Ολυμπιακός: Ο Βρσάλικο είναι ο παίκτης που μπορεί να διώξει την «κατάρα»

Ολυμπιακός: Ο Βρσάλικο είναι ο παίκτης που μπορεί να διώξει την «κατάρα»

Ολυμπιακός: Μεταγραφή απ’ το πάνω ράφι για τους «ερυθρόλευκους» σε μια θέση που η φυγή του Ομάρ Ελαμπντελαουί δεν μπόρεσε να καλυφθεί ποτέ.

Για πολλούς οι θέσεις των μπακ στο ποδόσφαιρο είναι περισσότερο συμπληρωματικές. Δεν καθορίζουν πολλά κι απλά ενισχύουν ανασταλτικά προσπαθώντας να ανακόψουν τα αντίπαλα εξτρέμ, ενώ συγχρόνως δίνουν έξτρα ενίσχυση δημιουργικά βοηθώντας τον ακραίο μεσοεπιθετικό.

Άποψη που προφανώς και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ειδικά σε ομάδες με διάθεση και θέληση κατοχής μπάλας, ο ακραίος μπακ μπορεί να γίνει από εξτρέμ μέχρι έξτρα κεντρικό χαφ, τη στιγμή που ανασταλτικά με τον τρόπο δραστηριότητας των εξτρέμ που πλέον ξεφεύγει απ’ την πλάγια γραμμή, το βάρος που επωμίζονται είναι τεράστιο.

Έτσι γίνεται ακόμη σημαντικότερη η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Σίμε Βρσάλικο. Ο οποίος είναι παίκτης απ’ το πάνω ράφι της ποδοσφαιρικής αγοράς, σε εξαιρετική ηλικία και γεμάτος φιλοδοξίες ακόμη. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός θέλει να ξενοιάσει αναφορικά με το δεξιό άκρο της άμυνας.

Εκεί όπου η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκε έντονα την τελευταία διετία. Από τη στιγμή που ο Ομάρ Ελαμπντελαουί αποφάσισε να πάει ως ελεύθερος στην Γαλατασαράι. Μετά από μια εκπληκτική σεζόν στους «ερυθρόλευκους», όπου τα μπακ ήταν όχι απλά κομβικά αλλά ίσως να έπαιξαν τον πλέον καθοριστικό ρόλο (ο Ομάρ δεξιά κι ο Τσιμίκας αριστερά τότε).

Ακολούθησαν επιλογές κάθε είδους. Που απλά έμοιαζαν να πιστοποιούν το μεγάλο κενό που άφησε ο Νορβηγός με την αποχώρησή του. Αρχικά ήταν ο πολύπειρος Ραφίνια. Με καριέρα που θα ζήλευαν οι πάντες, ένα σπουδαίο όνομα στα 35 του χρόνια. Δεν έβγαλε ούτε καν όλη τη σεζόν, μια και αποχώρησε τον Μάρτιο για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Μετά από 22 συμμετοχές και 1 ασίστ.

Μαζί με τον Ραφίνια, ως εναλλακτική είχε αποκτηθεί κι ο Μοχάμεντ Ντράγκερ. Ο Γερμανός με καταγωγή απ’ την Τυνησία, έπαιξε 10 φορές και ουσιαστικά έδειξε απλά να έχει αντοχές και δύναμη. Ποιοτικά δεν μπορούσε να ακολουθήσει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Ένα χρόνο έμεινε πριν αποχωρήσει για τη Νότιγχαμ κι από εκεί δανεικός στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Θεωρητικά το πρόβλημα θα λυνόταν με τον ερχομό του Κένι Λαλά απ’ τη Στρασμπούρ στα μέσα της σεζόν 2020-21. Ο Γάλλος μέχρι τώρα έκανε 51 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μετρώντας και 3 ασίστ. Όμως ούτε αυτός κατάφερε να αποδείξει γιατί τον ακολουθούσε μια άκρως θετική φήμη γύρω απ’ τις δυνατότητές του. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Στις καλύτερες βραδιές του ήταν μεν θετικός ως παρουσία, αλλά μέχρι εκεί. Ποτέ δεν έφτασε τα στάνταρ που επιθυμούσε ο Ολυμπιακός.

Η… κατάρα των δεξιών μπακ που δεν μπορούσαν με τίποτα να «πιάσουν» στον Ολυμπιακό, ανάγκασε τον Πέδρο Μαρτίνς να δώσει ρόλο στον Ανδρούτσο για κάποιο διάστημα, αλλά και να δοκιμάσει αργότερα τον Βρουσάι σε αυτή τη θέση. Οι δυο τους μάλιστα έδειχναν να κάνουν εντυπωσιακά πράγματα, τηρουμένων των αναλογιών. Στοιχείο που καταδεικνύει το πρόβλημα που υπήρχε στο δεξιό άκρο της άμυνας.

Έτσι, ο Ολυμπιακός το πήρε απόφαση. Γι’ αυτό και κινήθηκε να φέρει τον παίκτη που όχι απλά θα του δώσει επιτέλους μια αξιόπιστη λύση στο δεξιό άκρο της άμυνας, αλλά θα γίνει και σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Όπως ακριβώς συνέβαινε με τον Ομάρ, του οποίο το όνομα στο ποδόσφαιρο δε συγκρίνεται με τον Κροάτη φυσικά, αλλά ο Ολυμπιακός θα είναι ευτυχισμένος αν ο 30χρονος προσφέρει όσα ο Νορβηγός.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Τελειώνει με Άβιλα, προχωρά με Σκάρπα και Ζινκερνάγκελ (videos)

Ολυμπιακός: Τελειώνει με Άβιλα, προχωρά με Σκάρπα και Ζινκερνάγκελ (videos)

Ολυμπιακός: Κι άλλος Ιταλός για αθλητικός διευθυντής - «Υποψήφιος και ο Τέτι»

Ολυμπιακός: Κι άλλος Ιταλός για αθλητικός διευθυντής - «Υποψήφιος και ο Τέτι»

Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved