθύρων πως χωρίς αυτούς δεν θα ήμασταν εκεί. Ο κόσμος δεν τους δίνει όσα εύσημα τους αξίζουν. Όταν εμείς λόγω των αγώνων της Euroleague ή για άλλους λόγους απουσιάζαμε, αυτοί ήταν εκεί και μας πήγαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εγώ προσωπικά, αλλά και υπόλοιπα παιδιά το αναγνωρίζουμε αυτό κι έχουν τον σεβασμό μας».

Υπάρχει περίπτωση να είναι η τελευταία σου διοργάνωση με την Εθνική ομάδα ή στοχεύεις στους Ολυμπιακούς του 2024;
«Όχι, ο στόχος είναι η τελευταία μου μεγάλη διοργάνωση να είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες. Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς και ελπίζω να ολοκληρώσω σε αυτούς την πορεία μου στην Εθνική».



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved