Ολυμπιακός: Επιστρέφει ο Πασχαλάκης έπειτα από 17 χρόνια - Οι κόντρες, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ (vids+pics)
intime.gr

Ολυμπιακός: Επιστρέφει ο Πασχαλάκης έπειτα από 17 χρόνια - Οι κόντρες, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ (vids+pics)

Ολυμπιακός: Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης επιστρέφει άνδρας εκεί που παιδί κυνήγησε το όνειρό του.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έπειτα από πέντε χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον ΠΑΟΚ επιστρέφει στον Ολυμπιακό.

Ασφαλώς και πολλοί δεν το θυμούνται. Ελάχιστοι είναι το πιθανότερο. Αλλά ο γεννημένος στην Αθήνα, στις 28/7/89, γκολκίπερ κυνήγησε το όνειρό του παιδί στους Πειραιώτες. Δεν το υλοποίησε κι αυτή τη φορά, αφού πέτυχε αρκετά από τα όνειρά του, γυρίζει άνδρας στον Ολυμπιακό.

Ο 33χρονος γκολκίπερ με ύψος 1,97 πανηγύρισε στην Τούμπα ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα. Σε όλους τους τελικούς Κυπέλλου ήταν βασικός και μάλιστα ο ένας κόντρα στον Ολυμπιακό. Ήταν και στον τελευταίο τον περασμένο Μάιο εναντίον του Παναθηναϊκού, αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο.

Ο Πασχαλάκης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Τερψιθέα. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Ακαδημία της ΑΕΚ για έναν χρόνο. Η πρώτη μεγάλη ομάδα της οποίας φόρεσε τη φανέλα. Έστω και σε παιδικό επίπεδο.

Αποφάσισε να φύγει από την ΑΕΚ και το επόμενο βήμα ήταν ο Ολυμπιακός. Στον Πειραιά ο Πασχαλάκης έμεινε από το 2003 έως το 2005. Ούτε εκεί μπόρεσε να φτάσει ψηλά. Έτσι, συνέχισε στην ομάδα της Ηλιούπολης και σε ηλικία των 17 ετών πήγε στην ομάδα Νέων της Γαλατασαράι. Σημαντική απόφαση για έναν έφηβο. Αλλά δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή, εξαιτίας περιορισμών στον αριθμό ξένων παικτών.

Τα επαγγελματικά βήματα

Το καλοκαίρι του 2008 υπέγραψε συμβόλαιο με το Λεβαδειακό. Εκεί έμεινε τέσσερα χρόνια, αλλά είχε μόλις μία συμμετοχή. Το ντεμπούτο του σε επαγγελματικό επίπεδο, έγινε στη δεύτερη κατηγορία. Στις 30/7/11, κατακαλόκαιρο, σε πλέι οφ και στη νίκη των Βοιωτών εντός έδρας με 4-0 επί του Διαγόρα Ρόδου.

Το καλοκαίρι του 2012 πήγε στην Κύπρο για την ΠΑΕΕΚ. Δεν αγωνίστηκε, ενώ εκδήλωσε ενδιαφέρον η Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ, αλλά δεν ήθελε να πάει στην Τουρκία.

Γύρισε στην Ελλάδα κι έμεινε για 6 μήνες χωρίς ομάδα. Τον Ιανουάριο του 2014 υπέγραψε στον Πανθρακικό, στον οποίο έπαιξε 18 αγώνες μέχρι τον Ιανουάριο του 2016.

Εμφάνιση καριέρας και ΠΑΟΚ

Στις 26 Ιανουαρίου 2016 αποφάσισε να πάει στον ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε ν’ αντικαταστήσει τον Μάρκο Βελλίδη, ο οποίος πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Δεν έπαιξε καθόλου τους πρώτους έξι μήνες στην ομάδα. Μέτρησε 28 αγώνες. Στις 8 Γενάρη 2017 σε μία νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στην Τούμπα, ο Πασχαλάκης κατέβασε ρολά. Μπήκε τότε στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ.   Στις 25 Ιουλίου 2017 δεσμεύθηκε με σύμβαση με τον σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2018, αλλά έκανε προσφυγή, λόγω καθυστέρησης στις πληρωμές.

Ο Αθηναίος τερματοφύλακας, όπως αναφέραμε, στα Γιάννινα είχε μία εξαιρετική σεζόν το 2016-17, παίζοντας σε 27 αγώνες (9 αγώνες χωρίς να δεχτεί τέρμα), εκ των οποίων οι τέσσερις στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η ρήτρα

Ο ΠΑΟΚ, μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναθηναϊκό, εξέφρασαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Την 1η Αυγούστου 2017 αποδεσμεύτηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στις 7 Αυγούστου 2017 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντινός Ρέι δεν έπειθε και ο Πασχαλάκης πήρε φανέλα βασικού από τον Λουτσέσκου. Στις 2 Δεκεμβρίου 2017 έκανε το ντεμπούτο του στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Ξάνθης. Μια μέρα αργότερα, ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2020, αύξησε τις απολαβές του και η ρήτρα αποδέσμευσης ορίστηκε στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις 4 Φεβρουαρίου 2018, ο Πασχαλάκης κατέχει το ρεκόρ του ΠΑΟΚ για περισσότερα διαδοχικά λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ, με 971’, εκτός του χρόνου καθυστερήσεων (συνολικά 1.008’), προτού δεχτεί ένα στην εκτός έδρας νίκη με 1-3 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, για να ξεπεράσει τον Κώστα Χαλκιά με 859 διαδοχικά λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ εκείνη την περίοδο είχε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχτεί μόλις επτά γκολ σε 19 αγώνες, ένα στατιστικό στοιχείο που οφείλεται κυρίως, στις εξαιρετικές επιδόσεις του Πασχαλάκη. Στο φινάλε της σεζόν έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, με τον ΠΑΟΚ να νικάει στον τελικό την ΑΕΚ με σκορ 2-0. Ο ίδιος έπαιξε σε όλο τον αγώνα.

Στις 8 Αυγούστου 2018, εξουδετέρωσε ένα πέναλτι του Πρόμες στο δεύτερο ημίχρονο του νικητήριου εντός έδρας αγώνα με 3-2, για τον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, εναντίον της Σπαρτάκ Μόσχας.

 Συνεχίζοντας την εξαιρετική σεζόν του 2017-18, ο Πασχαλάκης την περίοδο 2018-19 έπαιξε κάθε λεπτό στους αγώνες πρωταθλήματος, έχοντας δεχθεί μόλις 6 γκολ σε 15 αγώνες, ενώ κράτησε ανέπαφη την εστία του 9 φορές. Στις 17 Ιανουαρίου 2019, επιβραβεύτηκε από την ομάδα με νέο συμβόλαιο μέχρι 2022. Οι καλές εμφανίσεις συνεχίστηκαν μέχρι και το τέλος της χρονιάς, με τον ίδιο να αναδεικνύεται σε έναν από τους κύριους παράγοντες για την κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα του ΠΑΟΚ, αφού πέρα από το πρωτάθλημα κατέκτησε και το κύπελλο.

Το επεισόδιο

Τις επόμενες δύο σεζόν (2019-2020 και 2020-2021), μοιράστηκε την θέση του τερματοφύλακα μαζί με τον Σέρβο γκολκίπερ Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Στον εντός έδρας αγώνα με τον Άρη για την χρονιά 2020-2021, στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ ήταν στην εξέδρα λόγω των μέτρων κορονοϊού για τους αναπληρωματικούς, ήρθε σε διένεξη με οπαδούς του ΠΑΟΚ, διότι αντέδρασε στις αποδοκιμασίες. Για λίγο έμεινε εκτός, ζήτησε συγγνώμη, ενώ ο Πάμπλο Γκαρσία τον πίστευε και τον είχε βασικό στην πορεία.

Εθνική

Στις 5 Οκτωβρίου 2018 ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Μίχαελ Σκίμπε, κάλεσε τον τερματοφύλακα για τους αγώνες με Ουγγαρία, Φινλανδία. «Όλοι οι παίκτες ονειρεύονται κάποια μέρα να αντιπροσωπεύουν τη χώρα τους και χαίρομαι για αυτή την ευκαιρία. Περίμενα πολύ καιρό αυτή την κλήση», δήλωσε ο παίκτης. Στις 30 Μαΐου 2019, έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική ομάδα, σε μία εκτός έδρας φιλική ήττα με 2-1 εναντίον της Τουρκίας. Συνολικά με την Εθνική έχει τρεις συμμετοχές.

Οι κόντρες με Ολυμπιακό

Η ομάδα που έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές στην καριέρα του ο Πασχαλάκης είναι ο Ολυμπιακός! Συνολικά 20! Κι ακολουθούν η ΑΕΚ με 19 και ο Παναθηναϊκός με 18. Ο ίδιος μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ, πάντως, να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη στους «betarades» δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να παίξει στον Ολυμπιακό. Κόντρα στους Πειραιώτες ο Πασχαλάκης μετράει 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 9 ήττες. Έχει δεχθεί 31 γκολ από τους «ερυθρόλευκους» κι έχει κρατήσει το μηδέν σε τέσσερα ματς. Οι δύο ήττες είναι με τη φανέλα του Πανθρακικού, η μία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ματς στα οποία δέχθηκε συνολικά 14 γκολ! Οι υπόλοιπες ήττες είναι με τον ΠΑΟΚ.

Εναντίον του Ολυμπιακού έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις. Τρεις θα μείνουν αξέχαστες στον ίδιο. Η πρώτη ήταν στη νίκη στο Φάληρο με 1-0 στις 30/9/18. Έκανε σπουδαίες επεμβάσεις, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 και πήρε κεφάλι στη βαθμολογία πηγαίνοντας μέχρι τέλους στον τίτλο. Αναδείχθηκε και MVP του αγώνα.

Στις 22/5/21 στον τελικό του Κυπέλλου έκανε σπουδαίες αποκρούσεις και ήταν κομβικός στο να πάρει ο ΠΑΟΚ τον τίτλο, επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού με το γκολ του Κρμέντσικ στο 90’. Στις 27/4/22, πριν από πέντε μήνες, ήταν και πάλι καθοριστικός στην πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Είχε ορισμένες εξαιρετικές αποκρούσεις και λύγισε από το πέναλτι του Ελ Αραμπί, με το οποίο έγινε το 1-0 και ο Τσόλακ ισοφάρισε στο τελικό 1-1 (μετρούσε το εκτός έδρας γκολ, 0-0 το πρώτο ματς).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Δηλώνεται στην ευρωπαϊκή λίστα ο Πασχαλάκης - Η ειδική διάταξη

Ολυμπιακός: Δηλώνεται στην ευρωπαϊκή λίστα ο Πασχαλάκης - Η ειδική διάταξη

Ολυμπιακός: Υπογράφει και ανακοινώνεται ο Πασχαλάκης

Ολυμπιακός: Υπογράφει και ανακοινώνεται ο Πασχαλάκης

Ολυμπιακός: Φούντωσαν ξανά οι φήμες για Πασχαλάκη – Διχασμός στους οπαδούς

Ολυμπιακός: Φούντωσαν ξανά οι φήμες για Πασχαλάκη – Διχασμός στους οπαδούς

Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved