Η γυναίκα «βράχος» στο πλευρό του Ρότζερ Φέντερερ - Το Love story του αιώνα γεννήθηκε στο κορτ!
Bongarts/Getty Images, Ideal Images

Η γυναίκα «βράχος» στο πλευρό του Ρότζερ Φέντερερ - Το Love story του αιώνα γεννήθηκε στο κορτ!

«Η γυναίκα μου είναι ο βράχος στη ζωή μου. Όταν την γνώρισα το 2000 είχα 0 τίτλους και τώρα έχω 103»!

Πίσω από κάθε σπουδαίο άνδρα βρίσκεται μια ακόμη πιο σπουδαία γυναίκα λένε και στην περίπτωση του Ρότζερ Φέντερερ αυτό ακριβώς περιγράφει ιδανικά την σχέση ζωής με την σύζυγό του, Μίρκα Βάβρινετς. Το Onsports.gr σας παρουσιάζει το Love story του αιώνα!

Τα επιτεύγματα του Ρότζερ Φέντερερ είναι αναρίθμητα, όμως πόσοι αλήθεια γνωρίζουν πως πριν γνωρίσει την Μίρκα ο «Μαέστρος» δεν είχε κατακτήσει κανέναν τίτλο;

Είναι αλήθεια!

Μάλιστα σε συνέντευξή του ο Ρότζερ Φέντερερ είχε δηλώσει:

«Η γυναίκα μου είναι ο βράχος στη ζωή μου. Ήταν πάντα στο πλευρό μου και μου έδινε συνέπεια. Όταν την γνώρισα το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ είχα 0 τίτλους και τώρα έχω 103»!   

Το ξεκίνημα ενός μεγάλου έρωτα που γεννήθηκε στα κορτ και διαρκεί 22 χρόνια!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ ο 18χρονος τότε Ρότζερ γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του, Μίρκα που εκείνη ήταν 21 ετών και έκτοτε έγινε ο «φύλακας άγγελός» του για τα επόμενα 22 χρόνια!

Αν και χρειάστηκε βοήθεια από τους συναθλητές του στην αποστολή της Ελβετίας για να πάει να της μιλήσει και να της συστηθεί μιας και τότε η Μίρκα ήταν το next big thing του ελβετικού τένις και εκείνος ένας «άγουρος» τενίστας, η σπίθα άναψε.

Το πρώτο τους φιλί μάλιστα δόθηκε την τελευταία ημέρα του τουρνουά τένις και ένας μεγάλος έρωτας ξεκίνησε!

Ο Φέντερερ μάλιστα σε συνέντευξή του στο CNN είχε αναφέρει για το πρώτο τους φιλί:

«Περάσαμε δύο εβδομάδες στους κοιτώνες στο Σίδνεϊ. Μέναμε όλοι μαζί με τους παλαιστές της Ελβετίας. Νομίζω ότι σε αυτές τις δύο εβδομάδες, χτίσαμε μια καλή «χημεία». Ένας παλαιστής μου είπε "Φίλησέ την τώρα". Και ήμουν διστακτικός. Του λέω δε ξέρω, ίσως. Και πήγα και το έκανα. Μου είπε ότι ήμουν μικρός και εγώ προσπάθησα να της πω πως είμαι 18 και μισό. Μάλιστα "έκλεψα" μισό χρόνο»!

Το μεγαλύτερο Love story στην ιστορία του τένις μόλις είχε ξεκινήσει και διαρκεί ακόμη και σήμερα με τους δυο τους να είναι μαζί από το 2000 και παντρεμένοι από το 2009, ενώ έχουν μαζί και τέσσερα παιδιά. Τον Ιούλιο του 2009 απέκτησαν δίδυμα κορίτσια, την Μάιλα Ρόουζ και την Σαρλίν Ρίβα και τον Απρίλιο του 2014 δίδυμα αγόρια, Λέο και Λένι.

Το πριν και το μετά της σχέσης του «Βασιλιά» με την «Βασίλισσά» του

Ο Ρότζερ Φέντερερ γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου το 1981 στη Βασιλεία της Ελβετίας από Γερμανοελβετό πατέρα, τον Ρόμπερτ Φέντερερ και Νοτιοαφρικανή μητέρα, την Λινέτ Φέντερερ. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Mirror, ο κορυφαίος τενίστας αποκάλυψε ότι δεν ήταν ποτέ πιεστικοί και έδειξαν ενδιαφέρον για ό,τι έκανε και όχι μόνο για το τένις.

Μεγάλωσε στο προάστιο Μουνχενστάιν της Βασιλείας, κοντά στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γαλλία και με τη Γερμανία και έπαιζε ποδόσφαιρο, πριν αποφασίσει να ακολουθήσει καριέρα στο τένις.

Ωστόσο η σχέση του με το τένις ξεκίνησε σε ηλικία έξι ετών και σύντομα διακρίθηκε για τις επιδόσεις του. Το 1998 κέρδισε το Wimbledon στην κατηγορία των εφήβων, και τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου έγινε επαγγελματίας.

Το 1999 έκανε το ντεμπούτο του στην Ελβετική ομάδα του Davis Cup, εναντίον της Ιταλίας, και τελείωσε τη χρονιά ως ο νεότερος μεταξύ των 100 κορυφαίων τής παγκόσμιας κατάταξης από την Ένωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (Association of Tennis Professionals - ATP).

Το 2000 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες τού Σίδνεϊ για την Ελβετία, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, όπου έχασε το ματς προς τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου, από τον Arnaud di Pasquale τής Γαλλίας. Στη συνέχεια έλαβε μέρος στον πρώτο του τελικό στη Μασσαλία, στον οποίο όμως έχασε από τον Μαρκ Ροσέ. Αλλά και στα τουρνουά Grand Slam και Masters Series, που ακολούθησαν, δεν κατάφερε να κάνει εντύπωση στον κόσμο, αφού τελείωσε τη χρονιά 29ος στην κατάταξη της Ένωσης Επαγγελματιών Αντισφαιριστών.

Όμως ο έρωτας για την Μίρκα, οι πολύτιμες συμβουλές της και η καθοδήγησή της τον οδήγησαν στην κορυφή του κόσμου!

Αδιαμφισβήτητα ο Ρότζερ Φέντερερ κυριάρχησε για τα επόμενα 20 χρόνια μέσα και έξω από τα κορτ. Ο κάτοχος 20 Grand Slam και 103 τίτλων, «μετράει» 369 νίκες σε Major τουρνουά, 105 στο Wimbledon, 102 στο Australian Open, 89 στο US Open και 73 στο Roland Garros.

Επίσης έχει παραμείνει επί 310 εβδομάδες ως Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, 237 εκ των οποίων ήταν συνεχόμενες. Έχει κατακτήσει 6 τίτλων ATP World Tour Finals, η κατάκτηση 5 συνεχόμενων τίτλων σε δύο διαφορετικά Grand Slam (Wimbledon και US Open), η κατάκτηση 3 Grand Slam σε κάθε μία από τρεις διαφορετικές σεζόν (2004, 2006 και 2007), η συμμετοχή του σε 31 τελικούς Grand Slam (κατέχοντας, μάλιστα, τα δύο ρεκόρ συμμετοχής σε συνεχόμενους τελικούς Grand Slam -10 και 8 αντίστοιχα), η συμμετοχή του σε τουλάχιστον 5 τελικούς σε κάθε Grand Slam (7 στο Australian Open, 5 στο Roland Garros, 12 στο Wimbledon και 7 στο US Open), η συμμετοχή του στους τελικούς και των τεσσάρων Grand Slam σε τρεις διαφορετικές σεζόν (2006, 2007 και 2009), η συμμετοχή του σε τουλάχιστον τρεις από τους τέσσερις τελικούς Grand Slam σε πέντε διαφορετικές σεζόν (2004, 2006, 2007, 2008, 2009) και η συμμετοχή του σε 23 συνεχόμενους ημιτελικούς Grand Slam, ενώ δεύτεροι, με 10 συνεχόμενους ημιτελικούς, έρχονται οι Ροντ Λέιβερ και Ιβάν Λεντλ.

Αυτά και πολλά άλλα είναι τα επιτεύγματα του κορυφαίου Ελβετού τενίστα, που όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος:

«Η Μίρκα το μόνο που ήθελε ήταν να περνάμε χρόνο μαζί. Είναι μια δυνατή και έξυπνη γυναίκα, που είχε τεράστια επιρροή πάνω μου μέσα και έξω από τα κορτ. Με εμπιστευόταν και μου δίδαξε να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Ήταν πάντα δίπλα μου μετά από κάθε ήττα. Δεν επέτρεψε ποτέ η καριέρα μου να επηρεάσει την προσωπική μας ζωή».

Ποια είναι όμως η σπουδαία γυναίκα πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ;

Η Μίρκα, Μιροσλάβα, Βάβρινετς γεννήθηκε Πρωταπριλιά το 1978 στο Μποϊνίτσε της Τσεχοσλοβακίας, σήμερα Σλοβακία, αλλά η οικογένεια της μετανάστευσε στην Ελβετία όταν ήταν δύο ετών. Το 1987, όταν δηλαδή ήταν 9 ετών, ο πατέρας της την πήγε για να παρακολουθήσει ένα τουρνουά τένις στη Γερμανία η Μίρκα συναντήθηκε εκεί με τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και αποφάσισε να ασχοληθεί με την αντισφαίριση.

Μάλιστα η Μαρτίνα Ναβρατιλόβα αργότερα της έστειλε μια ρακέτα και κανόνισε το πρώτο της μάθημα τένις για τη νεαρή Μίρκα.

Η περίοδος ακμής της ήταν από τις 15  Ιανουαρίου 1998 έως το 2002, όπου ένας άσχημος τραυματισμός στο πόδι την ανάγκασε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Είχε φτάσει στο Νο 76 της παγκόσμιας κατάταξης το 2001 και είχε ρεκόρ νικών 202–159.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας της ήταν το 2001 όταν έφτασε στον 3ο γύρου του US Open, όπου ηττήθηκε από την Μόνικα Σέλες. Ενώ το 2002 αγωνίστηκε με τον Ρότζερ Φέντερερ στο Hopman Cup. Με την Ελβετία αγωνίστηκε στα Fed Cup του 1994 και του 2000 με ρεκόρ 2 ήττες σε δύο αγώνες και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2000 όπου συμμετείχε για την Ελβετία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο στο απλό αλλά και στο διπλό με συμπαίκτρια την Εμμανουέλα Γκαγκλιαρντί.

Κανείς δε ξέρει τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε αυτός ο επαναλαμβανόμενος τραυματισμός στο πόδι, που την υποχρέωσε να εγκαταλείψει το επαγγελματικό τένις το 2002. Ωστόσο μετά την αποχώρησή της, ανέλαβε το ρόλο του διευθυντή δημοσίων σχέσεων του Ρότζερ Φέντερερ, ταξιδεύοντας μαζί του σε περιοδείες. Ήταν το στήριγμα του Ελβετού πρωταθλητή, ο «Βράχος» όπως την αποκαλεί τόσο ο ίδιος όσο και όσοι βρίσκονται κοντά στο ζευγάρι.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από το «παραμύθι» του Ρότζερ και της Μίρκα.

How Roger Federer Met The LOVE OF HIS LIFE!

Roger Federer remembers life changing kiss

Young Roger Federer & Girlfriend Mirka Special Interview Together

The Day Federer and His Wife Mirka Played Doubles Together (Beginning of a Great Love Story)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρότζερ Φέντερερ ένας Κύριος με Κ κεφαλαίο: Η ανατριχιαστική εικόνα των Fedal αντί επιλόγου!

Ρότζερ Φέντερερ ένας Κύριος με Κ κεφαλαίο: Η ανατριχιαστική εικόνα των Fedal αντί επιλόγου!

Ωδή στη φιλία Ναδάλ-Φέντερερ: Έπαιξε μόνο για το «αντίο» του επιστήθιου φίλου του και αποχώρησε

Ωδή στη φιλία Ναδάλ-Φέντερερ: Έπαιξε μόνο για το «αντίο» του επιστήθιου φίλου του και αποχώρησε

Πιτ Σάμπρας για Ρότζερ Φέντερερ: «Κυριαρχούσες στο άθλημά μας. Θα μας λείψεις»! (vid)

Πιτ Σάμπρας για Ρότζερ Φέντερερ: «Κυριαρχούσες στο άθλημά μας. Θα μας λείψεις»! (vid)

Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved