Champions League: Winners και Losers των τελικών! Η κατηγορία των Ρεάλ και Λίβερπουλ (vid+pics)

Champions League: Winners και Losers των τελικών! Η κατηγορία των Ρεάλ και Λίβερπουλ (vid+pics)

Champions League: Οι winners και οι losers των τελικών στον θεσμό. Η «Βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης, η Λίβερπουλ, η Μίλαν, το απόλυτο, η ιδιαιτερότητα της Μπάγερν, αλλά και οι Γιουβέντους, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, που γεύτηκαν τη πίκρα της ήττας.

Σε έναν τελικό χαμογελάει ένας.

Δεν μετράει η εμφάνιση, αν ήσουν καλύτερος 90 λεπτά, μετράει ποιος σηκώνει την κούπα. Ο πρώτος είναι αυτός που θυμούνται όλοι. Μπορεί να θυμούνται και τον δεύτερο κάποιοι, αλλά θα είναι ο ηττημένος. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Πάντα θα υπάρχουν οι winners και οι losers.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ασφαλώς και ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Με 13 κατακτήσεις, η «Βασίλισσα» δεν θα μπορούσε παρά να είναι το αφεντικό στη διοργάνωση. Έχει πάει σε 16 τελικούς, έχασε μόλις τρεις. Ακολουθεί η μεγάλη της αντίπαλος στον φετινό τελικό. Η Λίβερπουλ, έχει παίξει εννέα τελικούς κι έχει πανηγυρίσει στους έξι. Ασφαλώς και είναι ομάδα με πνεύμα νικητή. Σύλλογος με τεράστια φανέλα, με απίστευτη δυναμική.

Στον τελικό της Πόλης το 2005 η Λίβερπουλ πανηγύρισε σε ένα απίθανο ματς με τη Μίλαν. Σε μία τρομερή ανατροπή κι ενώ έχανε 3-0. Εκείνος ήταν ο τέταρτος χαμένος τελικός των Ιταλών. Είχαν, όμως, έξι κατακτήσεις. Ποσοστό 60%. Το οποίο κι αύξησαν όταν πήραν ρεβάνς στο ΟΑΚΑ το 2007 κόντρα στη Λίβερπουλ. Με επτά κατακτήσεις, η Μίλαν είναι δεύτερη μετά τη Ρεάλ και φυσικά εκ των κορυφαίων συλλόγων του κόσμου.

Στις ομάδες winners δεδομένα μπορούμε να τοποθετήσουμε την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έχουν παίξει σε οκτώ τελικούς, πανηγύρισαν στους πέντε και συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα σε κατακτήσεις. Ο πάντα συμπαθής Άγιαξ, παράλληλα, έχει να γευτεί τρόπαιο από το 1995. Είναι, όμως, στην έκτη θέση με τέσσερις κατακτήσεις σε έξι τελικούς. Πανηγύρισε σε διπλάσιους απ’ αυτούς που έχασε.

Αναφέραμε πέντε ομάδες στις έξι πρώτες θέσεις. Ποια απουσιάζει; Μα φυσικά η τεράστια Μπάγερν. Η γερμανική ομάδα μετά τη Ρεάλ, έχει παίξει με τη Μίλαν τους περισσότερους τελικούς. Συνολικά 11. Έχει πανηγυρίσει στους έξι, έχασε στους πέντε. Σχεδόν ισορροπία. Την λες loser; Ασφαλώς και όχι. Είναι ομάδα winner κι ας έχει κερδίσει μόλις έναν τελικό περισσότερο απ’ όσους έχει χάσει.

Υπάρχουν και δύο ομάδες που αξίζει να τις αναφέρουμε. Νότιγχαμ Φόρεστ και Πόρτο. Πήγαν σε δύο τελικούς, τους κέρδισαν και τους δύο. Δεν θα σταθούμε σε ομάδες που πήγαν σε έναν τελικό και σήκωσαν το τρόπαιο όπως οι Φέγενορντ, Αϊντχόφεν, Ερυθρός Αστέρας, Άστον Βίλα.

Να τονίσουμε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μία φορά πέντε σερί τίτλους (1956. 1957, 1958, 1959, 1960) και ακόμα μία τρεις σερί (2016, 2017, 2018). Σε τρεις σερί κατακτήσεις έχουν σταματήσει η Μπάγερν (1974, 1975, 1976), Άγιαξ (1971, 1972, 1973)

Οι losers

Πάντα φυσικά υπάρχει και η αντίθετη πλευρά. Οι ομάδες που έχουν γευτεί περισσότερες πίκρες από χαρές. Σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο πίκρες. Που οι παίκτες τους αποχώρησαν απογοητευμένοι, ενώ έφτασαν τόσο κοντά στην πηγή.

Πρώτη και καλύτερη η Γιουβέντους. Loser δεν αποκαλείς έναν σύλλογο, όπως η «Μεγάλη Κυρία», αλλά στους τελικούς κάτι παθαίνει. Μετά τις Ρεάλ, Μίλαν, Μπάγερν και Λίβερπουλ που πλέον θα έχει δέκα συμμετοχές, έχει εννέα τελικούς. Είναι στην πρώτη πεντάδα δηλαδή. Από τους εννέα τελικούς, πανηγύρισε στους δύο! Έχασε στους επτά. Επίδοση αποτυχία για ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Να σημειωθεί ότι στους επτά, είναι οι πέντε τελευταίοι τελικοί που έπαιξε. Πήρε τη δεύτερη θέση το 1997, το 1998, το 2003, το 2015 και το 2017!

 Τι να πει και η Μπενφίκα; Αυτό το μεγάλο κλαμπ έχει να πάει σε τελικό, σε ό,τι αφορά το Champions League βέβαια, από το 1990, 32 χρόνια. Κι όμως είναι στην έβδομη θέση σε συμμετοχές σε τελικούς με επτά. Απ’ αυτούς πανηγύρισε στους δύο, έχασε πέντε. Το εκπληκτικό με την περίπτωσή της, είναι ότι πήρε τους δύο πρώτους (1961, 1962) με τον σπουδαίο Εουσέμπιο κι έχασε τους υπόλοιπους πέντε!

Πίκρα και για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» η δεύτερη ομάδα της Μαδρίτης, πήγε τρεις φορές σε τελικούς. Έχασε και τους τρεις. Τις δύο φορές από τη μισητή της αντίπαλο, την Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2014 ήταν μπροστά μέχρι το 94’ με 1-0, ισοφαρίστηκε και στην παράταση κατέρρευσε και έχασε 4-1. Στον τελικό του 2016 με τη Ρεάλ έχασε τον τίτλο στα πέναλτι!

Μία άλλη ισπανική ομάδα, η Βαλένθια πήγε δύο φορές σε τελικό. Έχασε και τους δύο. Τον έναν στο Παρίσι από την Ρεάλ Μαδρίτης το 2000 άνετα με 3-0. Τον επόμενο στο Μιλάνο, στα πέναλτι με 5-4 (1-1 κ.α. και παρ.) από τη Μπάγερν!

Η γαλλική Ρενς, παράλληλα, έπαιξε σε δύο τελικούς τη δεκαετία του ’50. Και τους δύο με τη Ρεάλ. Έχασε τον πρώτο το 1956, όταν ξεκίνησε ο θεσμός με 4-3. Έχασε από τη «Βασίλισσα» και το 1959 με 2-0. Δεν στεκόμαστε και πάλι σε ομάδες που έπαιξαν έναν τελικό και τον έχασαν. Ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός το 1971 στο Γουέμπλεϊ. Έναν τελικό έπαιξαν και τον έχασαν οι Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σ.Ζ., Ρόμα, Άρσεναλ, Παρτιζάν, Λεβερκούζεν, Μονακό, Άιντραχτ, Μάλμε, Φιορεντίνα, Τότεναμ, Γκλάντμπαχ, Σαμπντόρια, Μπριζ, Λιντς, Σεντ Ετιέν.

Οι ομάδες με τις περισσότερες νίκες

ΟΜΑΔΑ                               ΤΕΛΙΚΟΙ                                ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ     ΗΤΤΕΣ

Ρεάλ Μαδρίτης                                16           13           3

Μίλαν   11           7              4

Μπάγερν            11           6              5

Λίβερπουλ          9              6              3

Μπαρτσελόνα  8              5              3

Άγιαξ    6              4              2

Νότιγχαμ Φόρεστ            2              2              -

Πόρτο   2              -              2

Οι ομάδες με τις περισσότερες ήττες

ΟΜΑΔΑ                               ΤΕΛΙΚΟΥΣ            ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ     ΗΤΤΕΣ

Γιουβέντους       9              2              7

Μπενφίκα          7              2              5

Ατλέτικο Μαδρ.                               3              -              3

 Βαλένθια           2              -              2

Ρενς       2              -              -

ΔΕΙΤΕ ΤΗ PHOTO GALLERY, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ

 



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved